Alternatywne puree

... Różnego rodzaju puree są często spotykaną formą podawania jarzyn na stołach francuskich. Można w tym pięknym kraju znaleźć puree z marchwi, selera, groszku, fasoli, kapusty ... Puree z marchwi  750g marchwi,250g ziemniaków,1 cebula,75g ...

dawno temu

Zupa na zimno, jakiej jeszcze nie znałaś!

... i na ciepło, i na zimno. Dowiedz się, jak przygotować niepowtarzalną zupę marchwiową i gęste purée z zielonego groszku. ... i na ciepło, i na zimno. Dowiedz się, jak przygotować niepowtarzalną zupę marchwiową i gęste purée z zielonego groszku. ...

dawno temu

Warzywa w mleku kokosowym (danie tajskie)

... godziny. Przedstawiony tu przepis jest najlżejszą wersją tego dania. Można je urozmaicić i uczynić bardziej sytym, dodając oprócz warzyw krewetki lub cieniutko pokrojone mięso. Oczywiście można też eksperymentować z wieloma innymi warzywami, jak ...

dawno temu

Obierak do warzyw z pojemniczkiem

... Całkiem fajny, poręczny i praktyczny obierak do warzyw - właśnie to widzisz na powyższym obrazku, choć pierwsze Twoje skojarzenie może być zupełnie inne. Bez problemu obierzesz nim ogórki czy marchewki, bez potrzeby stania nad koszem na śmieci. ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... , charakterystycznego smaku i zdrowotnych właściwości (odkwasza organizm, ponadto nie zatrzymuje w sobie metali ciężkich). Jest również bardzo uniwersalna w kuchni – jadamy ją na surowo, smażoną, duszoną, pieczoną, czy gotowaną. Dziś ...

dawno temu

Brąz skóry dzięki warzywom

... Dwa tygodnie przed urlopem możesz zastosować „słoneczną” dietę. Jej bazą powinny być warzywa i owoce (marchewka, pomidory, jagody, sałata, czarne porzeczki, papryka, brukselka, kalafior, cytrusy ...

dawno temu

Ciasto marchewkowe z orzechami

... . Nie ma nic smaczniejszego niż samodzielnie pieczone ciasto, dlatego spróbuj je zrobić! Składniki ciasta marchewkowego z orzechami 2 marchewki, 4 jaja, pół szklanki oleju, pół szklanki ... cukru, 2 szklanki mąki pszennej, 6 orzechów włoskich, 1 ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem

... Uwielbiasz naleśniki ze szpinakiem i chcesz poczuć jego smak w innym daniu? Zastanawiasz się co zrobić z liśćmi szpinaku? Wypróbuj to pyszne warzywo z jajkiem. Duszony szpinak jest nie tylko bardzo zdrowy, ale i nadzwyczaj pyszny! ... Uwielbiasz ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... Warzywa i owoce najlepiej spożywać w postaci surowej, gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo wyciśnięte soki, sałatki owocowe czy zupy. ... , gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... witamin marchewką. Ta szybka przekąska może stać się drugim śniadaniem lub podwieczorkiem. Bez obaw możesz ją podawać dzieciom. ... witamin marchewką. Ta szybka przekąska może stać się drugim śniadaniem lub podwieczorkiem. Bez obaw możesz ją ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść marchew?

... Aby opóźnić proces starzenia się, należy zapewnić sobie odpowiednią ochronę nie tylko w postaci witaminy C i E, ale także beta-karotenu występującego w marchewce, słodkich ziemniakach, dyni ... było zauważalne dopiero po dwóch latach.zapobiega ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... była znikoma. Obecnie, liczne badania potwierdzają ważną rolę cynku. Pierwiastek współuczestniczy w metabolizmie komórkowym, wpływa na pracę enzymów trawiennych, wspomaga gojenie ran, leczy depresję, zmniejsza agresję. Cynk można znaleźć w ...

dawno temu

Ubierz się w owocowy zapach na lato

... Podczas lata wszelkie duszące zapachy powinny pójść w odstawkę. W tym sezonie powinnyśmy zainwestować w perfumy świeże, na bazie owoców i kwiatów, które przynosić nam będą uczucie orzeźwienia w upalne dni. ... Podczas lata wszelkie duszące ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... bez kości,50g pędów bambusa,¼ brokuła,3 ...

dawno temu

Weekendowe must have – w biżuterii postaw na wegetarianizm!

... Czy ja jestem wegetarianinem? Nie proszę Państwa, niemniej od mięsa wolę brokuły i marchewkę. I tak jak w życiu tak na jednym z zaprzyjaźnionych blogów – Panoramy Le Sage – znalazłam coś ...

dawno temu

Aparat dla naszych pociech

... Twoje dziecko od najmłodszych lat odkrywa w sobie duszę fotografa, a Ty boisz się, że Twój aparat cyfrowy w jego rękach może długo nie podziałać? Możesz mu zafundować jeden z dwóch najnowszych aparatów przeznaczonych właśnie dla dzieci od firmy ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... i duszenia) 30-80% zawartych w produktach ...

+ Pokaż więcej