Pyszna pizza - szybki przepis

... g masła40 g drożdżysólA do farszu: 30 dag szynki30 dag pieczarek30 dag sera żółtego1 cebulękilka łyżek kukurydzy2 pomidorypół słoiczka koncentratu pomidorowegobazylięoreganozioła prowansalskie Krok ... i wyrośnięte drożdże, posól wszystko. ...

dawno temu

Pyszny obiad dla twojego dziecka

... . Naleśnikowy deser z owocamiSkładniki: 2 łyżki mąki pszennej, cynamon, pół szklanki mleka, jajko, olej do smażenia, maliny lub inne owoce. Sposób przygotowania: przygotuj naleśniki według własnego ... przepisu i odstaw do ostygnięcia. Owoce ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować. Farsz na pierogi, przykładowe składniki: ugotowany szpinak wymieszany z jajkiem ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Przepis na cannelloni ze szpinakiem zapiekane z żółtym serem, czyli danie kuchni włoskiej idealne na chłody

... . 3 minuty – gdy makaron będzie miękki, łatwiej będzie nadziać go farszem. Wypełnione szpinakiem rurki ułóż w naoliwionej formie żaroodpornej. Całe danie polej resztą śmietany, posyp serem i zapiekaj przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - pyszne i niskokaloryczne

... marchewki2 ząbki czosnkupęczek dymkioliwę z oliwek8 pomidorów20 dag kaszy kuskussólcurry2 szklanki bulionułyżeczkę masłaświeżą bazylię1. Najpierw farsz do pomidorów. Posiekane marchewki, czosnek oraz dymkę ... podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ...

dawno temu

Mały biust jest piękny?

... Deski, naleśniki, placki... Wbrew pozorom tematem nie będą kulinaria, a sprawa dotycząca wielu kobiet i to na całym globie. Mały biust. Czy właścicielki miseczki A są szczęśliwe? A może mały rozmiar ... Deski, naleśniki, placki... Wbrew pozorom ...

dawno temu

Coś z innej kuchni – meat-pie

... farszem, prostota przyrządzenia, a co najważniejsze wyśmienity smak sprawiają, że często szukamy tego kulinarnego wynalazku w naszych supermarketach w nadziei, że będzie nam dane jego skosztować. Prawda ...

dawno temu

Płatki owsiane w diecie

... Płatki owsiane mogą być wykorzystane w kuchni na wiele sposobów. Niezależnie od tego, czy wprowadzasz płatki owsiane jako dodatek do innych potraw (np. naleśniki z otrębami), czy też stosujesz je ...

dawno temu

Szałwia lekarska

... Ma podłużne posrebrzane listki i znakomicie prezentuje się w przydomowym ogródku. Znana w kuchniach całego świata jako przyprawa do mięsnych farszów, sałatek i deserów. Jej lekko gorzkawy ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... . Na środku liścia kapusty umieszczamy farsz i zaginamy kolejno przeciwległe kawałki kapusty do środka. Przygotowane gołąbki wkładamy na kapustę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym. Między nie układamy ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... dodajemy rozdrobniony ser feta. Makaron nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu. Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu pomidorowego. Wystarczy wymieszać przecier pomidorowy ...

dawno temu

3 niezwykłe dania, do których możesz wykorzystać placki tortilla!

... , ugotowany filet z kurczaka w ilości 500 g, 300 g cebuli, koncentrat pomidorowy, 800 g pomidorów z puszki, 2/3 szklanki jogurtu greckiego, 1 szklanka tartego sera żółtego. Przygotuj farsz z drobno ...

dawno temu

Tłuszcze do smażenia

... składniki przed nadmiernym przywieraniem do patelni, to również wysubtelnia smak potrawy. Innym rozwiązaniem jest także smażenie ma maśle naleśników, placków czy warzyw z ryżem. Trzeba jednak pamiętać ...

dawno temu

Pierogi z jagodami

... zdobędziesz, czytając poniższy artykuł. Nie trać zatem okazji i wykorzystaj sezon obfitujący w jagody, by przygotować wyśmienite pierogi. Trudno bowiem wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto połączone z pełnym słodyczy farszem. ... ...

dawno temu

Plaża obnaża

... Wygląda na to, że dziś nikt już nie marzy, że mu się przydarzy Monika - dziewczyna ratownika. Współczesne marzenia plażowiczów to raczej gotowana kukurydza, gotowany bób, świeże naleśniki, zimne piwo ... i flirtowania? Dziś wygląda na to, że ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... . Na koniec przyprawiamy ją solą i pieprzem i umieszczamy farsz w środku wcześniej zdjętej skóry. Kolejnym krokiem jest włożenie ryby do zimnego bulionu warzywnego i gotowanie jej przez 90 minut. Ryba po wyjęciu z wody jest gotowa do jedzenia. ...

dawno temu

Sos do pizzy

... staramy się zrobić smaczną domową pizzę. I nawet jeśli wiemy, jak zrobić ulubione ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz, to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną ... , które może być bardzo cienkie albo też dość ...

dawno temu

Przepis na burritos

... farszu w burritos możemy zatem zawinąć ciasto w rulon (tak jak naleśniki) lekko podwijając boki lub ułożyć je w formie trójkąta. Takie meksykańskie danie to świetna alternatywa dla standardowej kanapki, więc warto wypróbować! Polecam i życzę ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki - co to za danie? Sajgonki inaczej zwane naleśnikami lub krokietami wiosennymi są niezwykle popularne w kuchni chińskiej i ogólnie w krajach Azji Południowo - Wschodniej. Są to naleśniki ... . Smażone sajgonki zwykle mają mniejsze ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... przygotować coś na obiad, szukamy włoskich przepisów na makarony, za pomocą których możemy przygotować zapiekanki makaronowe albo nadziać makaron muszelki ulubionym farszem. Jednak jednym z najpopularniejszych ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... możliwość dodania do nich dowolnego farszu sprawia, że za każdym razem będą smakować zupełnie inaczej. I tak, dodatkiem do zapiekanek jest z reguły kurczak, mięso mielone, brokuły, pomidory czy ser ...

dawno temu

Pulchne dziecko, nastolatek przy kości, otyły dorosły…

... Placki, naleśniki, ciastka… Staramy się, aby naszemu dziecku niczego nie brakowało, ciesząc się z każdej fałdki na jego krągłym ciele. Ponieważ większość z nas uważa, że największym problemem ...

dawno temu

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... i sezamie. Smaż na oleju. Mięso z rosołu– przepisy są najróżniejsze. Pamiętaj, że możesz z niego zrobić farsz do pierogów, naleśników czy dodatek do pasztetu. Kurczak z rosołu nigdy nie powinien się marnować.   ...

+ Pokaż więcej