Makaron zapiekany - proste, smaczne, szybkie

... zająć się przygotowywaniem warzyw. Posiekaj cebulę, a z papryki zrób kostkę (łyżkę papryki odłóż do dekoracji). 3. Kolejny etap robienia zapiekanki makaronowej to duszenie cebuli i papryki na łyżce ...

dawno temu

Zapiekanka rybna - zdrowy i lekki obiad

... . Pokrój ją w kostkę i podsmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i duś tak długo, aż woda odparuje. Krok 3 Zapiekanka z rybą nie jest jeszcze gotowa, ale już blisko. Nie zapomnij ...

dawno temu

Proste i zdrowe leczo

... i cukinię pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wymieszaj i duś warzywa pod przykryciem do miękkości. Krok 4: Do warzyw dodaj przygotowanego indyka. Krok 5: Dopraw leczo do smaku. Krok 6: Warzywa ...

dawno temu

Kuchnia karaibska: Rice and peas

... – przybraćtranslucent – przejrzysty, półprzezroczystysimmer – gotować/dusić na wolnym ogniucover – przykryćseason – przyprawić, doprawić ...

dawno temu

Zdrowa tortilla na śniadanie? Dlaczego nie!

... , należy podsmażyć cebulkę na boczku, a następnie dodać 2 większe ziemniaki pokrojone w cieniutkie talarki. Całość duszona jest w tłuszczu, po czym na patelni lądują jeszcze 3 lub 4 wymieszane i osolone ... minut do zmięknięcia składników, cały ...

dawno temu

Dieta śródziemnomorska

... obrać, posiekać. Anchois rozetrzeć, oliwki pokroić w plasterki. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, kiedy zmięknie dodać czosnek i dymki. Dusić ok. 1 minuty i dodać pomidory, dusić ... kolejne 10 minut (na małym ogniu, cały ...

dawno temu

Sposoby na niejadka

... z wodą, która nie została wchłonięta. Dusić 5 min pod przykryciem. Wrzucić pokrojonego ugotowanego brokuła, dusić ok 3 min. Doprawić solą, pieprzem. Ugotować soczewicę. Szklankę surowej ugotować ... 150g serka twarogowego o niskiej zawartości ...

dawno temu

Walentynkowa kolacja przy świecach

... cynamonu, oraz tyle samo cukru, co soli. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy około 7 – 8 minut. W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wrzucamy do niej nasze bakłażany. Trzymamy je na ogniu ... . Pojemnik, w którym marynowało się mięso ...

dawno temu

Najlepsze tureckie dania

... przyrządzane z ryżem lub w oparciu o ryż to tzw. pilawy. Mogą być przygotowywane z warzywami lub z mięsem. Najchętniej jednak Turcy podają je z pomidorami lub z duszoną w rosole jagnięciną ... z dodatkiem pistacji. Najpopularniejszym z warzyw ...

dawno temu

Dieta dla zestresowanych

... z cytryną lub limonką.Obiad - Cielęcina duszona - 120g cielęciny, ½ woreczka kaszy gryczanej, Ćwikła (2 kopiate łyżki) lub 2 buraki gotowane tarte.Podwieczorek 2 Kromki pieczywa orkiszowego ... z tłuszczem. Odłożyć na ciepły talerz i ...

dawno temu

Jak żyć spokojnie i wygodnie?

... , rękodzieło… Warto odkurzyć stare metody robienia pasztetów, pieczenia schabów, zakumplować się z jakimś działkowcem i kupować produkty od niego. Używać jak najwięcej żywności nieprzetworzonej ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... cielęcinę do miski. Do tłuszczu dodać cebulę i zeszklić, po czym dodać czosnek i razem dusić przez około 5 minut. Dodać liście szałwii i resztę odłożonej mąki, wymieszać. Dodać wino i doprowadzić ... do wrzenia. Teraz należy dodać mięso i ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... „łapać kolor” wrzucamy liście szczawiu, ser i wlewamy śmietankę. Całość przyprószamy solą i pieprzem i dusimy aż do zredukowania płynu. Należy bardzo uważać i umiejętnie manipulować wielkością ... . Zmniejszamy wtedy gaz i dusimy go we własnym ...

dawno temu

„Dzień pod znakiem królika”, praca zbiorowa

... Świeć Panie mocno nad jego duszą. To przedziwna opowieść o pogrzebie Gery’ego Malone’a – Irlandczyka, który żył jak pił, a pił zacnie, i zawsze można było na nim polegać. Cóż z tego, skoro Malone umarł ... oryginalna przeróbka znanej modlitwy: ...

dawno temu

Ciekawe pomysły, co zrobić z cukinią

... elementem wielu potraw, zarówno w wersji surowej, jak też pieczonej, duszonej, smażonej i gotowanej. Może służyć do sporządzania marynat, zup, wielu dań, sałatek, surówek, a nawet deserów i napojów ... z oliwek, wrzuć grzyby, cebulę i podsmaż, ...

dawno temu

Dorośli z ADHD

... , że przeszkadzałaś koleżankom w nauce, itd. Za to byłam duszą towarzystwa, prowodyrem. To ja wymyślałam zabawy, to ja biegałam po osiedlu, a za mną czereda dzieciaków. Ale jak coś złego się stało ... , to matki od razu szły do moich rodziców na ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... i pieprzu, następnie dusimy, aż mięso będzie miękkie. Kolejnym krokiem niech będzie oczyszczenie papryki z nasion, pokrojenie jej w paseczki i dodanie do mięsa. Powstały sos nadal dusimy, wedle upodobań ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Karp i slow food idą w parze!

... na głowę inne ryby. Nietłusty, smaczny, lekkostrawny, bogaty w białko i mikroelementy. Jedzmy karpie! Karp duszony – przepis Przydadzą się: – dzwonka lub filety z karpia, – zioła do smaku (można kupić ... do przyrządzenia galarety lub zupy ...

dawno temu

Uzdrawiające kryształy

... takie jak telewizory czy komputery. 22093 Lazuryt symbolizuje idealizm i ofiarność. Jego duszą jest dobroć, a energia, którą wysyła, pomaga zwalczać złe nastroje i myśli. Noszony blisko serca ma bardzo dobry ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do zmięknięcia, w razie potrzeby dolewając odrobinę wody. Całość dopraw tymiankiem, pieprzem i solą. Odstaw farsz do ostygnięcia. Rozgnieć na płasko przygotowane ...

dawno temu

Do grzybobrania marsz!

... w towarzystwie mięsa i zasmażanych warzyw i sera. Rissotto z kurkami – pod wpływem wysokiej temperatury ryż dzięki grzybom nabiera wyśmienitego aromatu. Najlepiej smakować będzie, jeśli do duszenia ...

dawno temu

Ukłon w stronę tradycji – bigos po staropolsku

... zmiażdżone ząbki czosnku, po czym wszystko wrzucamy do garnka z kapustą. Teraz całość dusimy pod przykryciem aż do uzyskania miękkości mięsa. W ostatnim etapie dodajemy wino lub piwo oraz miód. Teraz ...

dawno temu

7 osób, których każda z nas potrzebuje w swoim życiu

... i pasjonuje. To właśnie on powinien być twoim mentorem, motywatorem, bratnią duszą, niezawodnym przyjacielem i dobrym słuchaczem. Na jego widok wciąż czujesz motyle w brzuchu? To na pewno ten jedyny. ...

dawno temu

Główka pełna witamin

... temperatury nie straci swojej sprężystości. Świetnie smakuje duszona lub gotowana.   Radiccio – o charakterystycznych bordowych liściach o lekko gorzkim smaku. Można ją użyć do przygotowania sałatek ...

+ Pokaż więcej