Poznaj 4 przepisy na wigilijne potrawy w wersji fit, czyli zdrowe święta z Konradem Gacą
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuOd miesięcy stosujesz dietę odchudzającą i ćwiczysz, a nie chciałabyś utracić efektów swoich zmagań przez świąteczne obżarstwo? A może nie chcesz męczyć się, odmawiając sobie ulubionych potraw wigilijnych? Konrad Gaca podpowiada jak uniknąć obu tych sytuacji dzięki smacznym daniom świątecznym w wersji fit. Zobacz, jak przyrządzić świąteczne pierogi z migdałami, cynamonem i dynią, gołąbki z kaszą i grzybami, sałatkę jarzynową oraz karpia z pistacjami i buraczkami.
Ten artykuł ma 4 strony:

Przepis na sałatkę jarzynową
Lubisz sałatkę jarzynową, jednak obawiasz się, że z powodu diety będziesz musiała sobie jej odmówić? Niekoniecznie. Aby przygotować to danie w wersji light będziesz potrzebować:

- 3 ziemniaków;
- 1 korzenia pietruszki;
- 3 jaj;
- 1 cebuli;
- 1i ½ szklanki mrożonej marchewki i groszku;
- 200 g jogurtu naturalnego;
- ½ łyżeczki świeżo startego chrzanu;
- ½ łyżeczki świeżo startego imbiru.
Umyj i ugotuj ziemniaki oraz pietruszkę. Ostudź warzywa, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ugotuj jajka na twardo i również pokrój je w kostkę. Wyparz wrzątkiem marchew z groszkiem. Wrzuć składniki do miski i wymieszaj. Połącz także jogurt z chrzanem i imbirem. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj z resztą składników.
Którą z tych potraw przygotujesz w nadchodzące święta?
PRZEPISY ŚWIĄTECZNE
Co postawić na świątecznym stole?

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze