By kosmetyki dłużej nam służyły…
... Kosmetyki pielęgnują i poprawiają urodę, ale takie działanie mają tylko wtedy, gdy są świeże i odpowiednio przechowywane. Każda z nas doskonale wie, że tak jak żywność ma swój termin przydatności ...
... Kosmetyki pielęgnują i poprawiają urodę, ale takie działanie mają tylko wtedy, gdy są świeże i odpowiednio przechowywane. Każda z nas doskonale wie, że tak jak żywność ma swój termin przydatności ...
... przez słońce składa się z fal o różnej długości: 40% to promienie świetlne czyli widzialne, 59 % to promienie podczerwone czyli cieplne. Promienie ultrafioletowe natomiast stanowią ok. 1% promieniowania ... się bolesny rumień, a czasem nawet ...
... o tym, że ich gotowanie, smażenie oraz prażenie sprawia, że tracą swoje cenne wartości odżywcze. Obróbka termiczna przyczynia się bowiem do tego, że zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe ulegają ...
... te, które już się pojawiły. Kiwi jak większość owoców można jeść na surowo lub po poddaniu go różnego rodzaju obróbce. Poza tym może samodzielnie stanowić danie albo być wyłącznie dodatkiem nadającym ...
... w domu, bo zupełnie tak samo smakuje i pachnie. Zupa nie zawiera konserwantów – poddano ją obróbce cieplnej, która zapewnia długotrwałą świeżość i bezpieczeństwo. Ma aksamitną, delikatną konsystencję ... , niezbędnych naszym oczom i dbających o ...
... jedzenia ich w tej samej postaci do czasu, aż zjemy całe zapasy. Wędzenie bowiem konserwuje żywność, a różnorodność przepisów na wędzonego łososia sprawi, że na pewno uda ci się go zjeść ze smakiem ...
... o jakiejkolwiek decyzji, gdyż żywność nie jest dostatecznie oznaczona, jeśli chodzi o GMO. Czy na jakimkolwiek mięsie, mleku czy jajkach jest informacja, jaką karmą były karmione zwierzęta? Nadmieniam ...
... niż 12 godzin, po czym można poddać danie obróbce cieplnej. Przepis na baraninę w ziołach Polecam przepis na mięso baranie opiekane w ziołach. Podane zioła są tylko propozycją – jeśli masz ...
... słonecznymi o ponad 30 procent. Likopen to najsilniejszy antyoksydant z grupy karotenoidów. Co ważne nie ginie on w obróbce cieplnej, a w przetworach jest go nawet dwa, trzy razy więcej niż w świeżych ...
... książkach kucharskich. To warzywo, które łatwo ulega obróbce cieplnej i daje możliwość stworzenia własnych przepisów na potrawy z kabaczka. Kupione warzywo można spożyć surowe, ugotowane, usmażone ...
... o znamiennej nazwie Haircology. Zważywszy, że żywność ekologiczna bije rekordy popularności i przyjęła się nawet bezmięsna karma dla kotów oraz psów, tej inicjatywie również można wróżyć wielkie powodzenie. ...
... przeciwutleniacze występujące w żywności. Przeciwutleniacze w żywnościAntyoksydantami pokarmowymi są między innymi polifenole, witaminy E i C i karotenoidy. Odpowiednio dobrana dieta może wyrównać zaburzoną ...
... musli, a rano kupować jogurt na drugie śniadanie, z którym będzie można je wymieszać. Kup dobre, szczelne pojemniki plastikowe różnej wielkości służące do przechowywania żywności. W takich pojemnikach ...
... , w wyniku odparowania wody. Poszukaj suszonych owoców w sklepach ze zdrową żywnością. Jakie owoce suszy się? W większości marketów możesz dostać suszone: morele, daktyle, figi, śliwki, rodzynki ...
... . Dlaczego tak rzadko sprzedaje się tam zdrową żywność, np. gotowe kanapki czy hermetycznie zamknięte sałatki? Prawdopodobnie dlatego, że nie ma popytu na takie dania. Ale nie zmienia to faktu, że zdrowie ...
... wychowywane na diecie wegetariańskiej mniej jedzą żywności wysoko przetworzonej i prowadzącej do otyłości, np. typu fast food. Do tego w menu rzadko pojawiają się cukry i niezdrowa sól ...
... . Do pierwszych z nich zaliczano bowiem rośliny, które można było spożywać w surowej formie, podczas gdy drugą grupę stanowiły te, jakie należało przed zjedzeniem poddać obróbce cieplnej. Z czasem rozróżnienie ...