Żywa bogini w Katmandu
... , kiedy hinduscy bogowie przyjmują pierwsze ofiary. Zakamarki miasta pełne są wizerunków bogów, starych posągów i świątyń. Kobiety w kolorowych sari znoszą bogom kwiaty, skorupy kokosa, ryż, czerwony ...
... , kiedy hinduscy bogowie przyjmują pierwsze ofiary. Zakamarki miasta pełne są wizerunków bogów, starych posągów i świątyń. Kobiety w kolorowych sari znoszą bogom kwiaty, skorupy kokosa, ryż, czerwony ...
... , otręby, płatki owsiane, grube kasze, brązowy ryż czy makaron) pozytywnie wpływają na pracę jelit, pomagają naszemu ciału walczyć z toksynami powodującymi cellulit, dają na długo uczucie sytości ...
... z sentymentem do smaków dzieciństwa. Zabierając się za gołąbki nie możemy liczyć na specjalne ułatwienia. Kapustę trzeba ugotować, by liście odpowiednio zmiękły, mięso i ryż wymieszać w odpowiednich ...
... to ciemne, pełnoziarniste pieczywo bogate w błonnik. Warto zastąpić biały ryż lub makaron ich pełnoziarnistymi odpowiednikami. Codziennie warto dostarczyć do organizmu nabiału – 2-3 szklanki mleka, kefir ...
... dla ziemniaków. Są bardzo tłuste i słone, a przy okazji zdradliwe. Podczas posiłku jesteśmy w stanie zjeść więcej frytek, niż zjedlibyśmy ziemniaków. Zdrowy zamiennik? Ryż lub kasza, które odpowiednio przyprawione i podane mogą stanowić ...
... , używa sztyftu (niekiedy o smaku brzoskwini czy truskawki) na pękające wargi,posiada często większy zapas pianek i żelów do włosów niż przedstawicielki płciprzeciwnej, nie wspominając ...
... . Ten pogląd jest błędny, dlatego warto pić soki z różnorodnych owoców. Soki z cytrusów są bogate w witaminę C, te z owoców mango i brzoskwiń są obfitym źródłem beta karotenu, soki jabłkowe i z winogron ...
... warzywa, owoce oraz soki bogate w potas, magnes i żelazo. Seler, pomidor, fasolkę szparagową, brukselkę, kukurydzę, brzoskwinię, morelę, nektarynkę. Zadbaj o wzrok Jedz dużo orzechów bogatych w potas ...
... dietetyk Justyna Zielińska. - Osobom będącym na diecie, spośród sezonowych owoców i warzyw polecam zwłaszcza: maliny, porzeczki, cytrusy, arbuza, brzoskwinie, a także cukinię, ogórki, szpinak ...
... , brzoskwiń, jabłek, gruszek, pietruszki, marchewki czy ryb. Nadchodzące święta kojarzą się nam jednak przede wszystkim z zapachem i smakiem grzybów suszonych. Oczywiście, podobnie jak inne produkty ...
... wzory to z pewnością ryby, smoki, brzoskwinie, ptaki. Chińska sztuka zdobiennicza zdecydowanie różni się od japońskiej, która charakteryzuje się minimalizmem. Chińskie zdobnictwo można określić ...
... czy brzoskwini. Zaopatrując się wkosmetyki na lato, nie zapomnij także o zakupie wodoodpornej maskary, która idealnie sprawdzi się na plaży i nie zmyje pod wpływem działania wilgoci. Kolejnym dobrym ...
... chemicznych.Ścierające drobinki Ten rodzaj peelingu bazuje na naturalnych produktach takich jak np. pestki owoców (brzoskwini czy śliwki), a także drobno pokruszonych drobinkach orzechów czy cząstek migdałów ...
... wszystkim z brzoskwini, moreli,gruszek.Jedna szklanka soku z cząstkami owoców daje 1 gram włókna roślinnego. Podjadaj siemię lniane.Dwie łyżki siemienia to 2 g błonnika.Posyp nim płatki lub wsyp ...
... wypłukuje z organizmu dobroczynny magnez (nie wolno uzupełniać jego braków bezwartościową, tuczącą czekoladą!). Herbata to samo. A cukier i mąka? Biała śmierć. Biały ryż? Śmieć! Właściwe, jak dobrze ... się zastanowić, jedyne, co można jeść, to ...
... tycia leżą najczęściej w psychice. Kapuściana, szwedzka, sałatkowa. Raz jesz same kasze, innym razem ryż, albo makaron. A to rezygnujesz z chleba, żeby za chwilę z jadłospisu wykluczyć słodycze ...
... , brązowy lub dziki ryż, grube kasze, płatki zbożowe, otręby. Zapewniają one odpowiednią dawkę energii oraz witaminy z grupy B i błonnik pokarmowy, który zapobiega zaparciom. Warzywa i owoce Są źródłem ...
... na marchewkę, ryż lub szpinak, zrób danie z tymi składnikami. Widocznie są w nich witaminy lub mikroelementy, których organizm się domaga. Pamiętaj jednak, żeby dania były treściwe, ale niskokaloryczne ...
... najczęściej za ryż od swojego pana, a gdy pana zabrakło, sytuacja stawała się nie do pozazdroszczenia – właściwie, poza wymachiwaniem mieczem nic zrobić nie mogli. Dlatego Oishi jest postacią głęboko ...
... , mozarella, gorgonzola czy mascarpone. Kuchnia włoska niejedno ma imię. W północnej części kraju spożywa się przede wszystkim ryż oraz polentę. Częściej niż w innych regionach na stołach pojawia ...
... w ciągu dnia, a ostatni spożyć najpóźniej na 2–3 godziny przed snem. Podstawę diety powinny stanowić produkty pełnoziarniste, obfitujące w błonnik (ryż brązowy; kasze gruboziarniste: gryczana ...
... i idealnie matową. Cera odzyskuje naturalny blask i zdrowy koloryt. SKŁADNIKI AKTYWNE: aktywny węgiel, pył wulkaniczny, kawior, ekstrakt z czarnej porzeczki, czarna soja, algi, czarny ryż, sezam. Cena: ok ...
... , naturalne. Makaron powinien być pełnoziarnisty, pieczywo żytnie razowe, ryż naturalny a płatki najlepiej owsiane górskie. Do tego pamiętajmy o kaszach. Węglowodany są głównym źródłem energii, a gdy jej brak ...
... , ketchupy (dodaje się mąki dla zagęszczenia), ciastka, lody, chałwa. Dozwolone są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sago, sorgo ...