Dżem z jabłek

... na plasterki, usuwając pestki. Zalej je szklanka wody i gotuj przez godzinę. W tym czasie umyj i obierz jabłka. Usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w kawałki. Duś na małym ogniu do czasu powstania musu ...

dawno temu

Sposób na błyszczące włosy

... z oliwek pestka. Musisz jednak być systematyczna. 2. Raz w tygodniu wetrzyj we włosy oliwę z oliwek i przeczesz czuprynę. 3. By zabieg upiększający miał szansę zadziałać, załóż na głowę foliowy worek ...

dawno temu

Muffinki bananowo-orzechowe

... ,¾ szklanki gruboziarnistego, nierafinowanego cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka soli oczyszczonej,szczypta soli,¼ szklanki świeżych pestek słonecznika,3 łyżki ziarna sezamowego,1/3 szklanki ...

dawno temu

CO JEŚĆ, ABY POPRAWIĆ SOBIE NASTRÓJ?

... bogatych w witaminy z grupy B (głównie B1 oraz B6). Znajdziemy je w brokułach, groszku, chudym mięsie, pestkach. Od czasu do czasu możemy sobie ,,osłodzić życie’’ czekoladą o wysokiej zawartości ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... i wyjąć pestki), pół średniej cebuli (posiekać na kawałki), 2 lub 3 konserwowe chili (posiekać drobno i usunąć pestki), 1 średni, dojrzały pomidor (pokroić na kawałki), ¼ szklanki świeżej kolendry ...

dawno temu

Wino odmłodzi twoje ciało!

... opóźniony zostaje proces starzenia się skóry. Ściągająco i przeciwzapalnie działa zawarta w pestkach winogron tanina, natomiast flawonoidy chronią materiał genetyczny, enzymy oraz lipidy błon komórkowych ... , hydromasaże poprawiające ...

dawno temu

Dieta DASH i nadciśnienie

... gotowanego produktu),jedz nasiona warzyw strączkowych, a zwłaszcza fasolę, groch, soję i soczewicę oraz nasiona innych roślin np.: pestki dyni czy sezam (ok. 3 porcji tych produktów w ciągu tygodnia ...

dawno temu

Czekolada na gorąco

... z laską waniliową. Następnie wyjmijcie wanilię, przekrójcie ja na pół i wyskrobcie nożem pestki. Wrzućcie pestki z powrotem do mleka, dodajcie starty cynamon, szczyptę startej gałki i wymieszajcie. Krok ...

dawno temu

Jak jeść awokado? Proste przepisy z zielonym owocem w roli głównej

... potrawy. Pamiętaj, że także świetnym rozwiązaniem jest spożywanie pestki z awokado – wystarczy, że odrobinę zetrzesz na tartce i dodasz do ulubionej sałatki. Chcesz wiedzieć, jak jeść awokado ... ? Możesz wyczarować smaczną i prostą sałatkę z ...

dawno temu

Gruszki a ciało

... wykorzystywane są w tradycyjnej kuchni polskiej jako dodatek do mięs, pasztetów. Stanowią również podstawę wykwintnych deserów. - dodaje Michał Warchala. Źródło: informacja prasowa Beata Pietrasiewicz ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... wahającego się między drobiem a wieprzowiną. Indyk bardzo dobrze sprawdza się także w różnego rodzaju wyrobach, jak na przykład pieczeniach albo nawet pasztetach. Równie dobrze jest na jego bazie ...

dawno temu

Dziecko nie chce jeść mięsa

... . Nie brzmi to zbyt zachęcająco, ale z wymienionych składników może powstać wiele ciekawy potraw – zupy, sałatki, pasztety. Równie dobrze można przyrządzić pastę jajeczną na kanapki dla dzieci. ...

dawno temu

"Hancock", Peter Berg

... gras robi się zwykły pasztet - zmielone kawałki różnych komiksowych historyjek uformowane w coś kompletnie niestrawnego prowadzą nas do wymiotnego finału. Zupełnie jak przebieg jednej z libacji głównego ...

dawno temu

Detoksykujące lody na 5 sposobów. Idealne na wakacje!

... do woli, bez obaw o sylwetkę. Kokosowe lody z zieloną herbatą Składniki: - puszka mleka kokosowego - szklanka mleka migdałowego - 2-3 łyżki matchy - ¼ daktyli bez pestek - ¼ szklanki miodu ... łyżeczka ekstraktu z wanilii – 28 gramów ...

dawno temu

Sałatki z owocami

... kroimy je w kosteczkę i usuwamy pestki. Cykorie dokładnie myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę i fenkuła kroimy w nieduże półplasterki. Składniki wrzucamy do salaterki, polewamy sosem i dokładnie ... kosteczkę. Grejpfruta bardzo dokładnie obieramy ...

dawno temu

Słodkie aromaty w kosmetykach

... i olejkiem z pestek moreliNivea – Appricot Creame, który otula ciało miękka pianą, która pieści zmysły. A co powiecie na olejek do kąpieli Wanilia i Śmietanka? Taką propozycję ma w swojej ofercie marka ... – żel z proteinami mleka i olejkiem z ...

dawno temu

Plamki na pomarańczach? Pod żadnym pozorem nie kupuj tych owoców

... nadające się wyłącznie na sok. Nikt nie lubi pestek, ale nie każdy wie, że jest bardzo prosty sposób na wybranie owoców, które ich nie mają. Trzeba zwrócić uwagę na pępek owocu, który w tym przypadku ...

dawno temu

Właściwości melona

... Co zawiera melon? 45270 Melon to duży, dyniowaty owoc o żółtej skórce. Po jego przekrojeniu widoczny jest gruby, biały (żółty lub pomarańczowy) miąższ z pestkami pośrodku. Najlepiej smakuje na surowo ...

dawno temu

Sałatka z arbuzem

... mięty,oliwę z pestek winogron lub oliwę z oliwek,sok z cytryny.Arbuza pokrój na plastry i oddziel miąższ od skórki i usuń nasionka. Pokrój go w kostkę i ułóż na dnie salaterki. Cebulę pokrój w piórka ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... i metali ciężkich,duże ilości tłuszczu, a więc wszelkie potrawy smażone lub duszone w tłuszczu (naleśniki, bigos) oraz fast foody, pasztety, konserwy,drób i ryby,pieprz, chrzan, ocet, musztarda ...

dawno temu

Szczypta czy łyżka, czyli których przypraw lepiej nie używać w nadmiarze

... wliczyć niewidoczną sól zawartą w gotowych produktach. Sklepowy serek do smarowania, jogurt, a nawet pasztet czy paczkowana wędlina mogą zawierać znaczące ilości soli, która nadaje im smak ...

dawno temu

Nadmiar sodu

... spożywaniu produktów, które zawierają dużą ilość sodu. Trzeba więc pamiętać o tym, że duże ilości sodu można znaleźć w wędlinach, kabanosach, pasztetach, ale i serach i oczywiście przekąskach typu ...

dawno temu

Zupa marchewkowa

... , suszenia, a nawet smażenia. Katalog dań z marchwi jest jednak znacznie większy niż się nam to początkowo wydaje. Okazuje się, że można z niej przyrządzić kotlety, pasztet, chipsy, a nawet ciasto ...

dawno temu

Dziecko nie chce pić mleka

... , w których mogą być śladowe ilości mleka lub białka serwatkowego zaliczymy: pieczywo, ciasta, ciastka, drożdżówki, maślane bułki, rogaliki francuskie (gotowe produkty cukiernicze), pasztety, parówki, sorbety, płatki śniadaniowe, czekolady, ...

+ Pokaż więcej