Krewetki

... i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek ...

dawno temu

Skąd naprawdę wzięła się pizza?

... , rodzynki, miód, czy orzechy. Tak naprawdę pizza we Włoszech była określeniem na każdy typ chleba, czy ciasta, które było smażone lub pieczone. Mimo tego, że w całym rejonie Morza Śródziemnego ...

dawno temu

Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... kawałki mięsa będą zbyt blisko siebie i ...

dawno temu

ChefStack wyręczy cię w robieniu naleśników

... Jeśli kiedykolwiek przygotowywaliście naleśniki dla kilku lub kilkunastu osób, wiecie jak uciążliwe jest ich smażenie. Trzeba uważać, żeby wlać na patelnię odpowiednią ilość oleju oraz ciasta ...

dawno temu

Naleśniki bez mleka

... tu przede wszystkim o to, że naleśniki są dość proste w wykonaniu, lecz także trafiają w gusta niemalże wszystkich z nas. Co więcej, smażenie tych niezwykle smacznych placków zajmuje niewiele czasu ... jest już gotowe do smażenia. Wystarczy ...

dawno temu

Pieczony boczek na zimny dzień

... i ułóż go w brytfannie. Polej gorącym tłuszczem ze smażonego mięsa i piecz ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Krok 4 Pieczonyboczek będzie z jakiś czas gotowy. Pora na dodatki. Pokrój cebulę ...

dawno temu

Kotlety z płatków owsianych - jak je zrobić?

... płatkach. Krok 4 No i proszę, pyszne, ale niezdrowe smażone mięskow idealnej symbiozie z niebyt smacznymi, ale za to dietetycznymi płatkami. Powstała potrawa dobra dla podniebienia i brzucha. Krok 5 ...

dawno temu

Naleśniki amerykańskie - przepis na pyszne śniadanie

... Smażenie naleśników rozpocznij po 30 minutach od ich przygotowania. Rozgrzej olej i smaż ciasto na naleśniki przez minutę z każdej strony. Krok 6 Naleśniki amerykańskienajlepiej smakują na gorąco z syropem klonowym.   ...

dawno temu

Klasyczne risotto

... kapusta, zupa rybna albo śledź pod pierzynką smakowały w tych dniach wyjątkowo, nie powinniśmy się nimi przed tym szczególnym czasem objadać. Warto zatem skusić się na coś zupełnie innego. Dzięki temu ... jest dodanie do nich ryżu i smażenie go ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... drewnianą wykałaczką. Zrazy powinny być smażone na oleju, a następnie wraz z sokiem, jaki z nich wypłynął i dodatkiem wody, duszone w brytfance, aż zmiękną, czyli przez około 1 godzinę. Smacznego! ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Lekka kolacja

... nie uznaje się z pewnością produktów smażonych i ciężkostrawnych. Polecane są za to niskokaloryczne produkty, które wypełnią żołądek i pozostawią uczucie sytości. Ważnym składnikiem pokarmów jest błonnik ...

dawno temu

Sos do łososia

... do łososia smażonego. W tym przypadku należy wziąć pod uwagę przede wszystkim możliwość zatuszowania nieprzyjemnego zapachu smażonej ryby. Idealną zatem propozycją jest tutaj sos cytrynowy do łososia ...

dawno temu

Co jeść w święta, a czego unikać

... makowca znajduje się aż 350 kcal. A 100 gram to zaledwie niewielki kawałek. Karp smażony w panierce – w 100 gramach mieści się ponad 160 kcal. Pierogi – jedna sztuka to od 30 do 50 kcal (w zależności ...

dawno temu

Szybkie pączki

... po pół łyżeczki marmolady. Zlep brzegi ciasta w jednym punkcie. 5. I najważniejsze – smażenie pączków. Wrzuć je na gorący tłuszcz i poczekaj aż nabiorą złotego koloru. 6. Kiedy pączki z marmoladą będą gotowe, posyp je cukrem pudrem. Smacznego!   ...

dawno temu

Kurczak w winie - delikatny, soczysty, pyszny

... dag oliwek nadziewanych paprykączosnekmąkęczarne oliwkisólpieprz1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj filety, osusz je, pokrój na kawałki. Posyp piersi solą, pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i obtocz ...

dawno temu

Ryby w occie

... jest uzależniona od danego gatunku, miejsca występowania, a także stopnia skażenia danego środowiska. Marynowanie ryb jest jednym ze sposobów ich konserwacji. Obok smażenia, gotowania, smażenia lub pieczenia ... , ale także takie, które zostało ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... Znudzeni ciągłym jedzeniem na przemian kotleta schabowego z ziemniakami i kiszoną kapustą możemy mieć ochotę na poznawanie nowych kuchni świata. Duża dostępność świeżych i nieraz bardzo egzotycznych ...

dawno temu

Jak poprawić trawienie?

... się z białego pieczywa i smażonej wieprzowiny. Jeśli więc już decydujemy się na smażone dania, to warto zamiast makaronu dodać do nich porcję gotowanych warzyw i aromatycznych ziół, które wpłyną ... jeśli dodamy do nich bardzo kaloryczny ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety z kalafiora?

... jajka5 dag żółtego serasól, pieprzolej do smażenia Krok 1 Warzywa podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 15-20 minut. Krok 2 Teraz odcedź i ostudź kalafior i brokuł i przeciśnij je przez praskę ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... Pierogi - zdawałoby się, że to domena kuchni polskiej, ewentualnie litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej, zwłaszcza jeśli mowa o tych z kapustą i grzybami czy z mięsem, obowiązkowo z okrasą ...

dawno temu

Ozorki wieprzowe

dawno temu
+ Pokaż więcej