Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

... śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania. Źródło: Dzień Dobry TVN/x news  Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Zupa po wietnamsku z kaczką

... Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ... ma wśród nas swoich zwolenników i ...

dawno temu

Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik

... : na cenę. Zawsze przy wyborze świeżego mięsa – również i gęsiny – powinniśmy zwracać uwagę na to, aby cena nie była zbyt niska, bo to oznacza, że mięso jest albo nieświeże albo bardzo złej jakości. Lepiej ... kupić trochę droższą dobrą i świeżą ...

dawno temu

Polędwiczki cielęce

... Nawet osoby nie będące gorącymi wielbicielami mięsa, zastanawiając się nad jego najbardziej wykwintnym rodzajem, z dużą dozą prawdopodobieństwa wskażą cielęcinę. Nie jest to produkt, jaki na co dzień ... jako gospodyni, natomiast oni w roli ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki

... Spędzamy mnóstwo czasu w kuchni. Gotowanie, pieczenie, smażenie – to wszystko wymaga niemałej praktyki, by potrawy były smaczne i zdrowe. Czasami, mimo doświadczenia, coś nam się nie udaje, coś ... , po pokrojeniu wystarczy je skropić sokiem z ...

dawno temu

Rowerowe piekło, czyli na "damce" w wielkim mieście

... jest bardzo stresogenna. Jazda po chodniku to także piekło, tyle że innego rodzaju. Trzeba z zegarmistrzowską precyzją omijać przechodniów, nie reagując na ich oburzenie, gdy kogoś przypadkiem lekko ...

dawno temu

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

... O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty ... w nienasycone kwasy tłuszczowe, wie już ...

dawno temu

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

... Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów. ... to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone. Źródło: TVP Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Zakonnik uczy internautów, jak zrobić CROISSANTY

... Na swoim kanale Youtube regularnie zamieszcza porady na temat pieczenia chleba. ... Ojciec Dominik na swoim kanale Youtube regularnie zamieszcza porady na temat pieczenia chleba. Tym razem podpowiada, jak prawidłowo zawinąć croissanty. Gos ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... O indyku była już kiedyś mowa. Jego mięso jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Odpowiednie przyrządzenie potrawy z mięsa indyczego też nie jest łatwą sztuką – albo za suche, albo za tłuste, a często ... w ogóle się przypala. Jednak istnieje ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... , że przygotujemy faszerowane bakłażany. Doskonale komponujące się z mięsem świetnie nadają się na letni obiad. Jak przygotowaćbakłażany nadziewane? Już teraz zapoznaj się z przepisem na bakłażany faszerowane ... . Przepis na faszerowane ...

dawno temu

Papier możesz wykorzystać do innych czynności niż pisanie. Poznaj 3 zaskakujące zastosowania kartki papieru

... Jeżeli w twoim domu marnuje się papier do pieczenia, to mam dla ciebie dobrą wiadomość. Możesz go wykorzystać do innych celów, które nie mają nic wspólnego z przyrządzaniem ciast. Jestem przekonana, że zaskoczy cię wielofunkcyjność tego ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu

Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy. ... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. ...

dawno temu

Bezmięsny poniedziałek

... Wielu z nas nie wyobraża sobie diety bez mięsa. Wędlina na śniadanie, kurczak na obiad, parówki na kolację i tak w kółko. I chociaż coraz więcej mówi się o tym, że codzienne spożywanie mięsa ... , bo ludzie są bardziej pozytywnie nastawieni do ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... zdrowotne i odżywcze produktów. A czy wiecie co oznacza napis "MOM drobiowy", znajdujący się na etykiecie produktów mięsnych? Mięso oddzielone mechanicznieMOM to skrót od mechanicznego oddzielania ... mięsa od kości. Metoda ta jest stosowana ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... Każdy z nas ma odrobinę inne upodobania smakowe. Jedni z nas nie wyobrażają sobie dnia bez zjedzenia choćby odrobiny warzyw, podczas gdy inni nie uznają obiadu bez mięsa. Istnieje jednak pewna grupa ... , przyrządzając je z owocami, szpinakiem, ...

dawno temu

Groźna włośnica

... Włośnica jest ciężką chorobą pasożytniczą, wywołaną zakażeniem włośniem krętym. Ludzie zarażają się tą chorobą jedząc surowe lub niedogotowane mięso świń. Solenie, mrożenie lub krótkotrwałe wędzenie ... mięsa nie zabija pasożyta. Choroba zwykle ...

+ Pokaż więcej