Po czym poznać świeżość jajek?

... spożywamy je, dzieląc się z najbliższymi. Jajka możemy przygotować na wiele sposobów: faszerowane, podane z żurkiem czy w sałatce. Jedno jajko ma zaledwie 75 kcal i pokrywa 25 proc ...

dawno temu

Uodpornij się na zimę

... , a nie smalec. W zbilansowanej diecie należy uwzględnić także ryby, zwłaszcza tłuste, takie jak tuńczyk, łosoś czy makrela kosztem czerwonego mięsa. Dzięki kwasom tłuszczowym omega-3 jedzenie ryb wpływa ...

dawno temu

Jak zapobiegać chorobom stawów

... , łososiu, tuńczyku), w witaminę C (warzywa i owoce). Witamina C jest odpowiedzialna za prawidłowy rozwój kości i hamuje zwyrodnienie. W diecie nie powinno zabraknąć zielonych warzyw bogatych w luteinę, oleju ...

dawno temu

Wiemy, dlaczego nie możesz schudnąć!

... za nią plasują się ryby – przede wszystkim tuńczyk, łosoś i halibut. Warto także spożywać ser, najlepiej beztłuszczową mozzarellę, twarożek i parmezan. Sporą ilość białka znajdziesz w schabie, chudej ...

dawno temu

Witamina B3

... jej jest w drożdżach i orzechach ziemnych. Dodatkowymi produktami bogatymi w niacynę są: warzywa (pomidory, kapusta, groszek, ziemniaki, soja), mięso (wątróbka, drób, cielęcina), ryby (tuńczyk, łosoś, makrela ...

dawno temu

Pomysły na karnawałowe minikanapki

... rozgniatamy widelcem ugotowane wcześniej jajko i łączymy ze szczypiorkiem i majonezem (można też dodać tuńczyka). Do takiej mikstury będą świetnie pasować lekko sparzone pomidory, lub plasterki ...

dawno temu

Naturalne przeciwutleniacze

... . Zapotrzebowanie twojego organizmu zaspokoi jedzenie tuńczyka, jajek, wątróbki, czarnych porzeczek, pietruszki, brokułów i papryki. Obok dostarczania do organizmu przeciwutleniaczy pokarmowych należy ...

dawno temu

Kilka sposobów zdrowego odżywiania

... wprowadzić kilka tricków, które ułatwią nam zdrowe odżywianie. Ziemniaki tak lubiane przez Polaków można zstąpić ryżem lub kaszą. Brązowy ryż to bogactwo witamin i minerałów. Kasze są pożywnym ...

dawno temu

W jaki sposób węglowodany przygotują cię do sezonu bikini?

... kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, który powiązany został z licznymi chorobami. Wybieraj jedynie właściwe węglowodany zawarte w pełnoziarnistych produktach. Zamiast białego ryżu postaw na ryż ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... z dynią – przez fakt, iż jest bardzo sycąca, świetnie zastępuje mięso. Dobrze jest ją najpierw zalać mlekiem, by nabrała delikatnego smaku i odstawić na 12 godzin. Następnie połączyć ryż z masłem ... smakować wzbogacone odrobiną wina białego ...

dawno temu

Leki z natury. Poprawiają trawienie, łagodzą ból, działają PRZECIWNOWOTWOROWO

... , soli mineralnych oraz krzem oraz jest bogata w łatwo przyswajalne żelazo. Warto zrobić niej herbatkę lub sałatkę. Ostatnie badania pokazują też, że mniszek lekarski hamuje rozwój komórek nowotworowych. Warto więc dodać go do potraw, a z ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... to: baranina, mięso królicze, owoce morza, tuńczyk, dorsz, łosoś, karp i śledź, część produktów mlecznych, zwłaszcza jogurt, kefir, chuda kwaśna śmietana, chude mleko, większość serów (oprócz brie ... i camemberta), przetwory sojowe, wszystkie ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... najrzadszej grupy krwi to: baranina, mięso królicze, owoce morza, tuńczyk, dorsz, łosoś, karp i śledź, część produktów mlecznych, zwłaszcza jogurt, kefir, chuda kwaśna śmietana, chude mleko, większość ... serów (oprócz brie i camemberta), ...

dawno temu

Inteligencja zależy od odżywiania

... z kolei w drożdżach, orzeszkach ziemnych, suszonych brzoskwiniach, tuńczyku, migdałach, grzybach, ziarnach soi i w zielonym groszku. Niedobór witaminy B3 powoduje m.in. osłabienie pamięci, kłopoty ... , ziarnach zbóż, mące z pełnego przemiału, ...

dawno temu

Anemia dotyczy najczęściej kobiet. Dlaczego?

... zielony, orzechy włoskie, kokosowe, buraki, makaron, banany suszone (1,5-2,5mg/100g) tuńczyk, sardynka świeża, pikling, łosoś świeży, sandacz, sola, fasola konserwowa cięta, brokuły, cykoria, kalarepka ... , brukselka, rzodkiewka, ryż brązowy, ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... sprawdzają się jako składnik sałatek, dodatek do mięs i ryb. Znakomicie komponują się z wyrazistymi przyprawami. Potrawy z ich udziałem znane są na całym świecie. Niezwykle popularny na południu Hiszpanii ... jest zastosowanie migdałów do ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... . Jeśli nie wyobrażasz sobie kanapek, czy sałatki bez majonezu, stosuj ten w wersji light. Opcja bardziej wskazana – zastąp majonez w sałatce np. pysznym sosem bazyliowym, czy oliwą ziołową. Ogranicz ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... rozmieszaną z żółtkiem. Dobrze jeśli zupę podamy wraz z główkami szparagów. Całość można udekorować koperkiem i dodać jarzynki. Podawać z grzankami.   Sałatka ze szparagów – świetnie będą smakować ... z ciekawszych propozycji w postaci sałatki z ...

dawno temu

7 aromatycznych przepisów z jabłkami w roli głównej

... Smakowita sałatka Jeśli nie należysz do zwolenników owocowych sałatek, a zastanawiasz się, jak sprytnie przemycić dzienną porcję jabłka do diety, mamy dla ciebie rozwiązanie. Zmiksuj owoc z niewielką ...

dawno temu

Kompleksowe oczyszczanie

... . Na śniadanie najlepsza będzie lekkostrawna sałatka z owoców. Jeśli nie możesz ich kupić, skorzystaj z mrożonek, ale dobrze przechowywanych. W skład sałatki powinny wejść: grejpfruty, pomarańcze ... upiecz także pokrojony w grube plastry i ...

dawno temu

W poszukiwaniu autentyczności

... tylko w nazwach, bo po rozszerzonym opisie można było poznać, że mamy do czynienia z barszczem, żurkiem i rosołem. Wypatrzyłam w menu sałatkę zwaną dworską i zaciekawiona nazwą zamówiłam ją. Otrzymałam górę ... poszatkowanej kapusty pekińskiej ...

dawno temu

Czy to chwast czy to lek? Tajemnice pokrzywy

... , możemy je wykorzystać do sałatek, szpinaku i innych potraw. Sięgamy tylko po młodziutkie, zielone pędy u szczytu rośliny i sparzamy w temperaturze 60 stopni, dzięki czemu pozbawiamy je parzących ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... – rosół, pomidorową, krupnik lub ogórkową – i drugie danie. Tu króluje mięso, czyli kotlety schabowe i mielone, kurczak oraz mięso w sosach. Do tego na talerzu lądują ziemniaki, ryż, warzywa i surówki ...

dawno temu

Cztery pyszne dania z produktami Alpro Soya

... /watch?v=hTqqyRLHEfE Dla osób zainteresowanych kuchnią indyjską, przygotowaliśmy: Kurczaka w czerwonym curry z ryżem.Zamarynowane i upieczone piersi kurczaka w połączeniu z przyprawionym ryżem ...

+ Pokaż więcej