Co wiesz o brukselce?

... głowiastą. Dzięki wartościom odżywczym, w połączeniu z niską kalorycznością, stała się stałym elementem naszej kuchni. To bogate źródło błonnika i soli mineralnych. Zawiera takie mikroelementy, jak cynk ... wzdymająco. Brukselka w kuchni Oto ...

dawno temu

Zapiekanka z kalafiora

... . Przekonasz się, że posiada on właściwości smakowe, które są niezastąpione w wielu potrawach. Przepisy na kalafiorKalafior trafił do nas za sprawą królowej Bony i na dobrze zagościł w kuchni polskiej ...

dawno temu

Sałatka z czerwoną fasolą

... Południowej cieszy się coraz większym uznaniem smakoszy na całym świecie. Nie dziwi zatem jej szerokie zastosowanie w kuchni meksykańskiej, gdzie dodawana jest do przeróżnych potraw. Jakie właściwości ...

dawno temu

Tarta z fetą

... się w tajniki kuchni francuskiej. To właśnie ten wypiek jest dla niej najbardziej charakterystyczny, chociaż obecnie zdobył popularność już na całym świecie. Gdzie kryje się sekret wyśmienitej tarty? Kluczowe ...

dawno temu

Zupa ziemniaczana

... śmietaną i włożymy do niej ziemniaki, to i tak nie będzie ona posiadała dużej ilości kalorii. Obok tego należy zaznaczyć, że zupy to świetny pomysł dla osób, które nie lubią spędzać wielu godzin w kuchni ...

dawno temu

Zupa marchewkowa

... zostanie przepis, według którego będziesz mogła ją przyrządzić, zobacz, jakie inne dania możesz zrobić, wykorzystując to niezwykle warzywo. Dania z marchewkiMarchewka w kuchni pojawia się znacznie częściej ...

dawno temu

Przepis na musztardę

... z nich produkowana jest we Francji i jest charakterystyczna dla tej kuchni. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza dodaniu moszczu winnego. Znamienny dla niej jest zdecydowany ostry i słony smak. Musztarda sarepska ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... z cukiniąPyszna cukinia obecna jest w wielu kuchniach świata. Najbardziej jednak charakterystyczna jest dla potraw rosyjskich i bałkańskich. Szerokie zastosowanie kabaczka znamienne jest także dla dań ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... strączkowychDo roślin strączkowym spożywanych w rożnych kuchniach świata zalicza się: białą fasolę, zielony groszek, fasolę szparagową, soczewicę jadalną, bób i soję. Szeroko znane są ich właściwości smakowe ...

dawno temu

Szczypiorek - witaminy

... związki siarki, które mają działanie lecznicze, a do tego przyczyniają się do zbawiennego wpływu na układ krążenia.Zastosowanie szczypiorku w kuchni Szczypiorek jest głównie elementem dekoracyjnym ...

dawno temu

Właściwości lecznicze czosnku

... krwionośne, co z kolei zapobiega powstawaniu żylaków oraz pojawianiu się nieestetycznych „pajączków” na skórze.Jak wykorzystać czosnek w kuchni? Ilość potraw, do jakich można wkomponować kilka ząbków ...

dawno temu

Jak poprawić trawienie?

... znacznie poprawiają trawienie. W kuchni nie warto zatem żałować sobie takich dodatków jak: papryczka chilli, która zaostrza apetyt i pomaga łagodzić objawy kaca, wzmagający działanie soków ...

dawno temu

Sprawdzony przepis na grzane wino. Domowy sposób na rozgrzanie w chłodniejsze dni

... Przepisów na grzane wino jest bardzo dużo, ale w większości przypadków tak naprawdę schemat się powtarza. Składniki i narzędzia na pewno znajdziesz w swojej kuchni, ponieważ wystarczy garnek, butelka ...

dawno temu

Diety z czterech stron świata

... W dzisiejszej galerii przedstawiamy cztery propozycje kuchni świata. Dlaczego? Bo pewne zwyczaje żywieniowe warto przejąć. Okazuje się, że nie tylko niskokaloryczna dieta wpływa świetnie na figurę ...

dawno temu

Zdrowe drugie śniadanie dla ucznia

... nie mają się czym pochwalić. W wyniku badania przeprowadzonego w ramach projektu TEMPEST, w którym oprócz naszego państwa brały udział także Wielka Brytania, Holandia i Portugalia, okazało ...

dawno temu

Nowa kolekcja Grome Design Jesień-Zima 2010/2011

... nieskomplikowane, wręcz ascetyczne tak w formie, jak i w kolorze. W kolekcji jesienno-zimowej odnaleźć możemy łączenie kolorów, łączenia tkanin z dzianinami, struktur połyskujących z matowymi. Patrząc na projekty ... mamy złudzenie, że ...

dawno temu

Świąteczne last minute

... prezenty, robimy zakupy. Stopniowo przygotowujemy kolejne potrawy. Co zrobić jednak, jeżeli nie możemy przygotować się do świąt zawczasu? Jeżeli zakupy robisz dzień przed Wigilią, a do kuchni wkraczasz 24 ...

dawno temu

Apetyczne przystawki dla wegetarian

... pomidorków i przeprowadzaj je przez konstrukcje z ogórka, fety i oliwek. Na koniec skropl koreczki oliwą z oliwek i posyp delikatnie pieprzem. Pieczone figi z serem kozim Lubisz eksperymentować w kuchni ...

dawno temu

Koktajle - zdrowe, smaczne, kolorowe

... z waniliowym napojem sojowym. Aby móc przygotować smaczne koktajle wystarczy blender lub sokowirówka. Różnorodność, jaką można wprowadzić do własnej kuchni za pomocą koktajli dobrze wpłynie zarówno na twój organizm, jak i samopoczucie. Blender, ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... bowiem potrawa, która wywodzisię z Nicei i to właśnie o niej dziś będzie mowa. Jesteś na diecie? Wyznajesz jedynie zasady kuchni wegetariańskiej? A może po prostu poszukujesz przepisu na lekką ...

dawno temu

Kopenhaskiego duetu wariacje na temat naszyjnika i bransoletki

... , ale zawsze ocieplonym małym szczegółem. Jeśli zatem lubisz ponadczasowe projekty modne dłużej niż jeden sezon i tym razem się nie zawiedziesz. ... , ale zawsze ocieplonym małym szczegółem. Jeśli zatem lubisz ponadczasowe projekty modne dłużej ...

dawno temu

Ruszyła szkoła dla młodych ojców

... projektu szkoły dla ojców psycholog i socjolog Izabela Operlein. Szkoła dla ojców powstała w jednym z warszawskich żłobków. ... projektu szkoły dla ojców psycholog i socjolog Izabela Operlein. Szkoła dla ojców powstała w jednym z warszawskich ...

dawno temu

Rękawiczki od Lagerfelda dla uzależnionych od komórki

... Najwięksi projektanci odzieżowi najbardziej znani są ze swych projektów haute couture (które do noszenia się nie nadają), raz na czas zdarzy im się jednak wymyślić coś bardziej praktycznego ... . W prezentacji kolekcji na nadchodzący sezon ...

dawno temu

Jak idealnie doprawić potrawę?

... przed koniecznością „doprawienia do smaku” przygotowanych dań. Jak korzystać z przypraw, żeby wzbogacić smak potrawy, ale nie przesadzić? Podstawowe przyprawy w kuchni Wiele z nas uczy się gotować ...

+ Pokaż więcej