Pełnowartościowe śniadanie

... miesięcy, mogą jeść płatki owsiane i jęczmienne. Po ukończeniu przez malucha pierwszego roku życia, warto wprowadzić do jego jadłospisu bułki grahamki. Dwulatkom można zacząć podawać pieczywo razowe ...

dawno temu

Na co zwracać uwagę kupując tanią żywność?

... jego poziom. To powoduje bóle brzucha, głowy i niestrawność - mówi Hanna Stolińska, dietetyk, Instytut Żywności i Żywienia. Specjaliści przeprowadził test najpopularniejszych parówek, ketchupu oraz sera. Zobaczcie, czy warto oszczędzać na ...

dawno temu

Pierwsze przekąski do rączki

...   Czas i pora nauczyć maluszka jedzenia innych konsystencji aniżeli jedynie papek. Każda mama wie najlepiej, kiedy jej dziecko jest gotowe na samodzielne jedzenie przekąsek. ... Czas i pora nauczyć maluszka jedzenia innych konsystencji aniżeli ...

dawno temu

Zmień fast foody na owoce

... się tłuszczyku wylewającego się spod obcisłych spodni. Fast foody są bardzo ubogie w wartościowe składniki, więc nie bez powodu nazywane są jedzeniem śmieciowym. Witaminy mają praktycznie zero, za to cała ... masę cukru, soli lub tłuszczy i ...

dawno temu

Jak gotować brokuły?

... smak możesz dodać do wrzącej wody niewielką ilość mleka Przechowuj je w lodówce – nie stracą wtedy swoich właściwości odżywczych i na dłużej pozostaną świeże Warto wiedzieć, że gotując brokuły na parze ... unikniemy wyparowania z nich wielu ...

dawno temu

Wolny metabolizm – genetyka, choroba czy wymówka?

... ? Prawdą jest, że to, co dostajemy do jedzenia w dzieciństwie, determinuje nasze nawyki żywieniowe i skłonności do przybierania na wadze. Ba! Nawet to, z jaką masą urodzeniową przyszliśmy na świat ... niż jest w stanie zużyć, będzie je odkładał! ...

dawno temu

Rodzaje miodu

... odmówić sobie chwili przyjemności. Istnieje jednak niezawodny sposób na zdrowe i dietetyczne zaspokojenie swoich pragnień. Wystarczy biały cukier zamienić na naturalny miód. Jak powstaje miód?Jedzenie ... stosowany z cukrem.Spożywanie miodu ...

dawno temu

Papryczka chilli - dlaczego warto jeść? Jakie są korzyści dla zdrowia?

... tego warzywa - papryczka chilli może zredukować ryzyko przedwczesnego zgonu. Dlaczego warto jeść papryczkę chilli? Papryczka chilli to wyjątkowa odmiana papryki, wyróżniająca się ostrym, wyrazistym smakiem ...

dawno temu

Lniane sukienki nie wychodzą z mody. Z czym je nosić i komu najlepiej pasują?

... oraz wycięciem w talii. Często spotkasz je z rozpiętym dekoltem czy rozporkiem przy dolnej części. Częstymi dodatkami zestawianymi z lnianymi sukienkami są chociażby bardzo modne torby płócienne, zazwyczaj ...

dawno temu

Przepis na żołądki drobiowe

... Jedzenie żołądków, podobnie jak i innych rodzajów podrobów, spotyka się ze skrajnymi emocjami. Przeciwnicy ich jedzenia stawiają nieraz wiele argumentów przemawiających za rezygnacją ze spożywania ... ze wskazanych grup, kierując się emocjami, ...

dawno temu

Przepis na kremową zupę marchwiową

... Marchewka – jedno z najpopularniejszych i prawdopodobnie najsmaczniejszych warzyw. Do jej jedzenia nie trzeba specjalnie dzieci namawiać. Gdyby jednak twój maluch miał opory przed jedzeniem ... bogatych w witaminy warzyw, włącz mu bajkę z ...

dawno temu

Dieta zgodna z GRUPĄ KRWI. Czy warto ją stosować?

... Zdrowa dieta polega na jedzeniu wszystkich grup produktów ... Grupa krwi ma nie tylko wpływ na naszą odporność czy bilans energetyczny, lecz także na przyswajanie pokarmu. Dostosowywanie jedzenia do grupy krwi ma tyle samo zwolenników, co ...

dawno temu

Jamie Oliver o przetworzonej żywności

...   Zdaniem jednego z najpopularniejszych kucharzy, obecnie dzieci w szkołach jedzą bardzo niezdrowe posiłki. Jedzenie przygotowywane przez rodziców zastępują automaty ze słodyczami i przetworzona żywność. Oliver twierdzi, że 40 lat temu uczniowie ...

dawno temu

„Eli, Eli”, Wojciech Tochman

... jadła” i „Bóg zapłać” – informował o pracach nad swoją książką, prezentując na spotkaniach autorskich fragmenty swojego reportażu. Czy warto było czekać na książkę „Eli, Eli”? Zdecydowanie tak! Książka Wojciecha Tochmana to reporterskie ...

dawno temu

Ryby – recepta na zdrowie

... skutki. Jedzenie ryb pozwala zachować lepsze zdrowie na starość. Okazało się, że osoby spożywające produkty rybne przynajmniej raz w tygodniu, mimo postępującej starości, zachowały wysoką sprawność ... , mogą mieć większe skłonności depresyjne, ...

dawno temu

Rodzaje zbóż

... , to jest to spostrzeżenie pozorne. Rezygnacja z jedzenia bułek, chleba albo rogali nie jest równoznaczna z wykluczeniem z diety produktów zbożowych. Okazuje się bowiem, że ziarna pszenicy, żyta albo jęczmienia są elementem ... nadal odgrywają ...

+ Pokaż więcej