Pasta rybna - jak ją zrobić?
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/pasta-rybna-927553990b9d4da2c828,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ryba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na przyjęcie. Jej przygotowanie nie sprawi ci żadnego problemu.
Przygotuj:
- makrelę (wędzona, w oleju lub w sosie pomidorowym)
- kostkę twarogu lub serek topiony
- 3 łyżki śmietany
- szczypiorek
- cebulę
- sól
- pieprz
- pietruszkę, krakersy, czarne oliwki – do wyboru
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 1
To będzie pasta rybna z makreli. Rozdrobnij więc rybę (jeśli jest w sosie lub oleju, najpierw osącz).
Krok 2
Twaróg utrzyj ze śmietaną na pulchną masę.
Krok 3
Pasta rybna z twarogiem musi mieć odpowiednią konsystencję. Dodaj więc ser lub śmietanę w zależności od potrzeb.
Krok 4
Jeśli wolisz, możesz zamienić twaróg na serek topiony.
Krok 5
Pasta rybna potrzebuje jeszcze drobno posiekanych szczypiorku, cebuli oraz odrobinę soli i pieprzu.
Krok 6
To danie rybne może stać się wykwintną przekąską. Włóż je do woreczka foliowego, zrób w nim dziurkę i wyciskaj na krakersy.
Krok 7
Przekąskę ozdób oliwkami i pietruszką.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze