Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... Kurczak rzeczywiście jest chyba zupełnie zwykłym mięsem – potrawy z kurczaka jemy najczęściej. Różne są tego powody, lecz głównie dlatego, że najszybciej się go przyrządza i pasuje niemal ... do wszystkiego. Sałata czy pomidor, ostry sos ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... Zastanawiałaś się kiedyś, za co tak bardzo lubimy mięso kurczaka? Na pewno na pierwszym miejscu wskazać trzeba bardzo delikatną strukturę drobiu. Żadne inne mięso nie da nam tak delikatnych roladek ... z pieczarkami jak kurczak. Oprócz tego drób ...

dawno temu

Bezmięsny poniedziałek

... Wielu z nas nie wyobraża sobie diety bez mięsa. Wędlina na śniadanie, kurczak na obiad, parówki na kolację i tak w kółko. I chociaż coraz więcej mówi się o tym, że codzienne spożywanie mięsa ... , bo ludzie są bardziej pozytywnie nastawieni do ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... zdrowotne i odżywcze produktów. A czy wiecie co oznacza napis "MOM drobiowy", znajdujący się na etykiecie produktów mięsnych? Mięso oddzielone mechanicznieMOM to skrót od mechanicznego oddzielania ... mięsa od kości. Metoda ta jest stosowana ...

dawno temu

Szaszłyki drobiowe

... Szukasz pomysłu na obiad? A może szaszłyki drobiowe? Są delikatne i przypomną ci letni czas grillowania. Możesz je przyrządzić na ruszcie w piekarniku i będą bardzo smaczne. Oczywiście wcześniej zostaną zanurzone w przepysznej marynacie i ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... , który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych punktach gastronomicznych typu fast food jest tortilla, czyli pszenny placek z dodatkami. Jaki rodzaj farszu można do niej zastosować? ... , który coraz częściej pojawia się w naszych ...

dawno temu

„Zielono mi” szepce sałatka

... – sporządzona z jego dodatkiem sałatka dodaje energii i odświeża. Możemy tu wykorzystać takie składniki jak : pomidory, kukurydza z puszki, awokado, jaka i kawałki szynki oraz sera żółtego. Całość ...

dawno temu

Pikantne szczegóły na temat pieprzu

... Rozgrzewa, dodaje pikanterii. Pieprz – niezastąpiony do przyprawiania mięs, zup, marynat, ale także jako zwieńczenie zwykłej kanapki z pomidorem. Pieprzną nutkę można spotkać nawet w deserach... ... , następnie szybko suszy. Ma łagodny smak, ...

dawno temu

Kurczak w miodzie - przepis na sukces w kuchni

... go i natrzyj solą, pieprzem oraz rozmarynem. 2. Mięso należy pokroić na nieduże kawałki. 3. Teraz bardzo ważny dodatek do pieczonego kurczaka – cytryny. Nalezy je sparzyć i z obu wycisnąć sok. Jedną cytrynę ... sosem. Przykryj naczynie i włóż do ...

dawno temu

"Attract Me" WIOSNA-LATO 2011

... "Attract me"- kolekcja wiosna-lato 2011 autorstwa Agnieszki Łatki, jest inspirowana etniczno-graficznym stylem, widocznym w fasonach i dodatkach kreacji. Celem projektantki było stworzenie kobiecej i graficznej kolekcji, uzupełnionej dodatkami w ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... 1770230 Mięso powinniśmy grillować powoli, spokojnie, na małym ogniu, kaszankę powinniśmy owinąć folią aluminiową, a pieczywo nie powinno być za bardzo przypalone. Jeśli grillujemy kiełbasę ... , to najlepiej wieprzową, a nie żadną biesiadną, ...

dawno temu

Przepisy na białą kiełbasę

...   Ten rodzaj kiełbasy to jeden z popularnych przysmaków, które chętnie jadamy podczas Wielkanocy. Pasuje do niej wiele dodatków np. ćwikła. Podczas tego Święta warto jednak zgłębić kilka tajników ... Ten rodzaj kiełbasy to jeden z popularnych ...

dawno temu

Kotlet z próbówki?

... Od 2007 roku, holenderscy naukowcy próbują stworzyć sztucznie hodowane mięso wieprzowe, poprzez wyabstrahowanie komórek macierzystych tkanki mięśniowej świni i stymulowanie komórek do dojrzewania ... . Teraz, media podały, że na Eindhoven ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

...   Mięso z dziczyzny jest o wiele pożywniejsze dla naszego organizmu, niż to tradycyjne. Będących na diecie powinna ucieszyć wiadomość, że także mało kaloryczne, więc jedząc je nasza sylwetka dużo nie ucierpi. Dziczyzna ma bardzo niską zawartość ...

dawno temu

Weekendowe must have – w biżuterii postaw na wegetarianizm!

... Czy ja jestem wegetarianinem? Nie proszę Państwa, niemniej od mięsa wolę brokuły i marchewkę. I tak jak w życiu tak na jednym z zaprzyjaźnionych blogów – Panoramy Le Sage – znalazłam coś ... co mnie powaliło na kolana – wegetariańskie kolczyki. ...

dawno temu

Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

... Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny. ... na jej głębokie warstwy. Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają ...

dawno temu

Niezastąpione noże w Twojej kuchni

... Podstawowym nożem jest duży szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, szatkowania warzyw i nóż. ... , ale – jeśli lubimy kuchenne nowinki – możemy kupić ich kila. Podstawowym jest duży nóż szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Złote łańcuszki - jak o nie dbać?

... , jak i mężczyźni - niezależnie od wieku, stylu czy też upodobań. Dotyczy to również złotych łańcuszków, które sprawdzają się jako modny dodatek na co dzień, ale również na wyjątkowe okazje. Należy jednak pamiętać ... . Warto systematycznie je ...

11 miesięcy temu

Wizytowe torebki

... Zastanawiasz się, jak dobierać dodatki? Jakie dodatki do czerwonej sukni są najlepsze? Luksusowe torebki to najlepsze dodatki do każdego stroju. Niezależnie od tego, czy będzie to torebka od Chanel ...

dawno temu

Mała czarna

... nadają się na różnego rodzaju okazje. Stanowią one bowiem bazę, którą możemy z powodzeniem zmieniać poprzez dodatki. Dzięki temu raz będziemy wyglądać naprawdę wytwornie,a innym razem nasza kreacja ... dodatki do małej czarnejbędą odpowiednie. ...

dawno temu

Często są groźne dla zdrowia. Grillowane potrawy pełne toksycznych substancji

... Choć wydaje się, że grillowane mięso to jedna z jego najzdrowszych odsłon, prawda bywa niestety zupełnie inna. ... Choć wydaje się, że grillowane mięso to jedna z jego najzdrowszych odsłon, prawda bywa niestety zupełnie inna. Błędy, jakie ...

dawno temu

Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

... "Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować. ... . Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... Pyszny, lekko słonawy ser twarogowy z mleka koziego lub owczego to jeden z tych kulinarnych dodatków, które mają moc wysubtelniania smaku każdej potrawy. Biały, o gładkiej skórce i miękkiej ... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie ...

+ Pokaż więcej