Deser dietetyczny

... jest to, że uwielbiając ciasto czekoladowe, nie wiemy, w jaki sposób sprawić, aby stało się choć trochę mniej kaloryczne. Kalorie zawarte w zjadanych przez nas daniach są jedną z głównych rzeczy ... sięgamy są wypieki. Z tego powodu warto jest ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... Dodaje się go do deserów, ciast czy nawet kawy, jako dodatek kulinarny, wydobywający z tych specjałów głębię smaku. Jednak warto wiedzieć, jakie działanie kryje w sobie ta aromatyczna przyprawa. Cynamon wpływa bowiem nie tylko na doznania ...

dawno temu

Orzechy. Zdrowie w twardej skorupce

... i niezwykle zdrowe wnętrze. Dostępne w sprzedaży łuskane orzechy są najczęściej siarkowane, czyli konserwowane w celu zapobiegania rozwojowi bakterii i grzybów. Najlepiej kupować orzechy w łupinach. ... rozwojowi bakterii i grzybów. Dlatego też ...

dawno temu

Grzybica stóp

... Choroba zakaźna, którą łatwo można „złapać”, zwłaszcza podczas okresu letniego, ma bardzo przykre konsekwencje. Grzyby powodują, że nie tylko stopy nie zachwycają swoim wyglądem, ale także dochodzi ...

dawno temu

Świąteczne pierniczki z Kamis Specialite

... ciasto, aż będzie gładkie.38914 Zwiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę (30 min. wystarczy).Schłodzone ciasto podziel na kilka części i rozwałkuj każdą na grubość 0,5 cm. Foremkami wytnij ...

dawno temu

Jak zrobić rosół z tortellini?

... cebule6 łyżek posiekanego lubczyku10 dag pierożków tortellini z grzybami lub mięsem2 ząbki czosnku2 łyżki masłałyżkę mąki4 łyżki kwaśnej śmietanysólłyżkę posiekanej czerwonej paprykiKrok 1 Jak zrobić rosół ...

dawno temu

Przepis na calzone

...   Gigantyczne pierogi na obiad? Czemu nie! Calzone to świetny pomysł na potrawę włoską, w nieco innym stylu. Danie to przypomina kształtem pieroga, jednak składniki ciasta są zupełnie inne, podobnie ... Gigantyczne pierogi na obiad? Czemu nie! ...

dawno temu

Racuchy z owocami

... jest wykonanie ich bez żadnego konkretnego nadzienia, ale z wykorzystaniem owoców jedynie jako dodatku. W takiej wersji ciasto należy przygotować z następujących produktów: 250 dag mąki, 2 łyżki ... ciasta dokłada się suszone śliwki oraz ...

dawno temu

Sezon na kurki

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... jest sięganie po marynowane grzyby albo też sałatkę szwedzką bądź ogórki konserwowe. Pomysłów na odmianę nie jest wiele, dlatego chcąc uniknąć monotonii, dobrze jest znać przepisy na szybkie i proste surówki ... naciowego,1 marchewki,1 małej ...

dawno temu

Przepisy na keks

... jednolitej konsystencji, dodając po trosze przesianą mąkę. Pod koniec ucierania dodaj proszek do pieczenia i bakalie. Dokładnie wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej ... pomarańczowego (najlepiej prawdziwego, ...

dawno temu

Przepis na naleśniki - naleśniki wegetariańskie

... pokrojonych w kostkę3 posiekane dymkiłyżkę posiekanej bazylii1 jajko1 łyżkę olejusólpieprz1. Ciasto na naleśniki zrobisz bardzo szybko. Wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki na gładka masę. Będzie ... sprawniej, jeśli użyjesz do tego ...

dawno temu

Rodzaje mąki

... Całkiem spora część ze spożywanych przez nas pokarmów ma ją w swoim składzie. Najczęściej używana jest do wyrobu pieczywa czy ciast, ale na tym nie kończy się jej zastosowanie. Czy o mące wiesz już wszystko? Jeśli nie, proponuję nadrobić ...

dawno temu

Przepis na krupnik ryżowy przeciwbiegunkowy prof. Greenougha

... i bezkofeinowa), warzywa wzdymające (fasola, kapusta itp.) czy też soki owocowe. Dieta może zarówno powodować jak i eliminować biegunki. Dobrym sposobem na biegunki i skuteczne pozbycie się męczących nas z tego tytułu dolegliwości jest krupnik ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

10 domowych trików, które ułatwią Ci życie

... sprytne domowe triki, by to marzenie się spełniło. Sprawdź, jak usunąć plamy, ułatwić sobie prasowanie, zrobić szybkie ciasto lub zaoszczędzić na kupowaniu w ulubionych sklepach. ... na ciasto kruche Nie masz głowy do przepisów i nigdy nie ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... przygotowania jest ciasto francuskie. Jest ono jednak obecne w postaci gotowej w sklepowych lodówkach. Ja przedstawię wersję bardziej sytą, która ucieszy polskie podniebienie i może być daniem na elegancką ... imprezę czy niedzielny obiad. ...

dawno temu

Przepisy na jajka

... zwierzyny, grzybów i jagód, głównym składnikiem diety Europejczyka. Także dziś to produkt żywnościowy, bez którego trudno się obejść w trakcie przyrządzania makaronu jajecznego, leniwych pierogów, naleśników lub chociażby babki piaskowej. ... ...

dawno temu

Jedzenie cebuli

... ta nie należy do przyjemności. Jednak trudno wyobrazić sobie bez niej tak wiele różnych potraw typu: śledź w oleju, kapuśniak z kwaszonej kapusty albo kotlety mielone. I podobnie, jak wiele innych produktów ... , ale także w medycynie ...

dawno temu

Naleśniki z warzywami

...   Pożywne ciasto z pełnym wartości odżywczych nadzieniem? Czemu nie! Taki posiłek pozostawia w żołądku przyjemne uczucie sytości, a do tego dostarcza nam sporo witamin. Jaki farsz do naleśników możemy użyć, aby wzbogacić ich smak? ... Pożywne ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... była znikoma. Obecnie, liczne badania potwierdzają ważną rolę cynku. Pierwiastek współuczestniczy w metabolizmie komórkowym, wpływa na pracę enzymów trawiennych, wspomaga gojenie ran, leczy depresję, zmniejsza agresję. Cynk można znaleźć w ...

dawno temu

Bajkowe pierniki wyczarujesz sama!

... Lukier w tubce to taki „kulinarny zaczarowany ołówek”, który pomaga niczym za sprawą czarodziejskiej różdżki, sprawić, by ciasta i ciasteczka na Święta, stały się małymi dziełami sztuki. Święta ... zapachem ciasta unoszącym się w domu, a po ...

dawno temu

Bądź kreatywna w te święta! Zapoznaj się z przepisem na nadzwyczajny domek z piernika

... kg schłodzonego ciasta na piernik; 6 białek; 1 i 3/4 kg cukru pudru; szablon; dekoracje do ciast; kolorowy lukier; foremki świąteczne. I jak ci się podoba taki domowy piernik? 248 ...

dawno temu

Alternatywa dla naleśników – tortilla

... , będziemy do tego potrzebować mąki kukurydzianej, którą zmieszamy z wodą i solą i po rozwałkowaniu uformowanej masy, rozwałkujemy do momentu, aż powstanie cienkie ciasto. Potem tylko podpiekamy je ... . Po odsączeniu składników z oleju dodajemy ...

+ Pokaż więcej