Trochę Turcji na talerzu

... czarnej fasoli, 1 jajko, 1 łyżka stołowa chilli w proszku, 1 łyżeczka curry, sól, świeżo zmielony pieprz, ½ szklanki startego sera z ziołami, 1 małe awokado, sok z ½ limonki, 2 łyżki stołowe sosu salsa ... (może być kupny), 2 duże liście sałaty ...

dawno temu

Zaparcia

... , prażona kukurydza, śliwki, gruszki, gotowana fasola),nie przejadaj się,zwracaj większą uwagę na to, co jesz (osoby z zaparciem o podłożu spastycznym powinny unikać fasoli, kalafiora czy kapusty),staraj ...

dawno temu

Sezon na pomidory

... z kiełkami. Pomidory przekrój na pół i włóż do rozgrzanego piekarnika. Po wyjęciu ułóż na nich plaster chudego białego sera, posyp pieprzem i ulubionymi ziołami. Jeśli wolisz sałatkę, surowe cząstki ... pomidorów pokryj grubą warstwą kiełków ...

dawno temu

Sposoby na zmarszczki

... , wiesiołka i kiełków pszenicy,co kilka dni rób sobie kompresy z naparu z rumianku, mięty, kwiatu lipowego (zioła zaparzyć, odcedzić i ostudzić, a następnie znowu podgrzać),raz w tygodniu nakładaj maseczkę ...

dawno temu

Zgrabna sylwetka po 40-tce. Jak ją mieć?

... się utrzymać zadowalających rezultatów. Bardzo ważne jest spożywanie dużej ilości wody oraz produktów bogatych w witaminy A i E, które znaleźć można m.in. w oliwie z oliwek, kiełkach, orzechach, rybach ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi 0

... należy unikać awokado, mandarynek, kiwi, melonów, pomarańczy. Dodatkowo w przygotowywaniu posiłków należy także unikać warzyw, tj. kalafiora, kiełków lucerny, ogórka, pora, rabarbaru. Istotne ...

dawno temu

Magnez dla dzieci

... do organizmu witaminę B6. Zarówno magnez, jak i witamina B6 znajduje się w: warzywach strączkowych,orzechach włoskich,soi,kaszy gryczanej,pestkach dyni,ciemnym pieczywie,w kiełkach i otrębach.Duże ilości ...

dawno temu

Witamina E

... występuje witamina E. W pełni zaspokoisz zapotrzebowanie organizmu na witaminę E, jeżeli w swojej diecie uwzględnisz spożywanie różnego rodzaju olejów roślinnych, mleka, orzechów, migdałów, kiełków ...

dawno temu

Jak nie dać się grypie

...   fitonutrientów, witaminy C i karetonoidów, które są korzystne dla naszego systemu odpornościowego. Warzywa takie jak brokuły, brukselki, kabaczki, kiełki są bogatym źródłem beta-karotenu ...

dawno temu

Jak utrzymać wagę?

... , majonez na jogurt, białe grzanki na pełnoziarniste. Do sałatki dodaj kiełki, do zupy zamiast śmietany zmiksowane warzywa, kurczaka uduś w pomidorach i dodaj posiekanych warzyw do mielonego mięsa ...

dawno temu

Koktajle warzywne

... jest także wkomponowanie do drinka kiełków rzodkiewki. Ten rodzaj warzywnego shake’a także podaje się lekko schłodzony. Dekorację mogą stanowić listki selera. Przyprawą, która świetnie nada ...

dawno temu

Szczypiorek - witaminy

... . Można więc go uzyskać, wkładając cebulę do naczynia napełnionego wodą, aby już po kilku dniach zaobserwować pojawiające się kiełki. Uprawa szczypiorku to przysłowiowa "bułka z masłem", trzeba tylko chcieć! ...

dawno temu

Kuchnia pięciu przemian

... , kiełki oraz przyprawy pod postacią melisy, octu winnego oraz estragonu. Z diety należy całkowicie wykluczyć słodycze, kolorowe napoje gazowane, lody oraz piwo. Przygotowywane posiłki powinny być gotowane ...

dawno temu

Skrobia która leczy. Zdrowie bez recepty

... szczupłe, wysportowane ciało i zdrowie przez całe życie. Takie produkty skrobiowe jak kukurydza, fasola, ziemniaki, ryż dostarczają dużą ilość węglowodanów, błonnika pokarmowego, a przy tym są ubogie ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... , soję, fasolę. To doskonałe źródło białka, błonnika, witamin z grupy B, magnezu, fosforu i potasu. Utrzymują one na właściwym poziomie cholesterol i minimalizują ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej ...

dawno temu

Dieta protal, czyli jak schudnąć jedząc białka

... , w które je się tylko proteiny. Dozwolone są: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasola, kapusta, grzyby, seler, fenkuł, wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwina ...

dawno temu

Sposoby na blizny po trądziku

... miejscach 5-10 minut. Leczenie blizn to także specjalność maseczki z miodu. Krok 5 Warto stosować również odpowiednią dietę na trądzik. Powinna zawierać wiele owoców i warzyw, a także ziarna, fasolę i owoce morza, które zwierają kwasy omega-3.   ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... urozmaicić można także dodać czerwoną fasolę i cebulkę. Dla tych, którzy w sałatkach cenią także smaczne „tło” można do podstawowej wersji tego typu sałatki dodać kukurydzę z puszki, zielony groszek ...

dawno temu

Nie rezygnuj z węglowodanów

... , jogurty naturalne, ryż dziki i basmati, makaron z pełnego ziarna, owsiankę, kasze (gryczaną, jaglaną, pęczak), musli bez cukru, otręby, kiełki pszeniczne, owoce (w tym suszone morele i figi), warzywa ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami i żurawiną, czyli idealny obiad na chłodne dni

... i gotuj, od czasu do czasu mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje – ok. 3 minuty. Aromatyczne danie serwuj z dzikim ryżem i pieczonymi kiełkami brukselki. ...

dawno temu

Jak zadbać o cerę?

... witaminy E to kiełki pszenicy, zielone warzywa, produkty pełnoziarniste. Witaminy z grupy B zapobiegają stanom zapalnym skory, nadmiernemu rogowaceniu, pękaniu kącików ust. Niedobory witaminy H ...

dawno temu

Zabiegi na cellulit

... dla naszego rodzaju skóry. Jak w domu wykonać profesjonalny peeling? Wymieszaj olej (np. oliwę z oliwek, olejek jojoba, olej z kiełków pszenicy) z olejkiem cytrynowym (4 krople), olejkiem z jałowca ...

dawno temu

Siemię lniane

... , kiełki i olej pozyskiwany z siemienia lnianego są niezwykle korzystnymi dla zdrowia produktami. Można je wykorzystywać w różny sposób. Po pierwsze jedzenie prażonych lub surowych ziaren pomoże ...

dawno temu

Pomysł na szybki obiad

... lubi się najbardziej. Świetne sprawdzi się mieszanka takich warzyw, jak papryka, zielony ogórek, kapusta pekińska, pomidor, kiełki, a do tego chude mięso, np. pod postacią pieczonego (nie smażonego ...

+ Pokaż więcej