Tarta z fetą

... , do których zamiast marmolady albo owoców z łatwością dodamy podsmażone pieczarki, szpinak albo odpowiednio przyprawione mięso mielone. Wskazać tu trzeba przede wszystkim na ciasto francuskie i możliwość ... znaczenie ma tutaj przepis na ciasto ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - jak ją zrobić?

... Kandyzowana skórka pomarańczowa jest składnikiem wielu ciast i deserów. Można ją oczywiście kupić w sklepie, ale czy nie lepiej zrobić ją własnoręcznie. Na pewno nie jest to trudne, a w razie potrzeby masz w domu ważny dodatek i pewność, że nie ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... jej fenomen i jak przygotować takie mięsne danie? Przygotowanie potrawy Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, pół szklanki wody, 2 jajka, 20 g masła. Wszystkie składniki połącz ... na patelni i dopraw solą oraz pieprzem. Surowe ciasto ...

dawno temu

Sernik bez sera

... nam nieskończone możliwości próbowania coraz to nowych potraw. Najprostszym sposobem na ich tworzenie jest udoskonalanie dobrze znanych dań. Z taką sytuacją mamy do czynienia, mówiąc także o ciastach ... poniższy artykuł, a dowiesz się, jak ...

dawno temu

Domowy przepis na pyszne ptasie mleczko

... Są takie desery, bez których nie mogłybyśmy się obejść. Wszelkie ciasta, ciasteczka i sałatki owocowe zawsze są smacznym udekorowaniem obiadu lub lunchu. Przepisy na ulubione desery próbujemy ...

dawno temu

Jak upiec chleb z kaszą gryczaną?

... się go łatwiej niż wiele ciast. Taki domowy chleb to gwarancja świeżości i no możliwość dorzucenia do niego wszystkiego, co tylko sobie wymarzysz. Może lubisz kasze gryczaną? Spróbuj jak smakuje w chlebie. ... się go łatwiej niż wiele ciast. ...

dawno temu

Recenzja książki „Domowe wypieki” Joanny Niedobeckiej

... Smak i zapach świeżo upieczonego ciasta kojarzy się z beztroskim czasem dzieciństwa. W niektórych domach nadal praktykowana jest tradycja, wedle której tydzień bez upieczonego ciasta jest tygodniem ... straconym. Żadne ciasto lub słodkości ...

dawno temu

Jak przyrządzić naleśniki z otrębami?

... i wymieszać. Wlać je do miski z sześcioma składnikami i dobrze wymieszać. Krok 3. Patelnię wysmarowaną masłem rozgrzać na średnim ogniu. Krok4. Na patelnię wlewać po ¼ szklanki ciasta ... naleśniki można podawać z sacharyną, niesłodzonym sosem ...

dawno temu

Kolejny pachnący pendrive - tym razem o zapachu mięty!

... Firma Gooddrive już od kilku lat zajmuje się produkowaniem zapachowych małych przenośnych pamięci USB. W jej dorobku można już znaleźć następujące zapachy: truskawkowy, limonkowy ...

dawno temu

Szarlotka z lodami

... Chyba niewiele jest osób, które unoszący się z piekarnika zapach szarlotki nie powoduje efektu „cieknącej ślinki”. Ten rodzaj ciasta ze względu na prostotę wykonania był ulubionym specjałem ... Chyba niewiele jest osób, które unoszący się z ...

dawno temu

Przepis na sernik

... Puszysty, słodki, delikatny lub zimny z galaretką – istnieje wiele sposobów na oczarowanie gości podwieczorkiem w postaci samodzielnie przyrządzonego ciasta. Niektóre z nich określane są mianem ... . Pierwszą z nich będą stanowić omawiane desery ...

dawno temu

Sernik na zimno z owocami

... Kolejna propozycja to pyszne, choć wcale nie tłuste jak na dzisiejszy dzień przystało ciasto. Wcale nie musisz być mistrzem kuchni, by przygotować pyszny sernik na zimno. Taki deser jest prosty w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie! Jak go ...

dawno temu

Sos owocowy - słodka chwila przyjemności

... Masz ochotę na pyszny deser? Spróbuj zatem przygotować sos owocowy. Jest doskonały, bo wielofunkcyjny. Możesz traktować go jako samodzielną słodką potrawę lub jako dodatek do ciast, lodów, bitej ...

dawno temu

Pączki serowe

... . Niestety ze względu na coraz większe tempo życia i ciągły pośpiech stopniowo zanika już tradycja cotygodniowego pieczenia ciasta. Z drugiej strony nie ma co się temu dziwić, kiedy zamiast stać godzinami ... ma swoje wady, ponieważ nie zawsze ...

dawno temu

Pigwa – niedoceniane źródło witamin

... nadaje się też do pieczenia ciast. Zapomniana i niedoceniania, ale wychwalana przez specjalistów i najlepszych kucharzy na świecie. ... przez cały rok. Idealnie nadaje się także do: galaretek, dżemów, soków, nalewek. Kucharze robią z niej także ...

dawno temu

Alleluja, panowie dziennikarze!

... Przerzuciłam się na telewizję informacyjną – robię ukochane tosty z dżemem pomarańczowym, a z pokoju słyszę, co się dzieje na świecie. W te święta jednak wymiękłam. Szanowana przeze mnie stacja ... Gazet nie czytam, bo mi się od nich wzrok ...

dawno temu

Właściwości gruszki

... Gruszki najlepiej smakują na surowo, spożywane w sadzie w cieniu drzew… Zimową porą również możemy korzystać z dobrodziejstw gruszy, sięgając po dżemy, soki i kompoty. Zasuszone krążki gruszki będą ...

dawno temu

Co można zrobić z mango?

... i aromatyczny owoc można spożywać zarówno na surowo jak i po przetworzeniu. Z mango robi się soki, dżemy, galaretki a suszone owoce dodaje się do sosów. Mango dobrze smakuje także w sałatkach, z łososiem i z potrawami mięsnymi. Co jeszcze można ...

dawno temu

Ile waży największa dynia w Polsce?

...   W Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu, w ubiegłą niedzielę, odbył się szósty Festiwal Dyni. Poza smakowitościami z dyni (konfitury, dżemy, zupy, chleb, a nawet bałkańskie przysmaki z dodatkiem dyni ... W Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu, w ...

dawno temu

Pierogi z jagodami

... zdobędziesz, czytając poniższy artykuł. Nie trać zatem okazji i wykorzystaj sezon obfitujący w jagody, by przygotować wyśmienite pierogi. Trudno bowiem wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto połączone z pełnym słodyczy farszem. ... ...

dawno temu

Domowa pizza

... zestawieniu cieknie nam ślinka. Naszą silną wolę na próbę wystawia także myśl o zatopieniu zębów w chrupiącym cieście oraz przeróżnych dodatkach, jakie mogą się na nim znaleźć. Zdając sobie sprawę ... kilka powodów, dla których warto wykonać ją ...

dawno temu

Masa makowa

... go można do przygotowania wyśmienitych ciast, klusek, kutii bądź zupy makowej. Jak jednak zrobić masę makową, bez której wskazane dania nie mogą się obejść? Nie czekaj i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się więcej o ...

dawno temu

W niej tkwi sekret udanych WYPIEKÓW. Jak wybrać tę odpowiednią?

... Która będzie najlepsza do makaronów, ciast czy chleba? ... . O tym, jak wybrać tę odpowiednią i które jej rodzaje lepsze są do pierogów czy makaronu, a które sprawdzą się przy cieście francuskim, opowiedziała w programie "Pytanie na śniadanie" ...

+ Pokaż więcej