Z biblioteki kuchni fusion: kurczak z owocami

... chili,sos sojowy,sól, pieprz,oliwa z oliwek Kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Następnie wrzucamy go na patelnię, na rozgrzaną oliwę i smażymy 2 – 3 minuty. W tym czasie mango obieramy ze skórki ... i kroimy ją w cienkie paseczki. Następnie ...

dawno temu

Jak wzmocnić odporność przed zimą?

... potwierdzone w latach 40. XX wieku, kiedy wyizolowano z nich substancję zwaną allicyną. To właśnie allicyna nadaje czosnkowi i cebuli charakterystyczny ostry smak i zapach oraz odpowiada ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Najlepszy sposób na relaks? Wieczór z przyjaciółkami!

... , pożywna sałatka z suszonymi pomidorami, grzanki czosnkowe, czekoladowe babeczki, a może marchewkowe brownie? Mając w swoim domu telewizję cyfrową od Vectry, nie musimy się martwić o brak kuchennych ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... to kiełbasa podsmażona razem z cebulką, natomiast trzeci jest propozycją dla wielbicielu twarogu ze szczypiorkiem. W przypadku pieczonych ziemniaków bardzo dobrze sprawdza się także masło czosnkowe ...

dawno temu

Karkówka z grilla

... na nim upiec różnego rodzaju warzywa albo pieczywo z dodatkiem masła czosnkowego bądź pasty pieczarkowej. Jednak jednym z najczęściej przygotowywanych mięs jest soczysta karkówka z grilla ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... do gustu, lub zainspiruje do zgłębienia tajników tej kuchni. Oto i one: Zupa tajska z mleczkiem kokosowym – to rozpuszczonej w gorącej wodzie kostki rosołowej wrzucamy przyprawy takie jak: chili, sos ... z mięsem – bardzo często znajdziemy go w ...

dawno temu

„Zaraz u Ciebie będę, to pogadamy” - Przystawki ekspresowe cz. II

... miękkie z zewnątrz i wciąż twarde w środku. Następnie wyjmujemy je z garnka i chłodzimy pod zimna wodą. Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do wina, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Gruszkę podajemy ... na niewielkim talerzu, stojącą, polaną ...

dawno temu

Przepisy na bakłażany

... ,20 dag sosu pomidorowego,10 dag mąki,olej,sól.Umyj i obierz bakłażany. Pokrój wzdłuż, posól i ułóż na sitku zawieszonym na garnku. Po godzinie posyp je mąką i usmaż na oleju. Odsącz je z tłuszczu ... wykładając na papier. Do naczynia ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... jedynie przyprawy takie jak np. sos sojowy, czy wasabi. Roladki azjatyckie – sporządzone z cienkiego ciasta, kapusty chińskiej "pak choi" lub owijane wodorostami, które nadziewa się ryżem oraz drobno ... posiekanymi warzywami, lub mięsem z ...

dawno temu

Dzieci, które wstydzą się biedy, wolałyby zniknąć

... , którzy wysyłają do szkoły jedno dziecko. A w każdej rodzinie SOS jest 5-8 dzieci. Trzeba im zapewnić nowe podręczniki, zeszyty i szkolne przybory”. Zerknijmy więc na plakat, odwiedźmy stronę internetową S.O.S. Wioski Dziecięce i pomóżmy naszym ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... – rosół, pomidorową, krupnik lub ogórkową – i drugie danie. Tu króluje mięso, czyli kotlety schabowe i mielone, kurczak oraz mięso w sosach. Do tego na talerzu lądują ziemniaki, ryż, warzywa i surówki ...

dawno temu

Cztery pyszne dania z produktami Alpro Soya

... i jogurtowym sosem to świetne danie dla fanów Bollywoodu. http://www.youtube.com/watch?v=eDT2W92QbSk Jeśli przygotowujesz dwudaniowy obiad, spróbuj przygotować naszą wersję zupy kremu z porów.Zupa ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... Biała kiełbasa – powstała z mięsa wołowo-wieprzowego. Wyśmienicie smakuje z sosem musztardowym czy ćwikłą. Jest delikatna w smaku. Nadaje się zarówno do gotowania, jak i pieczenia. Możemy ją ...

dawno temu

Yorkshire pudding

... . Babeczki po wyjęciu powinny być rumiane a ich środek lekko pusty. Yorskshire pudding - z czym podawać? Yorkshire pudding to w Anglii zamiennik ziemniaków, zatem można go podawać z sosem, jako dodatek ...

dawno temu

Koktajl jagodowy

... , cukier waniliowy i jagody. Całość miksuj do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podawaj schłodzony. Koktajl może posłużyć jako sos do naleśników.   ...

dawno temu

Pieczona kaczka z jabłkami

... ziemniaki i zaszyj ją bawełnianą nitką. 4. Włóż kaczkę do piekarnika. Często podlewaj ją wytwarzającym się sosem. 5. Po tym czasie dodaj umyte jabłka ze skórką. Piecz kaczkę jeszcze pół godziny. 6 ...

dawno temu

Jak podawać spaghetti?

... się więc znaleźć po lewej a widelec po prawej stronie. Łyżka ma jedynie podpierać widelec podczas nawijania makaronu. Krok 3 Pamiętaj, że spaghetti świetnie smakuje z dobrym winem. To od rodzaju sosu zależy ...

dawno temu

Zapalenie pochwy

... dalszej infekcji. czosnek (jeden surowy lub lekko obgotowany ząbek dziennie lub tabletki powlekane suszu czosnkowego), czopki dopochwowe zawierające 2 % olejku z drzewa herbacianego, irygacje z naparu ...

dawno temu

Nalewki, które leczą

... z macierzanki, z szałwii lekarskiej, z biedrzeńca, nalewka czosnkowa,Nalewki na bóle menstruacyjne: nalewka kminkowa, szafranowa. ...

dawno temu

Ostro na talerzu, pikantnie w łóżku

... ze względu na specyficzny zapach czosnku, który dość długo się utrzymuje. Inne sprawdzone zestawienia to kurczak w sosie curry, z papryką i chilli, które bardzo często łączy się z imbirem. Cynamon ... , jak i suszone czy w postaci zmielonej. ...

dawno temu

Co zapakować do piknikowego koszyka?

... w kawałkach, 1/2 filiżanki posiekanego kopru, 1/2 słodko-kwaśnego jabłka, 80 ml majonezu, 1 łyżki sosu winegret, 1 łyżki soku z cytryny, 1 i 1/2 łyżeczki nasion kopru, 1 łyżeczki zmielonej ... kolendry, 1 łyżeczki skórki z cytryny, 1/2 łyżeczki ...

dawno temu

Dodajemy smaku – galeria przypraw

... mięsnych np. wieprzowiny, czy dziczyzny. Może także służyć jako składnik kiszonek. Szafran– mający zastosowanie przede wszystkim do sosów, zup i potraw z ryżu. Posiada charakterystyczny, ostry, korzenny ... używany jako przyprawa. Bardzo ostra, ...

dawno temu

Sałatki wczesnowiosenne

... i pieprz. Wszystkie składniki łączymy i podlewamy sosem.  1 główka brokuła,2 jajka,1 duży pomidor,1 duży ogórek,pęczek rzodkiewki,majonez,sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy je strumieniem ... i wykładamy na 4 talerze. 6 łyżek ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... z solą, a następnie piec w nagrzanym piekarniku często polewając wytopionym tłuszczem (około 2–3 godziny). Upieczoną gęś wyporcjować. Śliwki sparzyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Do sosu ... powstałego w trakcie pieczenia gęsi dodać ...

+ Pokaż więcej