Krojenie warzyw może być bezpieczniejsze
KATARZYNA PURA • dawno temuIle razy zdarzyło Ci się, że podczas krojenia jakichś warzyw skaleczyłaś się, po czym leciała krew i palce szczypały? A jeszcze gorzej, jak to się przydarzy naszym dzieciom, w końcu to właśnie one narażone są przede wszystkim na wszelkiego rodzaju skaleczenia w kuchni. Aby tego uniknąć, możesz w domu posiadać bardzo przydatną, specjalnąnakładkę na palce.
Wszystkie z nas pamiętają czasy, kiedy to dopiero zaczynały swoją przygodę w kuchni, a dokładniej mówiąc z gotowaniem — no nie mówcie mi, że nie chodziłyście z pokaleczonymi dłońmi? Wydaje mi się, że jest to całkiem normalne.
Nakładka sprawia, że nóż podczas krojenia warzyw nie ma bezpośredniego kontaktu z naszymi palcami, a co za tym idzie — nie ma możliwości, aby nam się coś stało przy robieniu obiadu czy romantycznej kolacji dla ukochanego.
Nakładkę na palce możesz nabyć za pośrednictwem shopgetorganized za 7 dolarów.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze