Sznycle bez mięsa - pyszne danie wegetariańskie

... Czy wiesz, że po mięso należy sięgać tylko trzy razy w tygodniu. W pozostałe dni mogą je zastąpić: soja, ryby lub warzywa. Skoncentrujmy się teraz na ostatniej opcji. Sznycle warzywne są pyszne i zdrowe. Warto przygotować je na obiad i ...

dawno temu

Jak zrobić risotto z ziemniakami?

... Jeśli masz ochotę na szybkie danie z warzywami, to znalazłaś właśnie odpowiedni przepis. Risotto jest bardzo smaczne, a z tymi dodatkami także sycące i rozgrzewające, a zatem idealne na pogodę za oknem. Zielenina dodaje witamin, a kiełbaska ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... makaronu typu penne,15 pomidorków koktajlowych,½ szklanki startego parmezanu.Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C. Na dużą patelnię wrzucić wszystkie warzywa i polej oliwą z oliwek ... być ugotowany al dente. Gdy warzywa będą już ...

dawno temu

Algi w kosmetyce

... Te morskie organizmy zawierają mnóstwo witamin i minerałów, które wnikają pod powierzchniowe warstwy naskórka, odżywiając je i stymulując odnowę komórkową. Odmiany najczęściej wykorzystywane w kosmetyce to algi zielone i brunatne. ... w ...

dawno temu

Sałatka z suszonych pomidorów

... . Z jednej strony długie zimowe dni mogą nam umilić zioła hodowane cały rok w domu. Zielone doniczki nie tylko świetnie będą zdobiły nasze królestwo, lecz także przysporzą nam wielu możliwości kulinarnych. Nic ... cena warzyw, które poza tym nie ...

dawno temu

Zdrowe rozmrażanie

... Kiedy czasu brak, gotowanie sprowadza się do rozmrażania gotowych dań. Mrożonki to wprawdzie nie to samo co świeże owoce i warzywa, ale z braku laku muszą nam poza sezonem wystarczyć. Chyba ... ugotować mrożone warzywa, wrzuć je bezpośrednio na ...

dawno temu

Dynia smaczna i zdrowa!

... Warzywo, o którym dziś będzie ten artykuł, pochodzi z Ameryki Środkowej i liczy sobie 760 gatunków. Inkowie uprawiali je już 4000 lat p.n.e.! Jest cudowne na jesienne, zimne wieczory. Odpowiednio ... jest smacznym i odżywczym warzywem. Do ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... właściwości odżywczych, bo zawiera wszystko to, czego naszemu organizmowi potrzeba, czyli pożywne mięso i pełne witamin warzywa. ... właściwości odżywczych, bo zawiera wszystko to, czego naszemu organizmowi potrzeba, czyli pożywne mięso i pełne ...

dawno temu

Jak temperatura w lodówce jest najlepsza?

... Jeśli zastanawiasz się jaka temperatura w lodówce jest najlepsza, to zaraz poznasz odpowiedź. Dowiesz się także jak przechowywać w niej warzywa, aby dłużej pozostawały świeże i co zrobić, by tłuszcz ... nie powinna spaść poniżej 4 stopni ...

dawno temu

Najzdrowsze skarby jesieni

... Jesienią mamy zatrzęsienie zdrowych i tanich owoców i warzyw. Brokuły, szpinak, czerwona papryka, maliny i jabłka mają mnóstwo witaminy C, a pomidory i czerwona papryka - likopenu, jednego ... Jesienią mamy zatrzęsieniezdrowychi tanich owoców i ...

dawno temu

Malowniczy zakątek – Wyspa Księcia Edwarda

... Specjalnie dla miłośników książek o Ani z Zielonego Wzgórza, a także entuzjastów przyrody oraz aktywnego spędzania czasu – galeria niezwykłych atrakcji Wyspy Księcia Edwarda, której Ania jest symbolem. ... morskie, a dla aktywnych – ścieżki ...

dawno temu

Malowniczy zakątek – Wyspa księcia Edwarda (2)

... Specjalnie dla miłośników książek o Ani z Zielonego Wzgórza, a także entuzjastów przyrody oraz aktywnego spędzania czasu – galeria niezwykłych atrakcji Wyspy Księcia Edwarda, której Ania jest symbolem. ... i latarnie morskie, a dla aktywnych – ...

dawno temu

Chlorofil – porcja świeżości w czystej postaci

... – ludzie – powinniśmy tego zielonego zjadać jak najwięcej, w postaci warzyw i owoców, unikając nadmiaru mięsa. Jeżeli chcemy wypróbować działanie chlorofilu w postaci skondensowanego suplementu diety, wybierzmy gotowy preparat firmy Alter ...

dawno temu

Jak sprawić, by w lodówce był zawsze porządek?

... , czy zawartości witamin, to jeśli chodzi o przemyślane rozmieszczenie ich w naszej lodówce, to zwykle nie mamy o tym zielonego pojęcia „wrzucając” wszystko w pośpiechu i tworząc w niej wszędobylski bałagan. ... , czy zawartości witamin, to ...

dawno temu

Jak przyrządzić aromatyczną marchew?

... Marchew to zdrowa, chrupiąca przekąska na zimno i idealny dodatek obiadowy na ciepło. To wszechstronne warzywo jest niezwykle korzystne dla naszego zdrowia i urody, dlatego warto włączyć je do diety ... , moczowy i naczynia krwionośne. Marchew ...

dawno temu

Soki z warzyw leczą i oczyszczają

... Nie warto kupować tych w kartonach, bo zazwyczaj są słodzone i zawierają konserwanty. Najzdrowsze są te ze świeżych warzyw, samodzielnie wyciśnięte lub zmiksowane w blenderze. Możesz je sama ... przyrządzić. Ważne, by warzywa pochodziły z ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... cieszą oko wyglądem, (zważywszy na to, że „zielenina”, choć zdrowa przez niektórych nie jest kojarzona najlepiej – wielu z nas nie znosi przecież szpinaku, brokuł, czy zielonych przypraw w postaci np ... . Do tego są małokaloryczne ( w 100 g ...

dawno temu

Truskawki z brukselką?

... Pieczona polędwica z czekoladą i zielonymi żelkami? Niezwykłe reklamy folii spożywczej firmy OSO pojawiły się w Australii. ... Pieczona polędwica z czekoladą i zielonymi żelkami? Niezwykłe reklamy folii spożywczej firmy OSO pojawiły się w ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... Każda pora roku rządzi się swoimi prawami – również w kuchni. Jesień to doskonała okazja, aby wypróbować smaczne i zdrowe sezonowe warzywa oraz owoce. Pachnące, ciepłe przysmaki dobrze połączyć ... na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. ...

dawno temu

4 sposoby na przyspieszenie przemiany materii

... nienasycone Omega-3. Po trzecie, pij zieloną herbatę. Jest nie tylko bogata w antyoksydanty, ale pomaga pozbyć się dziennie 60 kcal przy diecie 1500 kcal. Tygodniowo to już 420 kcal. Po czwarte, ważne jest, aby wybrać odpowiedni rodzaj ćwiczeń. ...

dawno temu

Łosoś pieczony, czyli pyszna ryba z grilla

... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Aromatyczny, delikatny... ummm... palce lizać! ... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... na bazie mięsa, ryb, ryżu, innych warzyw, ...

dawno temu

Herbata. Co się stanie, kiedy przedawkujesz swoją ulubioną herbatę?

... Czy herbata może nam zaszkodzić? Wiele osób jest zdania, że herbata jest zdrowszym wyborem jeżeli chodzi o ciepłe napoje. Wybieramy wtedy herbaty zielone, owocowe czy ziołowe, ale niewiele ... z nas zdaje sobie sprawę z tego, że nadmiar takich ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... była znikoma. Obecnie, liczne badania potwierdzają ważną rolę cynku. Pierwiastek współuczestniczy w metabolizmie komórkowym, wpływa na pracę enzymów trawiennych, wspomaga gojenie ran, leczy depresję, zmniejsza agresję. Cynk można znaleźć w ...

+ Pokaż więcej