Food in Real Life – zobacz, co naprawdę jesz

... Wypieczona i ociekająca serem pizza, napakowane dodatkami hamburgery czy jogurty z wielkimi kawałkami owoców – producenci jedzenia wtłaczają nam przez reklamy idealny obraz ich produktów. Po otwarciu ...

dawno temu

Kolekcja IMUNZI

... . Dominują słoneczne odcienie żółci, głębokie odcienie błękitu nieba i wody oraz psychodeliczne wzory przywodzące na myśl bogactwo natury. Wśród różnorodnych fasonów można znaleźć seksowne sukienki doskonałe na wieczorne wyjście, jak również ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... oprzeć się wędzonej szynce, piersi z kurczaka albo serowi. Co ciekawe, kupując wspomniane produkty w sklepie, musimy liczyć się z tym, że ich producenci nie przeprowadzają w zdecydowanej większości ... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... . Można go smażyć, grillować, dusić, piec... możliwości są niemal nieskończone. Dlatego właśnie serwujemy Wam dwa przepisy „na zachętę”, abyście poznali zalety tej wspaniałej rybki i odkryli mnogość sposobów, na jakie możemy ją przyrządzić. ... ...

dawno temu

Krewetki

... i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek ...

dawno temu

Przystawki ekspresowe cz. III – z życia wzięte

... . W lodówce, oczywiście, nie było nic. No, tak po prawdzie to nic poza serem camembert, dopiero co otwartym mlekiem, śmietaną 18%, słoikiem czarnych oliwek, paroma marchewkami i kilkoma plasterkami szynki. Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć ...

dawno temu

Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... kawałki mięsa będą zbyt blisko siebie i ...

dawno temu

ChefStack wyręczy cię w robieniu naleśników

... Jeśli kiedykolwiek przygotowywaliście naleśniki dla kilku lub kilkunastu osób, wiecie jak uciążliwe jest ich smażenie. Trzeba uważać, żeby wlać na patelnię odpowiednią ilość oleju oraz ciasta ...

dawno temu

5 białych produktów, które powinnaś jeść częściej

... Często słyszymy, jak ważne jest spożywanie kolorowych produktów. Jednak ich barwa jest tylko jednym z wyznaczników składników odżywczych. Białe jedzenie może być tak korzystne dla organizmu jak żółte, zielone czy czerwone. Dowiedz się, dlaczego ...

dawno temu

Naleśniki bez mleka

... tu przede wszystkim o to, że naleśniki są dość proste w wykonaniu, lecz także trafiają w gusta niemalże wszystkich z nas. Co więcej, smażenie tych niezwykle smacznych placków zajmuje niewiele czasu ... jest już gotowe do smażenia. Wystarczy ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

dawno temu

Masło orzechowe

... Masło orzechowe to ciekawe rozwiązanie, które pomaga uniknąć monotonni w przygotowywaniu ciagle tych samych kanapek z serem i wędliną. To smaczna i zdrowa przekąska, która dostarcza organizmowi ...

dawno temu

Czyrak

... Jeśli na Twoim ciele, tuż pod skórą, pojawił się guzek, który po kilku dniach rozwinął się w dość dużą, czerwoną krostę z bolesnym żółtym lub białym środkiem (ropień), nie wyciskaj go – to może być czyrak. Bywa groźny i warto się z nim udać do ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... i wrzucamy do niego wieprzowinę. Dokładnie ...

dawno temu

Dodajemy smaku twarożkowi

... , bo połączenie sera białego ze śmietaną nie rozpieszcza zbytnio podniebienia. Co innego jak dodamy do niego kilka składników, które w ciągu dosłownie chwili przemienią tą białą masę w kolorowy przysmak. Macie ... ochotę wypróbować kilku ...

dawno temu

Lubisz zakurzyć?

... Jesteś świadoma skutków, jakie niesie ze sobą palenie papierosów? Rak płuc, gorsza cera, dodatkowe zmarszczki, znamy to prawda? Mało? To wyliczamy dalej: zadyszka, żółte paznokcie, smrodek ...

dawno temu

Potrawy z porem

... z serem żółtym, czerwoną fasolką oraz majonezem. Całość dopraw solą i pieprzem. Chłodnik – białą część pora ugotuj z ziemniakami oraz dodaj łyżkę jogurtu, masła, szczyptę soli i pieprzu. Jeśli chcesz ... pomidory oraz starty ser żółty i upiecz w ...

dawno temu

Kotlety schabowe inaczej

... tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Krok 6 Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej - już zrobine. ...

dawno temu

Sałatka z winogronami

... następujących składników: 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula czerwona, 1 mała sałata lodowa, 10 dag sera feta, kiść ciemnych winogron, garstka łuskanych orzechów włoskich, garść grzanek ... w salaterce umieszczamy liście sałaty lodowej i ...

dawno temu

Sałatka z gruszką

... i orzechamiDo przygotowania sałatki z gruszką i serembędziesz potrzebowała następujących składników: 1 opakowanie rukoli,1 gruszka,kozi ser,oliwa z oliwek,garść orzechów włoskich łuskanych,sok ... kawałki pokruszonego sera koziego. Kolejnym ...

dawno temu

Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne

... ? Jak najbardziej! Ale jak oprzeć się smakowi tego kulinarnego specjału? Roztapiający się ser, pyszny sos i miękka, uginająca się pod każdym ruchem widelca masa tej włoskiej potrawy należy też do moich ... to lasagne z kozim serem i mięsem – ...

dawno temu

Herbata a zdrowie

... jest przez swoje zdrowsze „siostry”: herbatę zieloną, herbatę białą, herbatę czerwoną, herbatę żółtą. Jaki wpływ ma herbata na zdrowie? Poznaj zalety i wady picia herbaty. O ile herbata jest źródłem antyutleniaczy, o tyle jednak zwiększa ryzyko ...

dawno temu

Parzenie herbaty - jak długo?

... stopni. Wystarczy 2-3 minuty. Czerwona herbata – zalewamy ją, podobnie jak herbatę czarną, wrzącą wodą. Zmienia się natomiast czas zaparzania. Ten rodzaj herbaty potrzebuje 5-8 minut. Żółta herbata ...

+ Pokaż więcej