Sylwestrowa gorączka złota

... Złoto, w barwie i materii, od wieków fascynuje świat sztuki i designu. W tym sezonie, złoty błysk stał się inspiracją dla kreatorów największych domów mody, takich jak Chanel czy Oscar de la Renta ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... jest chłodnik zwany ajoblanko czyli białe gazpacho z dodatkiem czosnku i migdałów, podawany z białymi winogronami, kawałkami jabłek lub figami. W Maroku popularna jest wołowina z dodatkiem płatków ... i tortów. W Polsce mamy wiele potraw z ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... mnóstwo informacji dotyczących korzyści płynących ze spożywania wywaru z kości zwierzęcych (może to być kurczak, wołowina, jagnięcina, dziczyzna, indyk, wieprzowina itd.). Istnieje także wiele sposobów ...

dawno temu

Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... w: produkty białkowe np. kurczak, indyk, chuda wołowina, ryby (również tłuste), owoce morza, jajka, a także produkty mleczne − mleko, jogurt, kefir, chudy twaróg,produkty skrobiowe np. kasza jaglana, gryczana ...

dawno temu

Wiemy, dlaczego nie możesz schudnąć!

... restrykcyjną dietę odchudzającą, nie zapominaj o pokarmach bogatych w białko, których nie może zabraknąć w żadnym jadłospisie. Wśród pokarmów zawierających największą ilość białka króluje pierś indyka. Tuż ... wołowinie i cielęcinie. Nie ...

dawno temu

Schudnij przed sylwestrem. Od dziś!

... i w niezbyt późnych godzinach. Należy zadbać o białko w naszych posiłkach. Znajduje się ono w wielu produktach (indyk, łosoś, produkty mleczne, drób, wołowina). Uczucie rozpierania brzucha ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą

... . Najlepsze będzie mięso z kurczaka, indyka lub chudej wołowiny. Stawiajmy na lekkie dania. Nie objadamy się słodyczami. Najlepiej baton zastąpić pieczonymi lub suszonymi owocami. Pamiętajmy ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Jeżeli stawiasz na stole pieczone mięso, zamiast wieprzowiny wybierz wołowinę. Zawiera ona mniej tłuszczu, za to jest bogata w niacynę, sód i potas. Jeszcze lepszym wyborem będzie indyk ...

dawno temu

Detoksykacja - wewnętrzne sprzątanie organizmu

... oraz wysoko przetworzone produkty. Trzeba również ograniczyć spożywanie soli, ostrych przypraw oraz napojów gazowanych, a także wykluczyć wieprzowinę i wołowinę. 24391 Kolejny krok to spożywanie ... (ryby, kurczak, indyk) i jak najwięcej owoców ...

dawno temu

Nawilż skórę od wewnątrz!

... już zniszczeń jest on w stanie zapobiec przyszłym podrażnieniom skóry. Do produktów bogatych w cynk zaliczamy: ostrygi, fasolę, indyka, kraby i chudą wołowinę.  Aby dostarczyć skórze wystarczającej ilości ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , orzechy włoskie i orzeszki ziemne, oliwa z oliwek. Osoby z grupą AB powinny unikać: wołowiny, wieprzowiny i drobiu (poza indykiem), z ryb - bieługi i flądry, masła, pełnego mleka, gryki i kukurydzy ... spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... w ograniczonych ilościach, orzechy włoskie i orzeszki ziemne, oliwa z oliwek. Osoby z grupą AB powinny unikać: wołowiny, wieprzowiny i drobiu (poza indykiem), z ryb - bieługi i flądry, masła, pełnego mleka, gryki ... , powinni spożywać wołowinę ...

dawno temu

Święto Dziękczynienia

... święta Amerykanie tradycyjnie spożywają uroczystą kolację w gronie rodziny i przyjaciół, dziękując Bogu za wszystko, co dobrego ich spotkało. Na stole króluje pieczony indyk podawany z przystawką ... z żurawin i słodkimi ziemniakami. Są też ...

dawno temu

Polacy kochają burgery! Zobacz, w jaki sposób je przyrządzić

... Wykonanie klasycznych hamburgerów z wołowiny jest bardzo proste. Zajmie ci to niewiele czasu, a uzyskasz doskonałe danie obiadowe. Potrzebne ci będą: 4 bułki do hamburgerów, 2 pomidory, czerwona ... cebula, sałata lodowa, ser żółty, 1 kg ...

dawno temu

Smaki Węgier, czyli gulasz to tylko początek

... przygotowuje się bardzo prosto: na smalcu smażymy cebulę i czosnek bardzo obficie posypane słodka i ostrą mieloną papryką, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę, wszystko zalewamy wodą ... , bulionem lub winem i dusimy z przyprawami. ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... ? Osoby ze wskazaną grupą powinny sięgać po baraninę, jagnięcinę, mięso indycze, jednak powinny unikać kurczaka, dziczyzny, wieprzowiny i wołowiny. Zaleca się również zastępowanie oleju słonecznikowego ... sałatkę z tuńczykiem. Sycącą propozycją ...

dawno temu

Czy mięso jest zdrowe?

... , drób, wołowina. Nie każde mięso drobiowe jest chude. Najmniej kalorii ma mięso indyka i kurczaka. Ich białe mięso jest bogate w białko. Nie poleca się jedzenia tłustej skóry oraz serca, żołądka ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... rozwiązaniem jest więc umieszczenie produktów na aluminiowych tackach, które zapewniają właściwą wentylację.Jakie produkty nadają się na grilla? Dobrze nada się chude mięso, np. indyk, kurczak czy chuda ... wołowina. Należy jednak pamiętać o ...

dawno temu

Dobry film na wieczór, czyli sposób na jesienną i zimową chandrę

... filmem na wieczór. Muzycznie dobry film na wieczór, czyli taneczny "La La Land" Jeżeli masz ochotę na muzyczny relaks i dobry film na wieczór, koniecznie sprawdź "La La Land", który łączy ... w sobie obie te cechy. Prosta historia dwojga młodych ...

dawno temu

Co jeść a czego nie jeść? Dylematy karmiącej mamy

... nie jeść? Co może zaszkodzić: - czekolada, - cytrusy, - wołowina, - cielęcina, - sery, - ryby, - kapusta, - fasola, - mleko krowie, - ostre przyprawy. Co jeść? Produkty bezpieczne ... można powoli urozmaicać wprowadzając stopniowo nowe pokarmy. ...

dawno temu

Zdrowe przekąski według Time'a

... codzienne jak problemy ze snem i zaparcia. Brzmi strasznie na tle niewinnych przekąsek? Zobaczmy, co proponuje Time. 25547Twarożek z owocami, orzechy z bakaliami, gotowane jajka, przekąski z wołowiny ... i indyka, jogurt z płatkami owsianymi, ...

dawno temu

4 najczęstsze oszustwa spożywcze

... , możesz zostać wprowadzona w błąd. 2. Wołowina Kobe. Wciąż jest rarytasem na polskich stołach, a jej cena może skutecznie odstraszać. Dlatego nieuczciwi producenci wytwarzają wołowinę typu Kobe ... . Aby wołowina była prawdziwa, krowy muszą być ...

dawno temu

Neptek kulinarny

... się dzień, wśród nich prośba o przygotowania faszerowanego ptaka ze spiżarni. Słowo „ptak” budzi we mnie ciekawość. Biegnę więc do spiżarni i zastygam w drzwiach jak słup soli. Na półce leży indyk ... . Wielki Amerykański Indyk! Pomijając fakt, ...

dawno temu

A na obiad zjemy żeberka mamuta…

... na wyjątkowo dużą kość wieprzową wołowina, która wcześniej została zgrillowana. Wszystko wystylizowane zostało tak, aby można było wziąć „żeberko” w dłonie i wgryźć się w nie bez użycia sztućców ... – koszt jednej porcji to ok.22.50 dolara (a ...

+ Pokaż więcej