MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... . Takie działanie zatrzymuje dalsze przypalanie i zapobiega wchłonięciu aromatu spalenizny przez jeszcze niezniszczoną część potrawy. Ważne jest, aby nie mieszać jedzenia, które znajduje się na dnie garnka ... . To proste działanie pozwala ...

miesiąc temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... Możliwe jest żywienie w restauracjach, zachowując wszystkie normy i dbając o własną dietę. Jedzenie poza domem uniemożliwia kontrolowanie składu zamawianych potraw i poznanie metod ich przyrządzania ... -food i pizzerie będą posiadały w menu ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... Kuchnia polska jest dość problematycznym zjawiskiem kulinarnym. Trudno jest bowiem znaleźć nasze narodowe, oryginalne potrawy, nieposiadające odpowiedników w innych krajach. Jest to wynikiem przemian ... znacząco zróżnicowało polskie potrawy ze ...

dawno temu

Dipy - jak przygotować małe pyszności?

... Dip to gęsty sos do potraw, który świetnie podkreśli ich smak. Dipy doskonale pasują chociażby do frytek, mięsa czy nawet chipsów. Warto je przyrządzić, bo dzięki niemu twoje dania zyskają inne, nowoczesne oblicze. Idź z duchem czasu i bądź ...

dawno temu

Trochę Turcji na talerzu

... Są potrawy bardziej pasujące do kobiet i te bardziej odpowiadające mężczyznom. Jeśli zdobyte ma zostać serce kobiety, najlepiej postarać się o coś lekkiego, warzywnego, z ledwo wyczuwalną nutką oliwy ... może przyjmować tyle wariantów, ile ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... wskaże na łatwość przygotowania. Zwykle nie przepadamy za daniami, które w każdej chwili mogą się nam nie udać i wymagają bardzo wiele uwagi. Kolejną cechą idealnej potrawy jest szybkość jej przygotowania ... na to, by godzinami przesiadywać w ...

dawno temu

Pieczony kurczak

... , duszenia, gotowania na parze i wędzenia. Poza tym po przyrządzeniu go możemy kolejnego dnia wykorzystać mięso na przykład do zrobienia potraw z drobiu pieczonego albo do sałatek z kurczakiem ... kurczaka. Potrawy z kurczakaMięso kurczaka to ...

dawno temu

Smażony łosoś z fasolką szparagową

... Łosoś z fasolką szparagową – to przepis dla ciebie, jeśli masz ochotę przyrządzić coś naprawdę wyjątkowego. Pozwól sobie na odrobinę luksusu, jedz zdrowe i pięknie podane potrawy. Pamiętaj ... fileta z łososia40 dag fasolki szparagowej150 ml ...

dawno temu

Kluski z makiem

... jest poświęcić trochę czasu i wykonać przynajmniej niektóre potrawy samodzielnie. Takie postępowanie będzie wyraźnym gestem sprzeciwu wobec oburzającej wielu komercjalizacji świąt. Czasami długie godziny spędzone ... naszych ulubionych ...

dawno temu

Kruchy i soczysty indyk z piekarnika? To możliwe!

... Niezwykły aromat pieczonego indyka sprawia, że ślinka cieknie, a nogi uginają się w kolanach. Jednak sztuka przyrządzenia tej potrawy wcale nie jest prosta. Jeśli miałaś już okazję piec indyka ...

dawno temu

Dieta na zimową porę. Jaka?

... W czasie zimy apetyt zwykle nam dopisuje, mamy ochotę na słodkie przekąski, czekolady, ciasta i tłuste, ciężkie potrawy, a to za sprawą zwiększonego zapotrzebowania energetycznego. Organizm musi ... w witaminy i minerały, gdyż one chronią ...

dawno temu

Meksykański Pan de Muerto

... naszych codziennych posiłków. Zawsze zastanawiał mnie fakt, że żadnej innej potrawy nie jemy tak często, a mimo to nigdy się nie nudzi! Też tak macie? Chleb z piekarni, jeszcze ciepły i mięciutki jest najlepszą ... . Brzmi egzotycznie, prawda? ...

dawno temu

Kartoflanka - przepis na gęstą zupę z boczkiem

... Co może smakować w taki zimny, ponury dzień? Coś ciepłego, gęstego, pożywnego i pachnącego – kartoflanka z boczkiem. Ta potrawa nasyci i rozgrzeje każdego. Zupa z kartofli może nie brzmi zbyt wykwintnie, ale najlepsze są najprostsze potrawy, ...

dawno temu

Ta potrawa musi pojawić się na twoim stole w Wigilię! Jak wykonać pyszny, słodko-kwaśny barszcz czerwony?

... Moment wigilijnej uczty zbliża się wielkimi krokami i na pewno masz już zaplanowane dni, które poświęcisz na gotowanie świątecznych potraw. Jeśli do tej pory podawałaś w Wigilię barszcz z kartonu lub torebki, to najwyższy czas to zmienić. Tym ...

dawno temu

Karp w galarecie

... przynajmniej jednej z dwunastu tradycyjnych potraw. Jedną z nich na pewno jest karp, bez którego spora grupa ludzi nie wyobraża sobie świątecznej kolacji. W jaki sposób go przygotować? Czy karp ... dwanaście potraw postnych. Kiszona kapusta z ...

dawno temu

Przełam zimową nudę sałatką z dodatkiem zbóż!

... Często zdarza nam się popadać w kulinarną rutynę – latem jemy sałatki, a zimą sycące potrawy, takie jak gulasz czy lasagne. Pokonaj nudę i w środku zimy zaskocz domowników lekkim i pysznym daniem ...

dawno temu

Przyprawa curry

... Ta znana w krajach Azji aromatyczna przyprawa, nadaje potrawom wyrazistego smaku i zadziwia swoją uniwersalnością. Curry podaje się zwykle z ryżem, ale na tym nie kończy się długa lista zastosowań ... stymuluje wytwarzanie endorfin, czyli ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... artykule znajdziesz informacje nie tylko na temat tego, jak przygotować spaghetti z boczkiem, lecz także dotyczące innych potraw z udziałem tego niezwykłego mięsa. ... artykule znajdziesz informacje nie tylko na temat tego, jak przygotować ...

dawno temu

Klasyczna zupa ziemniaczana. Sycąca, bardzo pożywna i zapomniana potrawa kuchni polskiej

... W polskiej kuchni nie może zabraknąć ziemniaków, które goszczą na stołach w wielu postaciach. Niegdyś zupa ziemniaczana była jedną z najpopularniejszych potraw, ale z czasem ustąpiła miejsca innym ... i PP, posiadają błonnik obniżający ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... W Polsce dania z ryb przyrządzane były od najdawniejszych czasów. W staropolskich domach podawano ryby w różnoraki sposób, a potrawy cechowały się wyjątkową pomysłowością kucharzy, którzy je ...

dawno temu

Surówka z marchwi

... Warzywa to same witaminy i trzeba je jeść – takie zdania słyszymy już od dzieciństwa i zazwyczaj wcale dobrze się nam one nie kojarzą. Nie chodzi tylko o potrawy, do których smaku trzeba dorosnąć ... wykonane z tego warzywa. Jednakże to nie ...

dawno temu

Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik

... nie potrafią przystosować się do wymagań nowoczesnego rodzaju hodowli. I to jest właśnie ich atut. Po trzecie: wielkość. Pojedyncza gęś jest znacznie większa niż inne rodzaje drobiu, może oprócz indyka ... ptactwo, miejmy pewność, że będziemy ...

+ Pokaż więcej