Rola witaminy K

... , brukselka, awokado, a jej bogate źródło stanowią: pomidory, kalafior i ziemniaki. Ponadto witamina K znajduje się w jajach oraz w nabiale, czyli w serach i jogurtach. Jeśli cierpisz na obfite ...

dawno temu

Dieta na biust

... przez negatywnym wpływem promieniowania ultrafioletowego i zapobiega wiotczeniu. Produkty bogate w tą witaminę to: owoce cytrusowe, a także kalafior, porzeczki, truskawki, kapusta czerwona oraz brukselka. Listę ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Owoce i warzywa w codziennej diecie – sposób na wzmocnienie odporności

... , fasolka? Wybierz to, co lubisz najbardziej, i zajadaj ze smakiem. Pieczone warzywa na kolację. Jeśli do tej pory nigdy nie próbowałaś pieczonych warzyw, czas to zmienić! Mrożona brukselka, kalafior ...

dawno temu

Przyczyny wzdęć

... w postaci wzdęć. Wśród pokarmów bogatych w węglowodany nieprzyswajalne znaleźć można: fasolę,brokuły,kapustę,kalafior,karczochy,rodzynki,soczewicę,suszone śliwki,jabłka,brukselkę.Co więcej, wzdęcia ...

dawno temu

Alergia pokarmowa u niemowląt

... . Istnieje grupa produktów bezpiecznych, które nie uczulają. Są to: jabłka, porzeczki, dynia, jagody, marchewka, ziemniaki, kalafior, groszek, burak, kalarepa. Jeżeli planujesz urozmaicić dietę dziecka, możesz ...

dawno temu

Właściwości witaminy C

... nich na uwagę zasługują czerwona i zielona papryka, brukselka, brokuł, koper, kalafior oraz szpinak. Dużo witaminy C zawierają także owoce takie jak czerwona i czarna porzeczka, winogrona. Wbrew pozorom ...

dawno temu

Blanszowanie warzyw

... są delikatne warzywa. Blanszowanie można więc zastosować w przypadku brokułu, szpinaku, kalafiora, fasoli, cukinii czy liści szałwii. Świetnie sprawdzi się także w tym przypadku kukurydza i zielony groszek ...

dawno temu

Jedzenie odchudza.

... to 1,5 g błonnika. Przestaw się na makaron razowy. Jest o wiele bogatszy w błonnik od tradycyjnego.Jedna filiżanka zawiera do 5 g włókna roślinnego. Gotuj brokuły, kalafior, marchew.Gotowane powoduje ...

dawno temu

Jak schudnąć przy niedoczynności tarczycy?

... . Naturalnie, znacznemu ograniczeniu muszą być poddane tłuszcze. Zły wpływ na dietę, pracę tarczycy i wchłanianie się jodu mają też niektóre surowe produkty, np. kalafior, kapusta, groch, fasola, rzepa ...

dawno temu

Jak leczyć refluks?

... gazowanych. Produkty zalecane w diecie na refluks to: • czerstwe pieczywo, • ziemniaki gotowane, • mleko i przetwory mleczne, • chude mięso, • marchew, buraki, kalafior, szpinak, • owoce bez skórek ...

dawno temu

DZIAŁANIE MIĘTY

... i wzdymających (fasola, kalafior, kapusta, baranina). W przypadku zaburzenia trawienia osoby dorosłe i dzieci powinny pić 3 razy dziennie napar przygotowany z liści mięty pieprzowej. W badaniach klinicznych in ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , obniża zły cholesterol i ciśnienie krwi. Co ważne, gotowanie i pieczenie nie pozbawia czosnku jego właściwości, dodawaj go więc nie tylko do sałatek, ale i do zupy, możesz go nawet podsmażyć (w łupince ... , które są w ciąży lub które mają ...

dawno temu

Tuńczyk z makaronem

... , jak i na zimno. Dość wspomnieć tu chociażby o zapiekankach makaronowych albo ziemniaczanych, a nawet zupie rybnej. Obok tego nie sposób nie wspomnieć o bardzo prostych i smacznych sałatkach ... z tuńczykiem są też z tego powodu łatwe i ...

dawno temu

Zimowe weki – czy już je masz?

... dodajemy zalewkę zrobioną z wody, octu, soli, cukru i goździków. Można też dodawać liście laurowe, cynamon, pieprz, czy gorczycę. Wszystko zależy od tego jak mocny smak chcemy uzyskać. Sałatki obiadowe ... – może to być np. papryka z ogórkami i ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku

... na to pytanie chyba nigdy nie może być do końca wyczerpująca, ponieważ produkt idealnie nadaje się do: pure, zup, sosów, przecierów, potraw mięsnych i przepysznych sałatek. Możliwości wyboru urozmaica ... fasolowa. To także idealny dodatek ...

dawno temu

Sprzęty, bez których nie poradzisz sobie w kuchni

... zawsze, gdy tylko zabieramy się do jakiejkolwiek potrawy czy przekąski. Nawet gdy robimy sałatkę warzywną czy owocową – potrzebujemy pokroić składniki. Nie mówiąc już o mięsie na obiad czy wystawnej kolacji. Jednym ... rzeczy w kuchni, które ...

dawno temu

Właściwości octu

... zyskują przyrządzone z jego dodatkiem sałatki, zwłaszcza te z zielonych warzyw. Można zatem pokropić nim taką kompozycję warzyw jak: pokrojone w małe cząstki pomidorki, oliwki, ser pleśniowy, kiszony ... ogórek oraz paprykę. Do tego taką pożywną ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... składników używanych w tego rodzaju kuchni jest mleko kokosowe. Dodawane jest ono zarówno do sałatek, pożywnych owocowych drinków, jak i mięsa, sosów czy zup. Do tego naczelne miejsce w menu zajmuje ... , homary, kraby). Na bazie krewetek można ...

dawno temu

Czy tłuszcz jest zdrowy?

... . Ściągawka z rodzajami olejów roślinnych słonecznikowy - do stosowania na zimno (w sałatkach);rzepakowy - dobry do smażenia, ale zawiera szkodliwy kwas erukowy, dlatego nie należy stosować go w dużych ... również oliwę z pierwszego tłoczenia; ...

dawno temu

Witaminy właśnie teraz

... . Można je spożywać czy to w postaci sałatek, czy soku. Świetnie się sprawdzą jako zdrowe przekąski w ciągu dnia. Do innych owoców, które są źródłem witaminy A, B i C, należą banany oraz awokado ... zawierające witaminę C. Soki z ciemnych owoców ...

dawno temu

Dietetyczna kolacja

... , zapoznaj się z poniższym przepisem na dietetyczną kolację. Przepis na dietetyczną kolacjęDo przygotowania lekkiej sałatki na kolację będziesz potrzebowała: miksu sałat,1 piersi z kurczaka,1 pomidora,0,5 ... je ze skórki. Warzywa dodajemy do ...

dawno temu

Lekka kolacja

... polecane są sałatki warzywne (są to bomby witaminowe), chude mięso, serek wiejski. Podać można kawałek mięsa drobiowego lub ryby z warzywami świeżymi lub gotowanymi na parze. Dobrym rozwiązaniem ... jest też przygotowanie sałatki warzywnej z ...

dawno temu

Marokańskie specjały

... z soku cytrynowego, ziół, czosnku i kminku. Couscous: granulowana kasza manna, serwowana zarówno jako dodatek do rosołu, jak i do warzyw, duszonego mięsa, sałatek oraz ziemniaków. Leems: cytryny ... marynowane w wodzie, soli i soku z cytryny. To ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

+ Pokaż więcej