Racuchy z owocami

... ciasta dokłada się suszone śliwki oraz rodzynki, a potem smaży na patelni. Tak przyrządzone racuchy świetnie będą smakować podane z polewą ze śmietany i cukru.     ...

dawno temu

Pyszne i tuczące, czyli deserów ciąg dalszy

... w temperaturze 160 stopni. Rozpuszczamy (oddzielnie, oczywiście) obie czekolady. Po wyjęciu i przestudzeniu patyczków polewamy je czekoladami tworząc fantazyjne wzory. ...

dawno temu

Ziołowe płukanki do włosów

... do przyciemniania lub rozjaśniania kosmyków. Warto zatem starannie dobierać płukanki według koloru włosów. Płukanki stosujemy zaraz po umyciu włosów zamiast odżywki. Polewamy włosy sporządzonym wcześniej ...

dawno temu

Ocet na włosy

... ). Ocet dodajemy do szklanki chłodnej wody i polewamy miksturą umyte wcześniej włosy. Aby płukanka miała szansę wniknąć we wszystkie włosy, drugą ręką delikatnie je roztrzepuj. Po kilkunastu minutach ...

dawno temu

Ujędrnianie skóry

... polewamy naprzemiennie ciepłą i zimną wodą. Kończymy zawsze chłodnym strumieniem. Niewskazane są natomiast gorące, długie kąpiele w wannie oraz sauna. Ciepło rozleniwia skórę oraz krążenie. Masaż ...

dawno temu

Tuńczyk z makaronem

... . Na koniec do sosu dodajemy oregano oraz bazylię. Danie podajemy, polewając makaron przygotowanym sosem i posypując odrobiną tartego sera. Smacznego! ...

dawno temu

Surówka z papryki

... umieszczamy w naczyniu. Do kubeczka wlewamy dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki wody i pół łyżeczki octu. Dodajemy do całości rozgnieciony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Na koniec wzbogacamy smak ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... , zdejmujemy przygotowany sos z ognia i doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy cebulę i dodajemy ją do sosu. Do sosu dodajemy odsączony groszek i polewamy nim wcześniej podzielony na porcje makaron. Następnie na wierzch ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... obraną włoszczyznę i polewamy całość bulionem. Na wierzch naczynia układamy ponownie liście kapusty. Całość dusimy na małym ogniu przez około 80-90 minut. Smacznego! ...

dawno temu

Ciasto budyniowe

... , polewamy nią ciasto i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 350°C na 40 minut. Po wyjęciu ciasta odczekaj jeszcze 10 minut, aby trochę ostygło. Smacznego! ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... do nich kilka listków laurowych i ziela angielskiego. Całość polewamy wywarem, który został nam na patelni po smażeniu mięsa z dodatkiem wody. Mięso powinno piec się w temperaturze 180°C przez około 60-70 minut. Smacznego!   ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... dorsza wędzonego. Korzystając z niego, możemy zrobić smaczne przystawki, pasty rybne albo wyśmienite sałatki. Mięso wędzonego dorsza ma tak bogaty smak, że z przyjemnością zjesz je także, polewając go odrobiną soku z cytryny. ...

dawno temu

Świeże maliny - przepis na pyszną tartę!

... przedstawia ciasto z malinami w polewie z wina. Brzmi ciekawie! Ciasto: 1/4 szklanki mąki,3 łyżki cukru pudru,zaokrąglona 1/4 łyżeczki soli,7 łyżek masła, pokrojonego na kawałki,1 duże żółtko,1/2 łyżeczki ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... z cytryny, jednak limonka jest bardziej gorzka i lepiej przełamie smak). Sposób przygotowania: W małej miseczce zmiażdż papryczki chilli, polewając co kilka ruchów kroplami tabasco. Nie wyciągaj pestek ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... naleśników czy pierogów, jeśli przyrządzi się na jego bazie słodką polewę ze śmietany. Dla osób będących na diecie warto polecić natomiast niskokaloryczną przekąskę, która pozwoli zahamować uczucie ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... w żaroodpornym naczyniu warstwowo, polewając sosem i posypując serem, a następnie lekko zapieka, aby składniki się ładnie połączyły.    ...

dawno temu

Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... , a następnie natrzyj mieszanką udka. Obłóż mięso gałązkami tymianku i wstaw na 1–1,5 godziny do piekarnika rozgrzanego do 160°. W czasie pieczenia polewaj udka wytopionym tłuszczem. Serwuj z purée ziemniaczanym, modrą kapustą oraz sałatką z ...

dawno temu

Jak przyciemnić włosy?

... jak w przypadku opisanych wyżej płukanek łupiny cebuli lub susz z kwiatów nagietka gotujemy przez ok. 15 minut do powstania rudawego wywaru, a po ostygnięciu polewamy nim umyte włosy. Oczywiście ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... z polewą, ciasto czekoladowe z kremem czy bogaty sernik to już wybór mniej ostrożny. Jak już ciasta deserowe, to najlepiej na bazie żelatyny i twarożku, a nie maślanych kremów, jak ciasteczka, to kruche ...

dawno temu

Pod drzewem magnolii

... i jej przyjaciółki rozkładały na sofach próbki tkanin. W torebkach nosiły próbniki z farbą brzoskwiniową, kremową, zielononiebieską i w odcieniu kości słoniowej. Przyglądały się odnowionemu fotelowi z zagłówkiem ...

dawno temu

Róż ożywia

... i brzoskwiniowym. Róż nie musi pasować do pomadki, na ustach dozwolona jest dziś ekstrawagancja. Latem, gdy mocno świeci słońce lub rankiem, gdy wychodzisz z psem, idziesz po zakupy, wystarczy ...

dawno temu

Makijaż dla aktywnych

... ilością sypkiego pudru, o ton jaśniejszego od Twojego naturalnego koloru skóry. Na policzki nanieś palcami nieco sprasowanego różu – najlepiej łososiowego lub brzoskwiniowego, i dokładnie rozsmaruj ...

dawno temu

Poczuj, jak pachnie natura Prowansji!*

... piękny, brzoskwiniowy zapach. Le Petit Marseillais - mandarynka i limonka Mandarynka i limonka – koktajl energii, radości i słońca! Podczas kąpieli z żelem Le Petit Marseillais poczujesz się jakbyś ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pielęgnacja od pierwszych dni życia. Jak dbać o skórę maluszka?

... do przesuszenia skóry. Myjąc maluszka należy tylko delikatnie polewać skórę dłonią, tak aby jej nie pocierać. Woda w wanience nie powinna być zbyt gorąca – najlepsza będzie o temperaturze ciała ...

+ Pokaż więcej