„Efemeryda”, Robert Cichowlas, Kazimierz Kyrcz Jr.

... . Nie jest to literatura dla każdego. Jednych odrzuci makabra, innych prawdziwie męskie widzenie świata, zbudowane na zdobywaniu, kochaniu i kumulacji podniet. Tu facet buzuje energią seksualną. Powieść, makabryczna, przesadzona, zaskakująco ...

dawno temu

Jedzenie na piknik

... , nabywa oliwki i pomidory koktajlowe, które świetnie komponują się z każdym posiłkiem. Oczywiście, wedle upodobań, można zabrać ze sobą grilla, który umożliwi nam przygotowanie mięs na miejscu. ... , nabywa oliwki i pomidory koktajlowe, które ...

dawno temu

Polacy kochają burgery! Zobacz, w jaki sposób je przyrządzić

... Uginają ci się nogi w kolanach, gdy przechodzisz obok budki z burgerami, nieopodal której unosi się niezwykły aromat smażonego na ruszcie mięsa wołowego? To świetnie, bo tym razem będziesz mogła przyrządzić własne, domowe burgery. Twoi goście na ...

dawno temu

„Czarny Łabędź”, Darren Aronofsky

... . To arcydzieło! Synteza wszystkich zagadnień definiujących jego dotychczasową twórczość. Reżyser przenika do hermetycznego świat baletu. I portretuje go bez taryfy ulgowej. Widzimy piekło ambicji, bezwzględną rywalizację, dramat odstawionych na ...

dawno temu

Sałatka z surimi

... mięsem bądź rybami. Nie masz pomysłu jak to zrobić? Poświęć chwilę na przeczytanie poniższego artykułu, a dowiesz się, jak zrobić pyszną sałatkę z paluszkami surimi. Znajdziesz w nim także informacje na temat innych propozycji potraw z tymi ...

dawno temu

Miłosne listy

... W starej komórce znalazłam obsceniczne SMS-y mojego chłopaka do jakiejś panny, wpisanej do telefonu jako moje biureczko. Mam chęć mu zrobić piekło, ale sama nie wiem... Są sprzed trzech lat ... po ten telefon, ale też się w ogóle nie przejął, że ...

dawno temu

Kurczak po seczuańsku

... . Po pierwsze, już same w sobie świetnie smakują ze względu na wyjątkowo delikatną strukturę. Oprócz tego, to mięso jest idealnym rozwiązaniem dla osób nieprzepadających za oczyszczaniem wieprzowiny ...

dawno temu

O mój rozmarynie...

... Używany głównie w potrawach kuchni bałkańskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej, ale także u nas - do mięs, wędlin i sosów. Nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Rozmaryn wykorzystywany ...

dawno temu

5 najlepszych źródeł białka dla wegan

... . Głównie, jednak niewyłącznie, dlatego nie martw się weganko. To, że zrezygnowałaś z mięsa, nie oznacza, że nie jesteś w stanie zaspokoić dziennego zapotrzebowania na białko. Zobacz, jakie produkty powinnaś uwzględnić w swojej diecie. ...

dawno temu

Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć

... Jestem przekonana, że jesteś miłośniczką grzybów i wcale mnie to nie dziwi. Grzyby mają niezwykły smak i fantastyczny aromat. Stanowią one idealny dodatek do sosów, mięs oraz zup. Za ich pomocą ...

dawno temu

Zobaczyć Kilimandżaro i…

... przy wyprawach na Kilimandżaro, o ich odporności na piekące słońce, o grze na bębnach, którą kultywują od lat. Oni pytają, ile jest języków urzędowych w Polsce, upewniają się co do klimatu i dziwią ...

dawno temu

Skóra wrażliwa

... Zauważyłaś, że twoja skóra zachowuje się czasami w dziwny sposób? Pokrzywka, zaczerwienienie czy pieczenie nie są niczym przyjemnym i przede wszystkim wyglądają bardzo nieestetycznie. O ile ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... . Można go smażyć, grillować, dusić, piec... możliwości są niemal nieskończone. Dlatego właśnie serwujemy Wam dwa przepisy „na zachętę”, abyście poznali zalety tej wspaniałej rybki i odkryli mnogość sposobów, na jakie możemy ją przyrządzić. ... ...

dawno temu

Kwas mlekowy w kosmetyce

... Znane powiedzenie mówi, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Czy to jednak prawda? Zazwyczaj im więcej wiemy, tym jesteśmy bardziej świadome swoich wyborów. Odnosi się to do różnych sfer ...

dawno temu

Trudne powroty z obczyzny

... wnuków. Polskich mężczyzn traktuje jak mięso robocze i nie tylko. Przed otwarciem rynku pracy wychodziła za mąż inkasując pieniądze i pomagając w formalnościach. Teraz pracuje w nieruchomościach. Mariusz nie może wrócić, a ja nie wiem dlaczego. ...

dawno temu

4 sposoby na przyspieszenie przemiany materii

... tłuszczy i cukrów lepiej jeść proteiny (chude mięso, ryby, jajka). Ogranizm traci o wiele więcej enerii podczas trawienia protein. Najlepszym wyborem jest łosoś, bo dodatkowo zawiera tłuszcze ...

dawno temu

Golonka w piwie

... . Krok 3 Golonka w piwie powinna być pieczona pod przykryciem przez około 2 godziny w temperaturze 180° C. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa i może być krótszy lub dłuższy od wskazanego. Powodzenia! ... dwa ubóstwiane przez ...

dawno temu

Diamentowy kolczyk

... film, może wytrzepałabym diamentowy kolczyk. Nic z tego! „Jedynie” część bielizny – znaną mi, lecz - nie moją. Niech piekło pochłonie to, co nazywamy bliskością. Trzeba przejrzeć na oczy i dorosnąć. Wreszcie to zrobiłam, ale nie wiem, ile ...

dawno temu

Ciastka gniazdka

... do czynienia z ogromną różnorodnością smaków, struktur, zapachów, a nawet kolorów. Jedni z nas z rozrzewnieniem wspominają smak jeszcze ciepłej bułki drożdżowej jagodzianki, dopiero co wyjętej z pieca ... czegoś, co można by zjeść na obiad, a ...

dawno temu

Sałatka z winogronami

... puścić wodze fantazji i stworzyć prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Taka sałatka składać się może z mięsa, ryb, warzyw, nabiału, pieczywa, a nawet owoców. Przykładem sałatki zawierającej ostatni ... w salaterce umieszczamy liście sałaty lodowej ...

dawno temu

Śledzie po kaszubsku

... to co innego niż ryby w occie. Przeciwnicy jedzenia ryb być może jeszcze po prostu nie znaleźli odpowiadającego im sposobu ich przyrządzania. Z drugiej strony miłośnicy mięsa rybiego nie mogą przestać myśleć ...

dawno temu

Kilka pyszności z awokado

... mięsa w długich podróżach morskich. Miąższ awokado stanowi bardzo ceniony produkt odżywczy, gdyż składem znacznie się różni od innych owoców. Posiada około 30% łatwo przyswajalnego tłuszczu, około 2 ...

dawno temu
+ Pokaż więcej