Sałatka z wędzonym łososiem

... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko zanurzają sery, mięso i ryby w specjalnie przeznaczonej do tego cieczy nadającej im specyficzny wygląd i aromat. Nie oznacza to jednak, że należy zrezygnować ... z jedzenia wędzonych produktów. Wręcz ...

dawno temu

Jak zrobić sos curry?

... Sos curry to doskonały dodatek do drobiu, ryb i cielęciny. Podkreśla smak mięsa i wydobywa z niego to, co najlepsze. Warto mieć pod ręką przepis na sos curry, by zawsze móc wzbogacić i urozmaicić swoje potrawy. Z takim dodatkiem nigdy nie będą ...

dawno temu

Wypadanie włosów po farbowaniu

... Wystarczy zmieszać farbę z utleniaczem, rozprowadzić na włosach, otulić folią i ręcznikiem. Po 30 minutach dokładnie spłukać i gotowe. Szybko, tanio i bezboleśnie. Czy aby na pewno? Niestety, farbowanie często kończy się wypadaniem włosów ...

dawno temu

Nieprzyjemny zapach - jak go zneutralizować?

... Jadłaś czosnek lub cebulę, zapominając, że masz dziś ważne spotkanie? Przygotowałaś na romantyczną kolację pyszną rybę, ale teraz cały dom wypełniony jest nieprzyjemnym zapachem? Miałaś gości ... wlać do niego gorącą wodę i wsypać łyżeczkę sody ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... rybnej. Zobacz, w jaki sposób możesz ugotować tę niezwykłą potrawę i jakich innych postaciach na naszych świątecznych stołach pojawia się ryba. ... rybnej. Zobacz, w jaki sposób możesz ugotować tę niezwykłą potrawę i jakich innych postaciach na ...

dawno temu

Przepis na łososia - z parowaru w sosie pomarańczowym

... Przepis na łososia z parowaru to prawdziwy hit. Nie dość, że danie jest bardzo zdrowe, trzeba pamiętać, że ta ryba to prawdziwy „wymiatacz” tłuszczu i cholesterolu, to jeszcze bardzo smaczne. Wystarczy to sobie wyobrazić: łosoś w sosie ...

dawno temu

Pieczony łosoś teriyaki

... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki jest w Polsce mało znany. A szkoda, bo cudownie podkreśla smak pieczonej albo grillowanej ryby lub mięsa. Trochę słony, trochę słodki, bogaty w różne smaki ... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki ...

dawno temu

Pasta rybna - jak ją zrobić?

... Ryba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na ...

dawno temu

Jak przyrządzić aromatyczną marchew?

... . Jeżeli uważasz, że marchew jest zbyt mdła, spróbuj przyrządzić ją z odpowiednią mieszanką przypraw – sukces gwarantowany. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować przepyszną marchew z piekarnika. ... , aby woda równomiernie pokryła ...

dawno temu

Z morza prosto na talerz

... Morskie przysmaki już od dawna goszczą na naszych talerzach, jednak ze względu na strefę klimatyczną kojarzymy je zazwyczaj z rybami. Nie jest to jednak jedyne pożywienie, jakie możemy spotkać ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... , które nakuwamy i dodajemy do nich goździki, a potem wkładamy do tuszek. Tak przygotowane mięso obkładamy słoniną i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 220 stopni polewając całość rozgrzanym masłem ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

Łosoś ze szpinakiem

... do eksperymentowania i tworzenia ciekawych kompozycji, staraj się poznawać jak najwięcej sprawdzonych już przepisów. Jednym z nich jest łosoś ze szpinakiem. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, w jaki sposób go przyrządzić oraz poznasz ...

dawno temu

Desery, których nie musisz piec!

... Marzeniem każdej początkującej kucharki są pyszne ciasta, które po wyjęciu z piekarnika nie okażą się klapą i zakalcem. Prawdę powiedziawszy, nie wszyscy mają dar do robienia ciast ... . Poza tym, aby upiec pyszny deser, trzeba dużo praktyki, a ...

dawno temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... Metale ciężkie w niewielkich ilościach służą organizmowi, lecz w obecnych czasach substancje te znajdziemy niemal wszędzie. Pełno ich nie tylko w rybach, ale również w produktach zbożowych ...

dawno temu

Sushi California Maki

... jest zakupienie dobrej jakości ryby, przyrządzenie ryżu tak, by nie był ani twardy, ani rozgotowany, a także… umiejętne zawinięcie całości. Każdy z tych kroków wymaga odrobiny doświadczenia, ale jest osiągalny dla wszystkich. ... jest zakupienie ...

dawno temu

"Duża ryba", reż. Tim Burton

... , chociaż już po dwóch taktach można wychwycić charakterystyczny styl członka słynnego Oingo Boingo. Ścieżka dźwiękowa "Dużej Ryby" zaowocowała trzecią już nominacją do Oscara. Tim Burton udowodnił ... z czystym sercem będzie można postawić na ...

dawno temu

Pieczony kurczak

... włożyć do wnętrza kurczaka. Mięso trzeba włożyć do blaszki natartej olejem i podlać je odrobiną wody. Następnie mięso wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 °C i nakrywamy folią ... , że z piekarnika wyjmujemy gotowy obiad. Jeśli ...

dawno temu

Przepisy na karpia

... dzielenia się opłatkiem. Innym nadal kultywowanym zwyczajem jest przyrządzenie świątecznego karpia. Pojawienie się ryby w wannie od dzieciństwa sygnalizuje nam, że wigilia jest już tuż tuż. Jedzenie ... na jego przyrządzanie. Najlepszy karpZanim ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... Kiełbasa, karkówka, kaszanka, ryby czy warzywa. Kochamy grillowanie, ale jak znosi je nasza wątroba? Katarzyna Bosacka pokazuje, jak grillować zdrowo. ... 1770230 Mięso powinniśmy grillować powoli, spokojnie, na małym ogniu, kaszankę powinniśmy ...

dawno temu

Zapiekanka mięsna, czy rybna? Co wolisz?

...   Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. Zima to czas zapiekanek - chrupiących, pachnących, kuszących i aromatycznych. Zapiekanki ziemniaczane, warzywne, mięsne, rybne, tarty ... , czy polenty – wszystko jedno. Każda jedna z nich ...

dawno temu

Panga z warzywami z parowaru - bardzo zdrowo

... do cebuli. 4. Sos greckiwymieszaj z koncentratem pomidorowym i lekko posól. Duś tak długo, aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu podlewaj delikatnie wodą. 5. Sos do ryby musi być odpowiednio ... przyprawiony. Dodaj odrobinę cukru, sok z ...

+ Pokaż więcej