Szczupak faszerowany

... . Na koniec przyprawiamy ją solą i pieprzem i umieszczamy farsz w środku wcześniej zdjętej skóry. Kolejnym krokiem jest włożenie ryby do zimnego bulionu warzywnego i gotowanie jej przez 90 minut. Ryba po wyjęciu z wody jest gotowa do jedzenia. ...

dawno temu

Sos do pizzy

... staramy się zrobić smaczną domową pizzę. I nawet jeśli wiemy, jak zrobić ulubione ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz, to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną ... , które może być bardzo cienkie albo też dość ...

dawno temu

Zdrowe objadanie

... rodniki, a także potasu obniżającego ciśnienie. Pierogi i uszka wigilijne z kapustą i grzybami są ciężkostrawne, ale spójrzmy na to danie trochę inaczej. Farsz to koncentrat witaminy A, B, C i E ... , a także selenu i cynku. Można więc ...

dawno temu

Uszka – niezbędnik świątecznego barszczu

... , jest podobny do przygotowywania pierogów, tym razem jednak uformowane muszelki z farszempowinny mieć zdecydowanie większe brzegi, abyśmy mogli je pozawijać, scalając ich końcówki, tak aby powstały klasyczne ... „uszka”. Jak uformować uszka? ...

dawno temu

Świąteczny kryzys

... , czy możesz ulepić pierogi? Farsz stoi na kuchence." Ja odpowiadam: "Oczywiście, mamo!" I niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego to jest moja wina, że mamie się pomyliło; farsz stał na stole, a na kuchence bigos ... . Miałam ulepić, to ulepiłam. W ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... przygotować coś na obiad, szukamy włoskich przepisów na makarony, za pomocą których możemy przygotować zapiekanki makaronowe albo nadziać makaron muszelki ulubionym farszem. Jednak jednym z najpopularniejszych ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... z nich jest niewątpliwie receptura przyrządzania pysznych naleśników, do których mamy możliwość dodania wielu różnych farszów czy polew i uzyskiwania dzięki temu coraz to nowych smaków. Jednym ze smaków dzieciństwa ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... możliwość dodania do nich dowolnego farszu sprawia, że za każdym razem będą smakować zupełnie inaczej. I tak, dodatkiem do zapiekanek jest z reguły kurczak, mięso mielone, brokuły, pomidory czy ser ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... dań, których przygotowanie daje nam ogromne możliwości kulinarne. Przykładem tego typu potraw mogą być naleśniki. Dzięki przygotowaniu różnych farszów możesz z powodzeniem dogodzić całej rodzinie ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... , które bez większych przeszkód możemy przygotować o każdej porze dnia. Usmażenie tych znakomitych placków daje nam wiele możliwości, ponieważ możemy dodać do nich rozmaity farsz, a nawet pokroić i dodać do rosołu ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... smakować wzbogacone odrobiną wina białego dodanego podczas smażenia do ryżu. Opcjonalnie zamiast sera żółtego można także dodać fetę. Pierogi z dynią – aby przygotować farsz, wystarczy kawałki dyni ...

dawno temu

Czy rezygnować z kaszy podczas odchudzania?

... - w połączeniu z serem, warzywami, grzybami może stanowić farsz do naleśników, pierogów, gołąbków; nadaje się do faszerowania warzyw np. papryki oraz jako dodatek do sałatek. Kasza jęczmienna - składnik ... się jako farsz do warzyw, składnik zup ...

dawno temu

Faszerowane pomidory

... się solą i pieprzem i nadziewa przygotowane „miseczki”. Dobrym pomysłem jest także nadzianie pomidorów farszem takim, jaki zwykle stosuje się do pierogów ruskich. Masę ziemniaczano-twarogową warto w tym przypadku wzbogacić poszatkowaną i ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... pod ręką kruche ciasto na ciasteczka, rosół jako podstawę do zup, farsz do pierogów i naleśników lub przecier pomidorowy na sos do pizzy czy spaghetti. Dzięki funkcji Smart Frost, w którą wyposażono model ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... grubości plasterki. Gotujemy je aż do miękkości. Serwujemy z masłem i skwarkami. Pierogi z mięsem, bryndzą i skwarkami – sekret ich wyśmienitego smaku leży w unikalnym połączeniu farszu. Dzięki ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... . To gotowane pierogi, nadziewane bryndzą, które podaje się z dodatkiem prażonej cebulki i stopionego masła. W smaku przypominają wariant ruski, chociaż są odrobinę kwaśniejsze, a ich farsz ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ...

dawno temu

Produkty sojowe

... , jogurty czy makarony i tofu. A jakie potrawy z soją warto przygotować? Można ją wykorzystać np. do przygotowanie farszu do naleśników czy pierogów. Wystarczy ugotowane ziarenka wymieszać z lekko ...

dawno temu

Święta z bliskimi w wyjątkowym klimacie

... od rodzinnych przyzwyczajeń i preferencji, na pewno masz swoją ulubioną potrawę – pierogi z bezmięsnym farszem, śledź, smażony karp, a może barszcz z uszkami albo kompot z suszonych śliwek. Jak zadbać ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... niedoczynność tarczycy. Na pewno może mieć jednak taki wpływ na wegan. Soja może mieć szerokie zastosowanie w kuchni. Sporządzane są z niej pasztety, pasty, farsze do pierogów, gołąbków, zupy ...

dawno temu

Łosoś z serem

... roladek, jak i pasty rybnej na kanapki. Kawałki łososia mogą być również dodawane do zupy rybnej, jak i występować w formie farszu do naleśników bądź pierogów. Co więcej, wybrany kawałek możemy uwędzić ...

+ Pokaż więcej