Zupa mięsna - jak ją zrobić?

... i podsmaż na patelni. Krok 2 Kostka ma też powstać z cebuli, papryki, selera i mięsa. Pietruszkę i marchewkę pokrój w plasterki. Krok 3 Do boczku lub słoniny dodaj cebulę i czosnek, a także paprykę i mięso ... . Podlej mieszankę wodą i duś tak ...

dawno temu

Smażone udka na niedzielny obiad

... sojowego2 łyżki soku z cytrynyłyżeczkę ziół prowansalskichsólpieprz cayenne9 łyżek masłaKrok 1 Przygotuj najpierw marynatę do mięsa. Zmieszaj musztardę z 4 łyżkami płynnego masła, koncentratem pomidorowym ... rozgrzać na głębokiej patelni 6 ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... albo owoce morza, których smak omawiany owoc podkreśla. Dużą grupę dań z żurawiną stanowią mięsa. Połączenie to jest nie tylko bardzo smaczne, ale także wygląda efektownie. Czasami wystarczy jedynie sięgnąć ... po kawałek schabu, by nie tylko ...

dawno temu

Ile mają kalorii nasze ulubione potrawy?

... tłuste mięsa z sałatkami z majonezem. Zajrzyj do naszej galerii i zobacz ile mają kalorii ulubione letnie bomby kaloryczne. ...

dawno temu

Kotleciki z kurczaka

... Chcesz zaserwować swojemu maluszkowi pyszne, delikatne mięso z kurczaka bądź indyka? Zrób to w nietypowy sposób. Kapusta pekińska to bardzo intrygujący składnik kotlecików i tak samo trafiony ... . pół szklanki kapusty pekińskiej,marchewka,1/3 ...

dawno temu

Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości

... Chcesz żeby twoje dziecko jadło rybę, ale boisz się ości? W takim razie wypróbuj ten przepis na sznycle rybne. Mięso jest dokładnie zmielone i dzięki temu całkowicie bezpieczne dla twojego maluszka. W dodatku to pyszne danie rybne nie jest ...

dawno temu

Shoarma 4 razy pyszniejsza

... greckiDo sosu do mięsa: 2 łyżki majonezu4 łyżki śmietany 12%3 ząbki czosnkuŁyżeczkę sosu tzatziki (z torebki)Do sosu do frytek: 4 łyżki ketchupu4 łyżki śmietany1 łyżkę majonezu Krok 1 Shoarmę zacznij ... od przygotowania mięsa. Pokrój piersi z ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... i pożywna, dzięki czemu nie będziesz już musiała przygotowywać drugiego dania. Tę zupę polubią z pewnością wszyscy mięsożercy. Przygotuj: 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego1 opakowanie przyprawy ... lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój w ...

dawno temu

Jak powinna wyglądać dieta nastolatki? List do Dietetyka

... Młode dziewczyny często podejmują decyzję o wykluczeniu mięsa ze swojej diety. Rezygnując z jego spożycia, muszą jednak pamiętać o konieczności dostarczenia organizmowi wszystkich potrzebnych ... składników. Co powinno znaleźć się na talerzu ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... . Dzięki temu nasz głód zostanie zaspokojony w łatwy i niezwykle smaczny sposób. Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jakie mięso najlepiej sprawdza się podczas grillowania. Oprócz tego poznasz ... kilka trików, dzięki którym pieczona ...

dawno temu

Kurczak po węgiersku

... mięso. 2. Pora na nadziewanie. Do udek włóż paseczki czosnku, natrzyj je solą, pieprzem i papryką. 3. Na patelni mocno rozgrzej olej i obsmaż udka z obu stron. 4. Pokrój teraz paprykę w krążki ...

dawno temu

Najlepsze wegetariańskie przekąski

... Wiele osób mówi, że diety wegetariańskie są zdrowe, a odpowiednio skomponowane, mogą być pełnowartościowe. Inni natomiast twierdzą, że nie można zastąpić mięsa i składników mineralnych ... niejedzące mięsa są bardziej podatne na anemię, ale nie ...

dawno temu

Farsz do kurczaka

... samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co zrobić, by był on naprawdę smaczny. Oczywiście ważną rolę odgrywa tutaj jakość samego mięsa, jednak liczy się także sposób ... poniższy artykuł, a zaczniesz tęsknić za ...

dawno temu

10 powodów, dla których powinnaś przejść na wegetarianizm

... się w mięsie i nabiale tłuszczów nasyconych podnosi poziom cholesterolu we krwi, który z kolei przyczynia się do chorób serca. Porzucenie mięsa automatycznie obniża ryzyko problemów sercowo-naczyniowych ... . Wegetarianie i weganie rzadziej ...

dawno temu

Właściwości banana

... Ten afrykański przysmak zadomowił się w naszej kuchni na dobre. Przyrządzamy na jego bazie pyszne słodkie naleśniki z czekoladą, dodajemy do deserów, shake'ów czy nawet podkreślamy smak mięsa! Jakie działanie ma egzotyczny owoc?   ... Ten ...

dawno temu

Jak zrobić mielone z niespodzianką?

... nawet przy stole. I nie martw się, przygotowanie takiego cuda wcale nie jest bardziej skomplikowane niż usmażenie zwykłych kotletów. Przygotuj: 7 jajek50 dag mięsa mielonegokajzerkęcebulę100 ml ... na łyżce oleju. Krok 3 Namocz kajzerkę w mleku, ...

dawno temu

Kotlety z kaszy

... godziny. Kto powiedział, że dobrze smakują jedynie te z mięsa? Kotlety z kaszy smakują równie wyśmienicie, a przy tym są pełne witamin! ... godziny. Kto powiedział, że dobrze smakują jedynie te z mięsa? Kotlety z kaszy smakują równie ...

dawno temu

Potrawy z gęsi - pyszny gulasz

... Zastanawiasz się jaką nowość przygotować na święta? A próbowałaś już potraw z gęsi? Mięso jest nie tylko smaczne, ale również bardzo dietetyczne, ponieważ zawartość tłuszczu jest minimalna. Możesz ... , a następnie pokrój ją w kostkę i dodaj do ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ... Kiedy mięso się ugotuje, wyjmij je z wody i ...

dawno temu

Spaghetti bolognese

... i podniebienie. Prosta, szybka, doskonała. Przygotuj: opakowanie makaronu do spaghetti30 dag mięsa mielonego2 cebule2 ząbki czosnkupuszkę pomidorów bez skórkimały słoiczek koncentratu ... przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż wszystko do ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i kurczakiem - po studencku

... . Kiedy mięso będzie się smażyło, zrób sos do zapiekanki makaronowej. Wymieszaj majonez ze śmietaną i dodaj do niego posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dużo przypraw. Jesli masz ochotę ... , możesz także dodać przecier pomidorowy. ...

dawno temu

Pieczeń wieprzowa z pieczarkami

... wieprzowa z włoskimi akcentami. Musisz zacząć od zamarynowania mięsa. Natrzyj je oliwą wymieszaną z przyprawami i włóż do lodówki na 2 godziny. 2. Wyjmij wieprzowinę i obsmaż ją na rumiano z obu stron ... . Użyj do tego oliwy. 3. A teraz ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ...

+ Pokaż więcej