Pyszna pizza - szybki przepis

... g masła40 g drożdżysólA do farszu: 30 dag szynki30 dag pieczarek30 dag sera żółtego1 cebulękilka łyżek kukurydzy2 pomidorypół słoiczka koncentratu pomidorowegobazylięoreganozioła prowansalskie Krok ... i wyrośnięte drożdże, posól wszystko. ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować. Farsz na pierogi, przykładowe składniki: ugotowany szpinak wymieszany z jajkiem ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Przepis na cannelloni ze szpinakiem zapiekane z żółtym serem, czyli danie kuchni włoskiej idealne na chłody

... . 3 minuty – gdy makaron będzie miękki, łatwiej będzie nadziać go farszem. Wypełnione szpinakiem rurki ułóż w naoliwionej formie żaroodpornej. Całe danie polej resztą śmietany, posyp serem i zapiekaj przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do ...

dawno temu

Dieta śródziemnomorska najlepszą receptą na uśmiech!

... nabiałem, drobiem, rybami i czerwonym winem – nie tylko wpływa na zdrowie organizmu, ale także czyni nas szczęśliwszymi. Wielu specjalistów podkreślało już, że ten typ odżywiania pomaga zapobiegać chorobom serca, nowotworom i cukrzycy. Czy ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - pyszne i niskokaloryczne

... marchewki2 ząbki czosnkupęczek dymkioliwę z oliwek8 pomidorów20 dag kaszy kuskussólcurry2 szklanki bulionułyżeczkę masłaświeżą bazylię1. Najpierw farsz do pomidorów. Posiekane marchewki, czosnek oraz dymkę ... podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ...

dawno temu

Przepis na pasztet domowy

... do polskich warunków. Podstawowym surowcem do przyrządzenia pasztetu jest mięso wieprzowe lub cielęce z drobiem i wątróbką. Dla smakoszy kuchnia polska oferuje pasztety z zająca oraz z różnymi ...

dawno temu

Coś z innej kuchni – meat-pie

... farszem, prostota przyrządzenia, a co najważniejsze wyśmienity smak sprawiają, że często szukamy tego kulinarnego wynalazku w naszych supermarketach w nadziei, że będzie nam dane jego skosztować. Prawda ...

dawno temu

Szałwia lekarska

... Ma podłużne posrebrzane listki i znakomicie prezentuje się w przydomowym ogródku. Znana w kuchniach całego świata jako przyprawa do mięsnych farszów, sałatek i deserów. Jej lekko gorzkawy ...

dawno temu

Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o zupie

... Starasz się zdrowo odżywiać i zachować dobrą sylwetkę. Jesz dużo warzyw i owoców, wybierasz chudy drób i ryby, ale rezygnujesz z zup. To błąd! Specjaliści w dziedzinie żywienia potwierdzają, że zupy są wartościowym i niskokalorycznym posiłkiem. ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... . Na środku liścia kapusty umieszczamy farsz i zaginamy kolejno przeciwległe kawałki kapusty do środka. Przygotowane gołąbki wkładamy na kapustę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym. Między nie układamy ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... dodajemy rozdrobniony ser feta. Makaron nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu. Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu pomidorowego. Wystarczy wymieszać przecier pomidorowy ...

dawno temu

Pierogi z jagodami

... zdobędziesz, czytając poniższy artykuł. Nie trać zatem okazji i wykorzystaj sezon obfitujący w jagody, by przygotować wyśmienite pierogi. Trudno bowiem wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto połączone z pełnym słodyczy farszem. ... ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... farszu albo sosu. Z tego powodu tak bardzo uwielbiają je nie tylko dzieci, lecz także dorośli, którzy z przyjemnością zaspokajają nimi głód. Często jednak zamiast dać się ponieść swoim emocjom, uparcie ... wątpliwości, że kluczową rolę w ...

dawno temu

Stek wołowy

... chyba najczęściej jedzonymi gatunkami mięsa są drób i wieprzowina, bo i tradycja przyrządzania polskich potraw jest z nimi bezpośrednio związana. Warto jednak nieco przybliżyć mniej znane i rzadziej ...

dawno temu

Jamajski kurczak Jerk

... nawet dodajemy go do zup! Jednak przychodzi zapewne taki moment, że dość już masz panierek, sosików i innych środkowoeuropejskich postaci drobiu. Znudzona smakami Europy? Mam dla ciebie przepis na kurczaka z zupełnie innej strony świata! Oto ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... . Na koniec przyprawiamy ją solą i pieprzem i umieszczamy farsz w środku wcześniej zdjętej skóry. Kolejnym krokiem jest włożenie ryby do zimnego bulionu warzywnego i gotowanie jej przez 90 minut. Ryba po wyjęciu z wody jest gotowa do jedzenia. ...

dawno temu

Sos do pizzy

... staramy się zrobić smaczną domową pizzę. I nawet jeśli wiemy, jak zrobić ulubione ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz, to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną ... , które może być bardzo cienkie albo też dość ...

dawno temu

Kurczak ze szpinakiem

... . I tak, nieco zmieniając nasze przyzwyczajenia związane z jedzeniem drobiu, możemy odkryć to często przyrządzane przez nas mięso na nowo. Świetnym i mniej klasycznym niż kurczak z frytkami zestawieniem ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... . Przykładem może być chociażby mleko występujące w czekoladzie, na które uczulone są niektóre osoby albo też wieprzowina w farszu do pierogów z mięsem, której spożywanie zabronione jest przez nakazy religii ... w większości domów. Oprócz tego, ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... przygotować coś na obiad, szukamy włoskich przepisów na makarony, za pomocą których możemy przygotować zapiekanki makaronowe albo nadziać makaron muszelki ulubionym farszem. Jednak jednym z najpopularniejszych ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... z nich jest niewątpliwie receptura przyrządzania pysznych naleśników, do których mamy możliwość dodania wielu różnych farszów czy polew i uzyskiwania dzięki temu coraz to nowych smaków. Jednym ze smaków dzieciństwa ...

dawno temu

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... zmiksuj mięso razem z warzywami. Kawałki kurczakaMożesz też przygotować smażonego kurczaka. Podziel mięso na kawałki, panieruj w przyprawie do drobiu lub czosnku granulowanym, obtocz w bułce tartej ... i sezamie. Smaż na oleju. Mięso z rosołu– ...

+ Pokaż więcej