Skóra sucha i wrażliwa – jak o nią dbać latem?

... nadmiernemu rogowaceniu naskórka i chroni przed przesuszeniem. Bogatym źródłem witaminy A jest marchew, szpinak, morele, wątróbka, żółtka jaj i sery. Drugim ważnym składnikiem jest witamina E. Występuje ...

dawno temu

Wzmocnienie organizmu

... , a organizm stanowi łatwy cel dla bakterii i wirusów. Źródła witaminy A to pokarmy pochodzenia zwierzęcego (wątróbka, mleko, jaja). W pokarmie pochodzenia roślinnego znajduje się prowitamina ...

dawno temu

Dieta bezglutenowa

... , warzywa, mleko, przetwory mleczne, jaja, tłuszcze roślinne, pestki słonecznika, pestki dyni, ziarna sezamu, orzechy, budynie, kisiele, galaretki. Wśród produktów bezglutenowych wymienić ...

dawno temu

Naturalne metody planowania rodziny

... macicy, która z reguły twarda, staje się miękka i lekko się otwiera. Kilka dni przed owulacją pojawia się śluz. Śluz płodny przypomina białko jaja kurzego – jest szklisty, przejrzysty, śliski, wilgotny ...

dawno temu

Śmieszne przekąski dla dzieci

... . Składniki wymieszaj, po czym dodaj także jaja i wanilię. Gdy wszystko połączysz, dodaj masło i mleko. Powoli mieszaj, w razie czego dodając mąki lub mleka. Mieszaj, aż otrzymasz gładką, naleśnikową ...

dawno temu

Spraw, aby twoje dziecko uniknęło alergii pokarmowej

... pokarmowej u dziecka. Są to przede wszystkim mleko kozie i produkty z niego sporządzone, mleko krowie i jego przetwory, jaja, ryby, wołowina, zboża bogate w gluten – żyto, owies, jęczmień i pszenica ...

dawno temu

Jak obliczyć dni płodne?

... owulacyjny jest obfity, przezroczysty i śliski. Przypomina białko jaja kurzego. Pomaga plemnikom przedostać się do komórki jajowej i ułatwia im przeżycie w niesprzyjającym środowisku pochwy. Po owulacji ...

dawno temu

History of Cocktails

... do niego dodawać różne substancje smakowe i aromatyczne, takie jak miód, zioła, korzenie, soki owocowe, a nawet mleko i jaja. Początkowo przygotowywano go na gorąco. W ten sposób powstały prototypy ...

dawno temu

Witaminowy elementarz skóry

... z gotowanych warzyw. Dostarczana w postaci witaminy A: masło, jaja, oleje rybne. Korzyści dla organizmu: Zapobiega pogorszeniu wzroku (kurzej ślepocie i wysuszeniu rogówki). Wspomaga zdrowie włosów ...

dawno temu

Do koszyka wrzucaj zdrowie

... – jedzą jaja strusie. Z jednego takiego jaja można usmażyć jajecznicę dla 10 osób. Do koszyka wrzuć jajka, które z powodu dużej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, fosforu, żelaza, miedzi ...

dawno temu

Galopem przez góry Chiapas

... ) nacierających ciała wiernych jajami i sproszkowanymi kośćmi. Tzotziles nie uznają kapłanów. Przychodzą do kościoła, gdy coś im zagraża lub muszą się zmierzyć z problemem. Zwracają się wówczas ... do szamana, a ten przepędza złe duchy. Rytuał ...

dawno temu

Wegetarianizm: za i przeciw

... to: Laktoowowegetarianizm – Mało restrykcyjna dieta, która bazuje na produktach zbożowych, owocach, warzywach, strączkowych i orzechach. Dopuszcza spożywanie mleka i jego przetworów oraz jaj. Produktami ... tym, że nie dopuszcza spożywania jaj; ...

dawno temu

Maskarada

... z zapiekankami, która się ślamazarzyła. --- Właśnie przeżyłam pierwsze wesele w gronie znajomych. Marek i Karolinamieszkają razem do roku, znają się od trzech. Cały ten czas są ze sobąna tyle intensywnie ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... grzybowej, sosu grzybowego, pierogów z grzybami bądź zapiekanki makaronowej z grzybami. Świetnie smakują one również po zamarynowaniu. Oprócz tego pojawiają się późne owoce, wśród których znajdują ...

dawno temu

Kotleciki ryżowe

... smacznymi pomysłami na ryż jest przygotowanie faszerowanych warzyw bądź zapiekanki z grzybami. Możliwości jest bardzo dużo i nierzadko zaskakują one swoją pomysłowością. Jednym z ciekawszych pomysłów ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... bądź też pieczarki smażone w piwnym cieście. Te niezwykłe grzyby równie dobrze sprawdzają się w roli dodatku do zapiekanek ziemniaczanych bądź makaronowych. Trudno tu nie wspomnieć o marynowanych pieczarkach ...

dawno temu

Tuńczyk z makaronem

... , jak i na zimno. Dość wspomnieć tu chociażby o zapiekankach makaronowych albo ziemniaczanych, a nawet zupie rybnej. Obok tego nie sposób nie wspomnieć o bardzo prostych i smacznych sałatkach ...

dawno temu

Uwaga – produkt seropodobny!

... , a nie manipulacja sprzedawców. A jakie Wy macie doświadczenia z wyrobami seropodobnymi? Na koniec przykra informacja dla miłośników pizzy i zapiekanek – w tych fast foodach prawie zawsze składnikiem jest wyrób seropodobny…pozostaje samodzielna ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... albo krupnik. Oprócz tego wiele z nas z chęcią sięga po niego, przygotowując różnego rodzaju zapiekanki ziemniaczane bądź makaronowe. Makaron z boczkiem bowiem to ciekawe i dość nietuzinkowe połączenie ...

dawno temu

Sałatka z surimi

... , jednakże nie wyczerpują się na nich nasze możliwości. Równie dobrze możemy przygotować z nimi zapiekankę makaronową bądź pizzę. Ciekawą propozycją jest również przygotowanie szaszłyków z surimi ...

dawno temu

Kolacja walentynkowa

... makaron z sosem spaghetti albo zapiekankę z ziemniaków, pamiętaj, żeby zjedzenie tych potraw nie wiązało się z trudnym do usunięcia zapachem czosnku. Pamiętaj także, aby przygotowana kolacja była źródłem przyjemności dla was obojga, co będzie ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... tego rodzaju obróbkę termiczną, a z jego płatów z łatwością przyrządzisz smaczne steki. Omawiana ryba jest również ciekawym dodatkiem do zapiekanek makaronowych, pizzy oraz potraw z ryżem. ...

dawno temu

Historia ziemniaka

... grupy. Do pierwszej z nich należą ziemniaki sypkie, czyli takie, które nadają się idealnie do przygotowania placków. Druga grupa kartofli zawiera mało skrobi tzn., że jest idealna do przyrządzania sałatek lub zapiekanek. ...

dawno temu

Dania fast food

... , frytki, zapiekanki i ziemniaczki w panierce Wszystkie z wymienionych produktów to dania, które choć smaczne to powinny być spożywanie niezwykle rzadko. Wiele punktów oferujących tego rodzaju szybkie ...

+ Pokaż więcej