Potrawy z mięsa mielonego

... pomidorów oraz poszatkowanego koperku.Mięsne pulpeciki do zupy Aby je przygotować wystarczy mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą oraz doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową ... wersji takie miękkie nadzienie z drobiu czy ...

dawno temu

Wypróbuj dietę śródziemnomorską

... w błonnik, witaminę C, mikro- i makroelementy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Z codziennego menu należy zupełnie wykluczyć wieprzowinę. Do potraw dodajemy dużą ilość czosnku i cebuli, do sałatek ...

dawno temu

Zdrowa dieta śródziemnomorska

... wykluczyć wieprzowinę. Do potraw dodajemy dużą ilość czosnku i cebuli, do sałatek, zup i sosów - oliwę z oliwek, zamiast masła i tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. Aby pozbyć się nadwagi, jemy 5 posiłków dziennie, dostarczając organizmowi ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... z kurczaka lub indyka dodawane do chrupiących sałat i liści szpinaku. Czerwone mięso (chuda wołowina, wieprzowina, jagnięcina i cielęcina) ma dużo przyswajalnego żelaza i witaminy B12. Jedzenie ... , która uczestniczy w spalaniu tłuszczu. ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... możemy dodać kilka łyżek zimnego rosołu, aby stała się bardziej klejąca. Kołduny gotujemy w rosole i podajemy z masłem i skwarkami z boczku.   Zrazy Radziwiłłowskie  800g wołowiny zrazowej,200g łopatki ... rozbijamy ją tłuczkiem. Wieprzowinę, ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... przygotować potrawy grillowane z niemalże każdego gatunku. Jeżeli chodzi o drób, to najpopularniejsze są tutaj chrupiące skrzydełka czy soczysta pierś z kurczaka. Natomiast w odniesieniu do wieprzowiny ... wskazać można karkówkę, wyśmienity ...

dawno temu

Dlaczego twoje odchudzanie nie przynosi efektów?

... , ale nie przesadzaj! Zastąp wieprzowinę i wołowinę drobiem i rybami, kupuj mleko z napisem 0,5%, a nie 3,2%, zrezygnuj z masła i żółtego sera. 5. Produkty light – nie zawsze są naprawdę light, a czasem są bardziej ... . Jeśli zjesz kawałek ...

dawno temu

Potrawy z woka

... otrzymać wspaniałego, chrupiącego kurczaka i dobrze usmażone, choć wciąż soczyste warzywa. Danie tu najlepiej komponuje się, a jakżeby inaczej, z ryżem. Wieprzowina imbirowa250g łopatki wieprzowej ... i wrzucamy do niego wieprzowinę. Dokładnie ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... aromatyczna, za to o wiele mniej kaloryczna niż tradycyjna kiełbasa. Nadaje się do grillowana i smażenia. Salami – suszona kiełbasa wytwarzana z wieprzowiny lub mięsa wołowego. Popularna we Włoszech. Można ją ...

dawno temu

Tarta grzechu warta

... : 125 g mąki żytniej, 125 g mąki pszennej, 125 g boczku, 2 pory, 1 jajko, 4 łyżki bardzo zimnej wody, 2 żółtka, jeden mały pojemnik śmietany 18%, jeden mały pojemnik śmietany 30 ... ciasto. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze ...

dawno temu

Swojska kiełbasa

... z mięsa wieprzowego. Trudno to sobie wyobrazić, ale wieprzowina była zastępowana baraniną, koniną, dziczyzną lub wołowiną lub drobiem ze względów ekonomicznych i właśnie w ten sposób powstała kiełbasa ... wartości aromatyczne i smakowe, które ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... : soki owocowe (świeżo wyciskane), świeże soki warzywne (marchew, seler, pomidor i kiszona kapusta), gorące napoje (rosół z jarzyn, napar z mięty, kawa bez cukru, słaba herbata z cytryną, bez cukru ... : szklanka soku pomidorowego. Kolacja: ...

dawno temu

Zupa z krewetkami

... Rozpuść kostkę bulionową w 0,5 l wrzącej wody. Krok 3 Do wysokiej patelni wlej odrobinę oliwy i wrzuć pokrojony boczek. Smaż go tak długo, aż będzie miał apetyczny, złocisty kolor. Krok 4 Zdejmij ... boczek z patelni, pozostawiając na niej ...

dawno temu

Barszcz biały

... , a ponadto na pewno nie jest daniem bezmięsnym, bo zazwyczaj dodaje się do niego kiełbasę i boczek. Żurek natomiast jest daniem koszernym, a o jego smaku decyduje dodanie zakwasu z mąki żytniej ... kalorii, a więc niewiele. Jeżeli chcesz ...

dawno temu

Przepis na zupę fasolową

... ziemniaki, 20 dag wędzonego boczku, 1 kiełbasę, a także 2 kostki rosołowe oraz aromatyczne przyprawy, takie jak: majeranek, czosnek oraz pieprz. Warzywa trzeba najpierw pokroić na małe kawałki, a następnie ... lub oliwie z oliwek. Do niej dodaje ...

dawno temu

Czy mięso jest zdrowe?

... jesteś na diecie odchudzającej, możesz zrezygnować z jedzenia tłustych kawałków (wieprzowina i baranina), które podwyższają poziom cholesterolu we krwi. Zamiast nich lepsze będzie chude mięsko – cielęcina ... i wątróbki. Na kaloryczność mięsa ...

dawno temu

Pikantna wołowina w winie

... wołowego bez kości, 100 g tłustego boczku, 1/2 litra bulionu wołowego, 1/4 litra czerwonego wina, 2 marchewki, 2 papryki czerwone, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka mąki, zestaw ... Kulinarne Inspiracje Kamis.34925 34926 Mięso wołowe i boczek ...

dawno temu

Pierogi z kaszą gryczaną - i ruskie mają konkurencję

... . Teraz zagniatanie. Im szybciej to zrobisz, tym lepiej. Ciasto zagniatane zbyt długo staje się rzadkie. Krok 2 Farsz do pierogów będzie naprawdę pyszny. Pokrój w kostkę cebulę i boczek. Mięso stop ... na patelni i na powstałym tłuszczu zeszklij ...

dawno temu

Przepis na żurek staropolski

... w plasterki. Krok 3 Pora na wędzoną kiełbasę i boczek, pokrój je w paski i zarumień na smalcu. Po chwili dodaj posiekany por. Podsmaż go, a następnie razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą i białą kełbasą ...

dawno temu

Wegetarianizm - o czym trzeba pamiętać?

... . Zaopatrzenie Wiele dań, jak chociażby zupy czy gulasze, robi się z dodatkiem wieprzowiny, drobiu albo wołowiny.  Można je bez problemu zastąpić wywarami warzywnymi. Innym sposobem jest dodawanie do potraw ...

dawno temu

Zioła i przyprawy w kuchni

... , karwakrolu i cymolu, które działają odkażająco, rozkurczająco i bakteriobójczo. Jest także aromatyczną przyprawą, szczególnie cenioną w kuchni francuskiej. Tymianek wzbogaci smak potraw z pomidorów, karczochów ... i cholesterolu, a także usuwa ...

dawno temu

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

... paprykęcebulę20 dag wędzonej słoniny lub boczkuząbek czosnkumarchewkapietruszkapół szklanki ryżupól kilograma kiszonej kapustyszklanka bulionupieprz, sól Krok 1 Słoninę lub boczek pokrój w kostkę ... i podsmaż na patelni. Krok 2 Kostka ma też ...

dawno temu

Jak nie przytyć w pracy?

... pewną regularność w przyjmowaniu posiłków i nie obawia się, że będzie przez długi czas głodował. Unikamy w ten sposób gromadzenia się zapasów w boczkach. Najgorzej mają osoby, które wykonują prace ... . serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... liści sałaty, 4 cienkie plastry boczku, ½ piersi z kurczaka, 2 kromki razowego chleba, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek, sos cesarski   Liście sałaty dokładnie myjemy. Następnie przekrawamy je ... na pół (wzdłuż) i układamy na ...

+ Pokaż więcej