Tablet dla kochających gotować

... " tabletem - jest to najnowocześniejsza pomoc kuchenna dla wszystkich kobiet lubiących gotowanie. Co ważne, ma wygodny, 10-calowy dotykowy wyświetlacz. ... - jest to najnowocześniejsza pomoc kuchenna dla wszystkich kobiet lubiących gotowanie. Co ...

dawno temu

Gotuj z Kingą Paruzel, finalistką MasterChefa!

... , bo każdy jest inny” to nie tylko przepisy na zdrowe i szybkie dania, lecz także unikalny album kulinarny – okazuje się, że oprócz gotowania, autorka zna się także na fotografii. Chcesz dowiedzieć się, jak z podstawowych składników stworzyć ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Sałatka kuskus z warzywami

... Jesteś wegetarianką i nie masz pomysłu na pyszną sałatkę? A może chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i zaserwować sobie pyszne i zdrowe danie? Sałatka kuskus z warzywami może być właśnie dla ciebie. Sprawdź, jak ją sporządzić. ... ...

dawno temu

Jakie warzywa dla niemowląt?

... Warzywa są cennym źródłem witamin i minerałów. Bez nich prawidłowy rozwój dziecka wydaje się być niemożliwy. Jak powinno wyglądać pierwsze spotkanie maluszka z warzywami? ... Warzywa są cennym źródłem witamin i minerałów. Bez nich prawidłowy ...

dawno temu

Gotowanie w kuchence mikrofalowej

... Nowoczense kuchenki mikrofalowe wysokiej jakości są bezpieczne w użytkowaniu i całkiem przydatne. Choć to nie to samo, co świeży obiadek prosto z garnka, to gotowanie w kuchence skraca czas ... wschnięcia potrawy, gotuj ją pod przykryciem. W ...

dawno temu

Przepisy kulinarne - sałata lodowa

...   Jej chrupiące liście nadają się prawie do każdej sałatki, dodają jej jednocześnie mocy i witamin. Poszatkowaną możesz zestawiać z mięsem, warzywami czy rybą. Jak brzmi przepis na sałatkę ... Jej chrupiące liście nadają się prawie do każdej ...

dawno temu

Zielone warzywa ważne podczas diety

...   Dla niektórych sama myśl o jedzeniu takich zielonych warzyw jak np. brokuł, brukselki, groszku, czy kalafiora budzi obrzydzenie. Jednak warto wiedzieć, że dostarczają one organizmowi dużo witamin, są zdrowe i świetnie uzupełniają dietę. Więc ...

dawno temu

Najlepszy przepis na potrawkę z kurczaka

... jest, by zacząć kontrolować jego jakość. Jest to znacznie prostsze, niż się nam na pierwszy rzut oka może wydawać. Często kojarzymy gotowanie z koniecznością poświęcania całego sobotniego poranku ... w kuchni. Nic bardziej błędnego! Istnieje ...

dawno temu

Jak czytać przepisy – praktyczny poradnik, cz. I

...   Gotowanie nie jest proste. Znaczy się jest, ale nie jest. Tak jakby... Krótko mówiąc jest w nim dużo pułapek. I mówię nie tylko o gorącym oleju. Każdy przepis ma swoją „pułapkę”, swoją trudną część ... . I, niestety, z reguły jest to sposób ...

dawno temu

Gotowanie za pomocą lasera

... Koncept zaprojektowany specjalnie dla Electrolux to szczególne spojrzenie w przyszłość. Na pytanie postawione przez organizatorów konkursu, które brzmiało ”Jak będzie wyglądać gotowanie za 90lat?”, starali się odpowiedzieć konstruktorzy i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jadłonomia po polsku - obowiązkowa pozycja dla mistrza kuchni

... Gotowanie oraz konsumowanie posiłków to nieodłączna część życia każdego człowieka. Obecnie na rynku dostępnych jest wiele książek kulinarnych. Większość z nich uczy, jak przygotowywać posiłki krok ... z nich przedstawia potrawy zgodne z ...

dawno temu

Jak gotować mrożone brokuły, by nie straciły swoich właściwości?

... Właściwości prozdrowotne brokułów sprawiają, że jest to jedno z najbardziej cenionych warzyw. Niestety, jak wykazały badania naukowców z Uniwersytetu w Illinois, gdy mrożone brokuły są poddawane ... blanszowaniu w wysokiej temperaturze, tracą ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... O tym, że warzywa i owoce są zdrowe i niezbędne w naszej diecie, wiemy wszyscy. Ostatnio na ich temat funkcjonuje wiele mitów. Więc warto wiedzieć, co kryją w sobie te produkty i w jakiej postaci najlepiej je podawać. ... bez okraszania ...

dawno temu

Gotowanie kaszy

... , witaminy z grupy B oraz magnez. Jak ją gotować? Okazuje się, że nawet na tą prostą czynność istnieje sprawdzona recepta, do której warto się stosować. ... , witaminy z grupy B oraz magnez. Jak ją gotować? Okazuje się, że nawet na tą prostą ...

dawno temu

Brokuły - wartościowe warzywo dla dzieci

... Warzywa zielone, do których zaliczane są brokuły, mogą odpychać swoim wyglądem i zapachem. Nie rezygnuj z nich i koniecznie umieść je w jadłospisie dziecka. Dlaczego warto podawać brokuły dzieciom i jak je przyrządzić, by szybko znikały z ...

dawno temu

Warzywa z grilla

... grilla, są pieczone na nim warzywa. W jaki sposób je przygotować? Które z nich sprawdzają się na ruszcie najlepiej? Nie trać okazji i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, by poznać odpowiedzi na te i inne pytania. ... grilla, są pieczone na ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam potrawy „ciężkie”, ...

dawno temu

Gotowanie ziemniaków

... , że najwięcej składników odżywczych występuje zawsze pod skórką danego warzywa i tu także ta reguła się potwierdza. Zasada prawidłowego gotowania ziemniaka jest zatem prosta – zakazane jest krojenie ... odżywczych, czy raczej pewne metody ich ...

dawno temu

Ziemniak - warzywo z historią

... Ziemniak nie jest może najbardziej ekstrawaganckim warzywem. Jednak w naszym kraju wciąż jest najpopularniejszym dodatkiem do dań głównych. Niewiele osób jednak wie, jak ciekawą historią ... kulturę Inków do tego stopnia, że powstawały rzeźby w ...

dawno temu

Zachęć swoje dziecko do jedzenia warzyw!

... z ciastek i batonów czy warzyw i owoców. Niezwykle ważna w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych dziecka jest pomysłowość. Naukowcy są zdania, że stosując odpowiednie dodatki, czyli np. przygotowując pasty i dipy warzywne, z łatwością ...

dawno temu

Gdy perkusistka zabiera się do gotowania

... W żargonie muzyków potocznie mówić można o osobie, która gra, że “bębni”, “wali po garach”, itp. W przypadku tego konceptu łyżki do gotowania, określenie dotyczące garów może być akurat trafne w 100%. ... W żargonie muzyków potocznie mówić można ...

dawno temu

Polacy jedzą coraz więcej warzyw i owoców

... W ciągu ostatnich kilku lat zmieniły się zwyczaje żywieniowe Polaków. Blisko połowa deklaruje, że spożywa znacznie więcej warzyw i owoców niż 5 lat temu. Coraz bardziej są świadomi tego, jak ważna ... jest obecność warzyw i owoców w codziennej ...

dawno temu

Zupa z soczewicy

... Soczewica to jedno z najzdrowszych warzyw strączkowych, ulubienica wegetarian. Ze względu na dużą zawartość białka swobodnie może zastąpić mięso w codziennym menu. Oprócz białka, soczewica ... niż przeciętnych zjadaczy chleba. Kuchnie świata ...

+ Pokaż więcej