Żylaki kończyn dolnych - leczenie

... Pierwszymi symptomami powstawania jest drętwienie nóg, uczucie zimna, mrowienie czy nieznośny ból. To znak, że krążenie w kończynach nie funkcjonuje prawidłowo. Z biegiem czasu pojawia się też opuchlizna, a w konsekwencji na naszych nogach ...

dawno temu

Jej Szyk w Jej Obiektywie - piękna w zieleni

... Zauważona: Krakowskie Przedmieście, Warszawa   Za oknem już jesień… Zimno, wiatr wieje, że aż szale w powietrzu fruwają. Symbolicznie pożegnam lato jeszcze jednym wspomnieniem kreacji na ciepłe dni. A już niebawem przeglądy swetrzysk, szali, ...

dawno temu

Jajko na twardo - przepis

... , wystarczy połączyć żelatynę z bulionem, a następnie podgrzać i pozostawić do ostudzenia. Kiedy będzie już zimna, wlewamy ją do szklanych miseczek do połowy i czekamy aż stężeje. Kiedy galaretka będzie ... masą napełniamy babeczki z kruchego ...

dawno temu

Pierogi z jagodami

... zdobędziesz, czytając poniższy artykuł. Nie trać zatem okazji i wykorzystaj sezon obfitujący w jagody, by przygotować wyśmienite pierogi. Trudno bowiem wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto połączone z pełnym słodyczy farszem. ... ...

dawno temu

Najciekawsze jesienne potrawy!

... Chwilowo nie możemy narzekać na jesienną pogodę – ładne słońce, dosyć ciepło, piękne kolory. Typowa polska złota jesień. Niedługo jednak zrobi się zimno, przestawimy czas na zimowy i zaczniemy ... wody, łyżeczka maku (do posypania). ...

dawno temu

Domowa pizza

... zestawieniu cieknie nam ślinka. Naszą silną wolę na próbę wystawia także myśl o zatopieniu zębów w chrupiącym cieście oraz przeróżnych dodatkach, jakie mogą się na nim znaleźć. Zdając sobie sprawę ... kilka powodów, dla których warto wykonać ją ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Masa makowa

... go można do przygotowania wyśmienitych ciast, klusek, kutii bądź zupy makowej. Jak jednak zrobić masę makową, bez której wskazane dania nie mogą się obejść? Nie czekaj i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się więcej o ...

dawno temu

Śpiworek do wózeczka

... ...) spacerów musimy pamiętać, że nasze dziecko bardziej odczuwa zimno, co za tym idzie - musimy je trochę grubiej ubierać. Z pomocą na zimne dni przychodzi śpiworek do wózka dla dzieci, wyprodukowany przez szwedzką firmę Elodie Details. ... ...

dawno temu

W niej tkwi sekret udanych WYPIEKÓW. Jak wybrać tę odpowiednią?

... Która będzie najlepsza do makaronów, ciast czy chleba? ... . O tym, jak wybrać tę odpowiednią i które jej rodzaje lepsze są do pierogów czy makaronu, a które sprawdzą się przy cieście francuskim, opowiedziała w programie "Pytanie na śniadanie" ...

dawno temu

Przyczyny nadwrażliwości zębów

... Nadwrażliwość zębów powstaje wskutek stymulacji komórek w zębinach, kiedy to przez mikroskopijne pęknięcia dotykają wewnętrznej masy zęba. Efektem takiego stanu jest pojawiający się ból kiedy spożywamy zimne lub gorące napoje. Podobny skutek ...

dawno temu

Tarta grzechu warta

... owoce, takie jak maliny czy borówki). Przesiej mąkę, dodaj do niej szczyptę soli, 2 żółtka i wodę. Ugnieć ciasto i umieść je w lodówce na ok. 30 minut. W wysmarowanej tłuszczem formie ułóż ciasto ... masę. Następnie wylej ją na ostudzoną tartę. ...

dawno temu

Ciepłe jedzenie bez wody i ognia!

... HotCans to samo podgrzewające się puszki z pysznym jedzonkiem. Wystarczy wybrać jeden z trzech smaków, wrzucić do plecaka i wyruszyć na wycieczkę. Nie ważne, czy jest zimno, czy ciepło. Zawsze będziemy mieli dostęp do gorącego i smacznego ...

dawno temu

Jak zrobić naleśniki

... Dla niektórych naleśniki to jedna z najłatwiejszych potraw, a dla innych coś, co "na pewno nie wyjdzie". Kluczowa jest konsystencja ciasta - nie może być za gęste, gdyż naleśniki wyjdą grube ... i gumowate. Ja lubię dość rzadkie ciasto, dzięki ...

dawno temu

Składniki do karpatki – Wodzisław

... Niektórzy twierdzą, że ciasta z kremem to słabość, którą mieli tylko jako dzieci. Tymczasem doświadczenie uczy, że słowo „karpatka” podnosi puls nie tylko najmłodszym, ale też poważnym głowom rodziny ... i ich wciąż będącym na diecie partnerkom. ...

dawno temu

Sos musztardowy - do ryb i nie tylko

... Sos musztardowy doskonale smakuje na zimno. Jest świetnym dodatkiem do ryb, ale możesz śmiało podawać go także do innych mięs. Pamiętaj, że sosów nigdy za dużo. Dzięki nim potrawy stają ... powstała gładka masa. W trakcie ucierania dolewaj ocet ...

dawno temu

Jak usunąć opryszczkę?

...   Swędzenie, pieczenie, a w konsekwencji pękanie ust, uniemożliwia normalne spożywanie posiłków i powoduje ból przy każdym dotyku. Popularne „zimno” wbrew pozorom to nie efekt działanie mrozu, a nic ... Swędzenie, pieczenie, a w konsekwencji ...

dawno temu

Pomysł na śniadanie – placek kukurydziany

... Zaglądasz rano do szafek w poszukiwaniu przysmaków na śniadanie a tu przykra niespodzianka – brak chleba. Jeśli nie masz ochoty ubierać się w pośpiechu by kupić pieczywo upiecz placek z kaszą kukurydzianą. Jest pożywny i zdrowy, a podawać go ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... placuszki kukurydziane. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 4 łyżki zimnego masła ... . Dodaj mleko i zmiksuj ciasto, aż osiągnie gęstą ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

Buraczki zasmażane - pyszny dodatek do zimowego obiadu

... Buraczki zasmażane można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakują z ziemniakami i smażonym lub duszonym mięsem. Są idealnym dodatkiem do rozgrzewającego obiadu, który ma dostarczyć ...

dawno temu

Jak zrobić piernik?

... Kto chce spróbować pysznych i świeżych pierników musi choć raz wybrać się do Torunia. Miasto to słynie bowiem z produkcji ciast i ciasteczek z dodatkiem kardamonu czy imbiru ... . Jeśli jednak w najbliższym czasie nie planujecie wycieczki w te ...

dawno temu

Przepis na gazpacho

...   Co powiecie na powiew Hiszpanii w Waszej kuchni? Dziś będę namawiać do przygotowania pysznej, tamtejszej zupy. Co ciekawe, podaje się ją na zimno. A to niespodzianka! Jeśli nie dane Wam było do tej pory jej spróbować – zachęcam do ...

dawno temu

Ratatuj - potrawa z Nicei

... Ratatuj to jeden z pysznych przykładów kuchni francuskiej. Jego zaletą jest nie tylko doskonały smak, ale także fakt, że można go podawać zarówno na zimno, w formie przystawki, jak i na ciepło, jako danie główne. By zrobić to wyjątkowe danie ...

+ Pokaż więcej