Kurczak po hawajsku

... na kurczaka po hawajskubędziesz potrzebowała następujących składników: 2 filety piersi z kurczaka,1 mała puszka ananasa,1 duża cebula czerwona,1 papryka zielona,sól,pieprz,natka pietruszki,kurkuma,papryka ... się miękki, wystarczy dodać do niego ...

dawno temu

Nie wydawaj zimą majątku na warzywa

... Za ogórki zapłacisz 17 zł za kg. Za żółtą paprykę nawet 25 zł za kg. Co jeść na koniec zimy, żeby było tanio, ale żeby też wzmocnić organizm w oczekiwaniu na wiosnę? O tym opowiada dietetyk Ewa Trusewicz. ...

dawno temu

Chili – niepozorna papryczka

... Pochodząca z Peru intensywnie czerwona papryka chili ma ostry smak. Ze względu na swoje walory smakowe stosowana jest głównie jako przyprawa. Czy wiesz, że papryczka chili posiada liczne właściwości zdrowotne? Czy wiesz, że pobudza wytwarzanie ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... Na postawione w tytule pytanie odpowiadam „ jak najbardziej!”. Wczoraj było o papryce, która wpływa na potencję, a dziś kolejny produkt, który jest afrodyzjakiem. Szparagi być może niespecjalnie ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... , jakie bez kompleksów mogą konkurować z tak przez nas uwielbianymi potrawami kuchni śródziemnomorskiej czy azjatyckiej. Kuchnia regionalna Polski nie wykorzystuje egzotycznych i trudno dostępnych produktów ...

dawno temu

Nóż do krojenia "w powietrzu"

... czy papryka.   Kluczem do sukcesu konstrukcji, jest umieszczenie pod nożem (w miejscu, w którym w nożyczkach mamy drugie ostrze), czegoś na kształt łyżeczki. ... czy papryka. Kluczem do sukcesu konstrukcji, jest umieszczenie pod nożem (w ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... namiastki ulubionych produktów na czas długiej i mroźnej zimy. Jednym z nich jest marynowanie papryki, ogórków, sałatek warzywnych, ale przede wszystkim grzybów. Zobacz, jak w szybko i w prosty sposób możesz zapełnić swoją spiżarkę tymi ...

dawno temu

Klasyczne risotto

... śródziemnomorska. Jedną z jej bardziej smacznych odmian stanowi kuchnia włoska. Nie najadaj się zatem przed świętami zbyt mocno i skuś się na przyrządzenie klasycznego risotto. Czytając poniższy artykuł, dowiesz się, czym ono jest i jakie są ...

dawno temu

Musujące kule Nacomi

... się jak podczas wizyty w najdroższym spa albo na wakacjach na śródziemnomorskim wybrzeżu. Kąpiel w wannie wypełnionej musującą wodą, pachnącą latem i najlepszymi olejkami to najlepszy sposób na magiczną podróż w czasie i w przestrzeni. ...

dawno temu

Zapiekane jabłka

... Bycie na diecie wcale nie jest łatwe, zwłaszcza gdy na talerzu obok pojawiają się nasze ulubione potrawy, przy czym my musimy zadowolić się grillowaną piersią z kurczaka razem z surówką z papryki ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Wczasy za granicą – jak je zaplanować dobrze? Wakacje 2024 z biurem podróży

... czy Złote Piaski. Warto odpowiedzieć sobie na pytanie: na czym nam najbardziej zależy? Znakomitych hotelach i zwiedzaniu, śródziemnomorskim klimacie czy może chcemy ograniczyć koszty wyjazdu? To ułatwi ...

11 miesięcy temu

Bakłażany faszerowane

... i minerałów, lecz także nie spowodują, że będziemy miały do czynienia z kilkoma zbędnymi kilogramami. Jednakże warzywa to nie tylko ogórki, papryka, fasolka, kapusta czy marchew. Często zapominamy ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... przykładem jest papryka faszerowana mięsem z dodatkiem ryżu. Okazuje się jednak, że w podobny sposób możemy wykorzystać również grzyby. Co prawda sezon grzybowy jeszcze przez jakiś czas się nie zacznie ...

dawno temu

Zdrowe przyprawy

... Bazylia Idealna przyprawa do dań z pomidorów oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale harmonizuje z czosnkiem, cebulą i pieprzem. Bazylia poprawia trawienie, pobudza apetyt oraz zapobiega ... śródziemnomorskiej. Idealnie pasuje do pizzy, ...

dawno temu

Nowe spojrzenie na domowy hummus

... śródziemnomorska. Pokrojone oliwki i rozdrobniony ser feta podkreślą słonawy smak pasty, a pieczona czerwona papryka i ząbki czosnku wzbogacą aromat dania. Nie zapomnij również o orzechach, grochu i nasionach ... , mięta, kolendra, bazylia czy ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... przyrządzania ratatouille to podstawa jego smaku jest niezmienna. Znajdziemy więc to pomidory, cebulę, cukinię, paprykę i bakłażany (te ostatnie warto wcześniej posypać solą i pozostawić, aby warzywo ... się lekko „przegryzło” i nabrało ...

dawno temu

Omlet na ostro

dawno temu

Paella hiszpańska

... starzenia, a także zmniejszamy ryzyko rozwoju miażdżycy. Do takiej kompozycji smaków świetnie będą pasować warzywa o dużej zawartości witaminy C, a więc papryka czy pomidory. Przydadzą się także rośliny ... i aromat przypraw. Składniki, których ...

dawno temu

Zupa strogonow

... jakiegoś odpowiednika, szybko zauważymy, że nieco przypomina on gulasz. Strogonow przyrządza się na bazie mięsa wołowego z dodatkiem pieczarek, papryki i ogórków kiszonych. Często dodaje się do niego ... przepisem na zupę strogonow. Przepis na ...

dawno temu

Tym sosem wzbudzisz zachwyt każdego smakosza. Zrobisz go w pięć minut

... Sos aioli to tradycyjny prowansalski sos czosnkowy. Można powiedzieć, że stanowi jeden z elementów fundamentu kuchni śródziemnomorskiej. I choć bliżej mu konsystencją do majonezu, to niektórzy ...

dawno temu

Sałatka z suszonych pomidorów

... na odrobinę wartościowych warzyw na zimowym talerzu jest wykorzystywanie różnego rodzaju dobrze zakonserwowanych produktów. Mamy tu do czynienia nie tylko z kiszonymi ogórkami bądź papryką konserwową ...

dawno temu

Dip z zielonych oliwek jako pyszny dodatek do potraw!

... charakterystycznym elementem kuchni śródziemnomorskiej. Oliwki od wieków były wykorzystywane nie tylko do celów spożywczych, ale służyły też jako lekarstwo. W mitologii greckiej początki Aten są nierozerwalnie ... także zastosowanie w przemyśle ...

dawno temu

Organiczne znaczy zdrowe

... to linia organiczna Terre&Mer. Połączenie właściwości morskich oraz wykorzystanie roślinności śródziemnomorskiej musi być dobroczynne dla skóry. Natura przynosi prawdziwe piękno skórze ...

+ Pokaż więcej