Walczymy z bezsennością

... , które pomagają w zaśnięciu. Są to olejki eteryczne: olejek z jałowca, majeranku i najpopularniejszy, z lawendy. Olejki możemy rozpylić w pomieszczeniu przed snem lub dodać po wieczornej kąpieli. Zapachy uspokoją ...

dawno temu

Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs

... kalorycznych mięs. W porównaniu z innymi rodzajami mięs zawiera niewiele tłuszczu, bo tylko 3-5%, jest chudsza nawet od cielęciny, a również od wieprzowiny, która zawiera aż 30% tłuszczu. Gęsi tłuszcz ...

dawno temu

Aromatycznych kąpieli ciąg dalszy – olejki

... . Wzmacniający mięta-jałowiec – wzmacnia odporność, odświeża, poprawia ukrwienie i działa leczniczo na górne drogi oddechowe. Afrodyzjak ylang ylang-cynamon – pomaga usunąć zmęczenie, zmysłowo nastraja ...

dawno temu

[BE YOU.] mini – poznaj wszystkie smaki Curaprox!

... na długie godziny. PURE HAPPINESS łączy brzoskwiniową słodkość z subtelną nutą moreli oraz… wyjątkową świeżością mięty i mentolu. Jeśli masz ochotę na słodycz owocu kaki połączoną z nutą jałowca ...

dawno temu

Zioła lecznicze

... potrzebnych ziół. Warunkiem jest jednak posiadanie wiedzy, gdzie takie plantacje są tworzone. Najczęściej spotykanymi roślinami wzrastającymi w warunkach naturalnych są np.: bez, borówka, brzoza, jałowiec ...

dawno temu

Łyse pełne palm

... jednak od tego, czy są wysokie, czy małe, wszystkie są misternie wykonane. Pręt z młodej sosny lub z leszczyny oplatany jest roślinami zielonymi przez okrągły rok. Gałązki tui, bukszpanu, świerku czy jałowca symbolizują ... okolicę doskonały ...

dawno temu

Jak długo przechowywać żywność?

... 3-5 dni, w zamrażalniku 6-9 miesięcysurowa cielęcina: w lodówce 3-5 dni, w zamrażalniku 4-6 miesięcygotowane mięso: w lodówce 4-5 dni, w zamrażalniku 2-4 miesiącezupa: w lodówce 2-3 dni ...

dawno temu

Mięso a dieta dziecka

... podrośnie, możesz podać mu cielęcinę, jagnięcinę a na końcu wołowinę i wieprzowinę. Mięso w diecie niemowląt powinno stanowić dodatek do potraw, np. zupek i przecierów. Bezpiecznie jest zacząć ...

dawno temu

Zamień szybkowar na... wolnowar!

... się długo i wymaga niskiej temperatury. Doskonałym pomysłem jest zupa, sos do makaronu lub gulasz. Nigdy nie umieszczaj w wolnowarze pożywienia zamrożonego, ponieważ w wielu przypadkach nie nagrzeje ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... na takie rozwiązanie nadaje się m.in. gulasz, lasagne, wszelkiego rodzaju zupy, naleśniki czy kawałki tarty. Warto pamiętać, że w zamrażarce mrozić można też półprodukty. Zawsze przydatnie jest mieć ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... jest właśnie dla Ciebie!   Jeśli chcielibyśmy nadać jej naszą spolszczoną nazwę chyba najodpowiedniejszym określeniem byłaby nazwa „warzywny gulasz”, bo choć spotkać można wiele różnych wariacji na temat w kwestii ...

dawno temu

Aromatyczne przepisy dla urody

... W moździerzu lub w specjalnym mikserze rozdrobnij 1 gałkę muszkatołową, 3 łyżki oregano, 4 ziarna goździka, po 5 łyżek rozmarynu i mięty, 2 gałązki jałowca. Sproszkowane gotuj 10 minut w rondlu ...

dawno temu

Zabiegi na cellulit

... dla naszego rodzaju skóry. Jak w domu wykonać profesjonalny peeling? Wymieszaj olej (np. oliwę z oliwek, olejek jojoba, olej z kiełków pszenicy) z olejkiem cytrynowym (4 krople), olejkiem z jałowca ...

dawno temu

Jak zwalczać łupież?

... i z sandałowca białego,dodawanie do zwykłego szamponu 2 kropli olejku geraniowego,stosowanie płynów zawierających arnikę górską, pokrzywę, bukszpan, jałowiec i mącznicę (wymieszać w równych proporcjach ... . Można w ten sam sposób postępować z ...

dawno temu

Zioła na żołądek

... po przebudzeniu. Zaleca się tygodniową kurację ziołową. Zamiast siemienia, możesz żuć ziarna jałowca. Dla smakoszy dobrym rozwiązaniem może okazać się wypijanie przez trzy dni z rządu kieliszka nalewki ...

dawno temu

Idź za zapachem

... do tego delikatny akcent migdałowy i szczyptę jagody jałowca, a także białe piżmo. To nie wszystko. Dorzućcie korzenne akcenty drzew cyprysu i cedru. Czujecie to? Na koniec dodajcie odrobinę kminku i galbanum ...

dawno temu

Jak zachować zgrabną sylwetkę zimą?

... , drób, indyk, cielęcina, fasola, groch, soczewica, soja.Produkty bogate w błonnik - kasza gryczana, brązowy ryż/makaron, pieczywo razowe, soczewica, maliny, jeżyny, suszone figi, śliwki ...

dawno temu

Wiemy, dlaczego nie możesz schudnąć!

... wołowinie i cielęcinie. Nie zapominaj również o tofu i soi. Doskonałym sposobem na uzupełnienie poziomu białka w diecie jest spożywanie jaj, jogurtów, mleka krowiego i mleka sojowego, a także nasion i orzechów. ...

dawno temu

Witamina B3

... jej jest w drożdżach i orzechach ziemnych. Dodatkowymi produktami bogatymi w niacynę są: warzywa (pomidory, kapusta, groszek, ziemniaki, soja), mięso (wątróbka, drób, cielęcina), ryby (tuńczyk, łosoś, makrela ...

dawno temu

Naleśniki zamiast pączków

... crepe, serwuje się go natychmiast po usmażeniu, a jego typowe nadzienie stanowi gulasz mięsny. Obecnie bardzo popularne są też naleśniki jedzone na słodko, posypane cukrem pudrem i polane sokiem ...

dawno temu

Jak bezpiecznie jeść mięso?

... czy cielęciny dwukrotnie zwiększa ryzyko raka piersi niż mięso drobiowe i ryby. Częste spożywanie takiego rodzaju mięsa sprzyja także rakowi jelita grubego, ponieważ HCA głównie atakują jelito grube, piersi ...

dawno temu

Kuchnia pięciu przemian

... smak słodki, czyli takie produkty jak: owoce, miód, jajka, dynia, masło, kasza jaglana, migdały, bób czy cielęcina. Metal to smak ostry. Można więc jeść takie produkty jak: rzodkiewka, por, czosnek ...

dawno temu

Soja na zdrowe zęby. Ryzyko chorób dziąseł zmniejszone o 30 procent!

... się z niej produktów żywnościowych. Kiedyś popularne były kotlety sojowe, dziś można kupić flaki, majonez, pasztety, kiełbaski czy gulasz sojowy. Produkty te nie dość, że są smaczne, to jeszcze mogą pomóc naszym dziąsłom. Źródło: informacja ...

dawno temu

Cawl – walijska potrawa narodowa

... Cawl to tradycyjne danie walijskie spożywane m.in. w Dniu Świętego Dawida. Jest to rodzaj gulaszu z walijskiej jagnięciny i warzyw, w tym pora, który stanowi symbol narodowy Walii. Smacznego!   NB ...

+ Pokaż więcej