Faszerowane pomidory

... po tłustych potrawach i będzie stanowiła doskonałą przegryzkę między daniami głównymi. Takie właśnie są nadziewane pomidory. Jak je wykonać? Oto trzy ciekawe pomysły. ... po tłustych potrawach i będzie stanowiła doskonałą przegryzkę między ...

dawno temu

Pikantna wołowina w winie

... , tymianku, czerwonej papryki, imbiru oraz płatków chili dodaje potrawie wyrazistego, lekko pikantnego smaku. Danie idealnie komponuje się z lampką czerwonego wytrawnego wina. ... , tymianku, czerwonej papryki, imbiru oraz płatków chili dodaje ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam potrawy „ciężkie”, ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... na gołąbki z mięsem i ryżem? Nie zwlekaj i zobacz, co musisz zrobić, by zaserwować najbliższym gołąbki z mięsa mielonego. Przepis na gołąbki z mięsemDo przygotowania gołąbków z mięsem będziesz potrzebowała ... : 1 główki białej kapusty,1 ...

dawno temu

9 produktów, które warto mieć w kuchni

... Nawet jeśli nie masz dużo czasu, by przyrządzać zdrowe i zróżnicowane potrawy, nie musisz rezygnować ze zdrowej diety. Wystarczy mieć w domu pod ręką kilka produktów, z użyciem których przygotujesz proste, pożywne, a także dobre dla sylwetki ...

dawno temu

Dodajemy smaku – galeria przypraw

... Wyobrażacie sobie potrawy bez szczypty przypraw? Ja chyba nie. Ich umiejętne łączenie i znajomość technik dobierania do konkretnych posiłków, owocuje wyśmienitym smakiem, któremu trudno się oprzeć, więc warto posiąść niezbędną wiedzę na ten ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... . Co więcej, okazuje się, że Polacy coraz chętniej sięgają po potrawy egzotyczne i eksperymentują ze smakami. Czym różnią się nasze posiłki domowe i zamawiane przez Internet? ... . Co więcej, okazuje się, że Polacy coraz chętniej sięgają po ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Ile nasze dzieci zjadają niezdrowych potraw i dlaczego na to pozwalamy?   ...

dawno temu

Zapiekane jabłka

... Bycie na diecie wcale nie jest łatwe, zwłaszcza gdy na talerzu obok pojawiają się nasze ulubione potrawy, przy czym my musimy zadowolić się grillowaną piersią z kurczaka razem z surówką z papryki ... . W utrzymaniu rygorystycznych postanowień ...

dawno temu

Panga z warzywami z parowaru - bardzo zdrowo

... Dania z parowaru są przepyszne i bardzo zdrowe, dlatego warto kupić urządzenie i jak najczęściej przygotowywać na nim obiady. Dzięki temu potrawy zachowują o wiele więcej witamin i składników ... . Na drugiej półce ułóż warzywa. Nie musisz ich ...

dawno temu

Świętuj z nami Światowy Dzień Makaronu. Poznaj 2 ciekawe inspiracje Kingi Paruzel!

... 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Grzechem byłoby więc nie uświetnić sobotniego dnia makaronową potrawą. Jeżeli nie masz pomysłu na to typowo włoskie danie, wypróbuj jeden z przepisów, którymi podzieliła się z nami Kinga ...

dawno temu

Kurczak na słodko, czyli przysmak z brzoskwiniami

... w kuchni, ale za to uwielbiają smaczne, zdrowe i oryginalne potrawy. Zrób sobie prawdziwą ucztę zmysłów i ciesz się chwilą przyjemności. ... w kuchni, ale za to uwielbiają smaczne, zdrowe i oryginalne potrawy. Zrób sobie prawdziwą ucztę zmysłów ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... Możliwe jest żywienie w restauracjach, zachowując wszystkie normy i dbając o własną dietę. Jedzenie poza domem uniemożliwia kontrolowanie składu zamawianych potraw i poznanie metod ich przyrządzania ... -food i pizzerie będą posiadały w menu ...

dawno temu

Tabela - indeks glikemiczny

... trzymają się pewnej średniej. To właśnie tę średnią podaje tabela IG. Chcesz wiedzieć jak wypadają twoje ulubione potrawy? Sprawdź. ... trzymają się pewnej średniej. To właśnie tę średnią podaje tabela IG. Chcesz wiedzieć jak wypadają twoje ...

dawno temu

Quesadilla - przepis

... To lekkie i niezwykle smaczne danie kuchni meksykańskiej daje nam spore pole do poeksperymentowania ze składnikami farszu. Pszenna tortilla z pożywnym nadzieniem to świetna przekąska. Potrawę tę możemy przygotować także w wersji wegetariańskiej. ...

dawno temu

Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię

... Dziś proponujemy Wam przepis na niezbyt kaloryczną potrawę, a mianowicie na gulasz z gęsi. Danie proste do zrobienia, a co najważniejsze – bardzo smaczne i mało kaloryczne. Gęś sama w sobie zawiera ...

dawno temu

Jabłko czy batonik? Czy wiesz co je Twoje dziecko?

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Jak wiele niezdrowych potraw zjadają nasze dzieci i dlaczego na to ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... Kuchnia polska jest dość problematycznym zjawiskiem kulinarnym. Trudno jest bowiem znaleźć nasze narodowe, oryginalne potrawy, nieposiadające odpowiedników w innych krajach. Jest to wynikiem przemian ... znacząco zróżnicowało polskie potrawy ze ...

dawno temu

Zioła i przyprawy w kuchni

... Często pojawiają się na końcu listy składników niezbędnych do przygotowania pysznej potrawy, jednak mają ogromny wpływ na jej smak oraz aromat. Stanowią nie tylko uzupełnienie dań, ale także wykazują korzystne dla zdrowia właściwości. Poznajmy ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... Potrawa zwana potocznie „zimne nóżki” cieszy się w Polsce wielkim powodzeniem, zwłaszcza w czasie Świąt. Lubimy ją za to, że stanowi smaczną przekąskę, pasuje do wielu dań, a do tego ma sporo ... właściwości odżywczych, bo zawiera wszystko to, ...

dawno temu

Jeść co się lubi i nie tyć?

... Każdy, kto chociaż raz w życiu próbował się odchudzić, wie, jakie to trudne. Tyjemy, dlatego, że lubimy jeść tłuste i mączne potrawy, tymczasem odchudzanie pozbawia nas tej przyjemności. Jest to bardzo przykre, toteż mało kto wytrzymuje reżim ...

dawno temu

Kwiaty do jedzenia

... Jedzenie to nie tylko dziedzina doznań smakowych, bowiem równie ważne są aromat i wygląd potrawy. Połączenie tych trzech elementów częstokroć sprawia, że nie możemy się oprzeć skosztowaniu kolejnej ... porcji. Z kolei niedoceniana estetyka ...

dawno temu

Ukłon w stronę tradycji – bigos po staropolsku

...     Na pewno każdy z nas ma jakiś swój wypróbowany przepis na bigos. Tą tradycyjnę polską potrawę, kochamy za wyrazisty sak. W zależnosci od gustów dodajemy do niego składniki, które lubimy ... Na pewno każdy z nas ma jakiś swój wypróbowany ...

+ Pokaż więcej