3 niezwykłe dania, do których możesz wykorzystać placki tortilla!

... , ugotowany filet z kurczaka w ilości 500 g, 300 g cebuli, koncentrat pomidorowy, 800 g pomidorów z puszki, 2/3 szklanki jogurtu greckiego, 1 szklanka tartego sera żółtego. Przygotuj farsz z drobno ...

dawno temu

Przez żołądek do serca! Czyli jak przyrządzić pyszne pierogi, dzięki którym rozkochasz w sobie każdego faceta!

... Do przyrządzenia domowych pierogów ruskich potrzebne ci będą składniki zarówno do wykonania smacznego farszu jak i samego ciasta. Przyda się również wałek oraz szklanka, za pomocą której będziesz ... wykrajać w cieście koła. Składniki potrzebne ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Sekret objętości włosów: fryzury i produkty, które pomogą osiągnąć pożądany efekt

... poprawia ich wygląd, tworząc efekt gęstości i matowego wykończenia. Głównym składnikiem pudru jest krzemionka, która zapewnia tarcie między włosami, dzięki czemu fryzura nie rozpada się i jest utrwalona ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... Cannelloni 57787 To makaron nadziewany mięsem mielonym z sosem pomidorowym lub śmietanowym. Danie przed upieczeniem posypuje się tartym serem żółtym. W celu wzbogacenia smaku tego doskonałego ... makaronu można do niego dodać warzywa, np. ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co znajdzie ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów. Istotą tego dania jest umieszczenie farszu między kawałkami ciasta i jego umiejętne zamknięcie. Wskazać można wiele rodzajów pierogów ... oraz farszu. Przepisy na ciasto pierogowe mogą być ...

dawno temu

Naleśniki meksykańskie

... znanych potraw jest burito. Jest to placek wykonany z mąki pszennej, w środku którego umieszczany jest farsz z czerwonej fasoli, śmietany, sera, mięsa, sałaty czy ryżu. Inspirując się tą potrawą ... mieszamy, a następnie z otrzymanego ciasta ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... szklanka bulionu z kurczaka, 4 łyżeczki mąki. Przygotowanie: W małej misce połącz ¼ szklanki suszonych śliwek, gorgonzolę, bułkę tartą i ½ łyżeczki tymianku. W każdym filecie z kurczaka zrób nacięcie ... konsystencję – bardzo kremową i ...

dawno temu

Bruksizm – nie tylko problem zębów!

... z warszawskiej kliniki L’experta powoduje nadmierne przeciążenia i tarcie zębów, ale nie tylko! – Najbardziej oczywiste jest to, że bruksizm prowadzi do zniszczenia tkanek zębów, co objawia ... , mocno wówczas pracują i powodują zaciskanie i ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... . W międzyczasie zajmij się farszem – pokrój grzyby w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, dopóki się nie zarumieni i dodaj wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie ... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do ...

dawno temu

Rodzaje makaronu

... . Doskonale nadaje się podawany z gęstym sosem i przyprawami. Nie jest polecany do zup. Canelloni – krótkie grube rurki, które wykorzystuje się do nadziewanie ich mięsnym bądź warzywnym farszem ... , wykorzystywane do dań zapiekanych. Kawałki ...

dawno temu

Przepis na burritos

... na suchej patelni. Jakie farsz? Podstawę stanowi tutaj ryż meksykański, czerwona fasola i dobrze przyprawione kawałki mięsa (może to być kurczak, byle był pikantny). Do tego dodajemy sałatę, sos salsa ... farszu w burritos możemy zatem zawinąć ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ... rolę jako dodatek do deserów oraz farsz do ...

dawno temu

Hamburgery - drobiowe, domowe, dietetyczne

... , sólolej Krok 1 Zacznij od farszu do drobiowych hamburgerów. Pokrój warzywa: paprykę i cebulę w drobną kostkę, a seler w krążki. Krok 2 Podsmaż je na rozgrzanym oleju. Krok 3 Dodaj mięso i smaż ... na chwilę do piekarnika. Krok 6 Kiedy się ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... i ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki na farsz mięsny:mięso mielone wieprzowe,2 pomidory,2 cebule,sos Napoli,2 ząbki czosnku,3 ziemniaki,olej do smażenia. Cebulkę zeszklij na patelni ... na patelni i dopraw solą oraz pieprzem. ...

dawno temu

Omlet francuski

... z cebulą około 2 minuty. Dodaj tymianek i cząber. Patelnię przykryj i odstaw tak, aby farsz nie wystygł. Następnie wbij 5 jajek do miski, dodaj 2-3 łyżki mleka lub wody, posól i popieprz do smaku ... jajka i smaż na małym ogniu, aż omlet ...

dawno temu

Kotleciki z kurczaka

... na papkę i przypraw solą i pieprzem farsz. Krok 6: Rozgrzej patelnię, formuj z farszu mięsno-warzywnego kotleciki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego! ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... ). W celu związania składników masy dodaj do niej odrobinę majonezu. Na koniec nadziewaj jajka powstałym farszem. Jeżeli w obecnej chwili zdrowo się odżywiasz i unikasz jak ognia majonezu, możesz ... go zastąpić greckim jogurtem naturalnym. ...

dawno temu

Zapiekanka z bułki

... i kroimy na drobne kawałki, i smażymy na oleju. Następnie dodajemy do niej obrane i pokrojone pieczarki, które przez chwilę dusimy na małym ogniu. Otrzymany farsz kładziemy na rozkrojoną bułkę. Etap ... ten możemy pominąć i dodać świeże warzywa. ...

dawno temu

Lato z mozarellą

...   Dla wegetarian polecałabym wykonać tartą ze szpinakiem i mozarellą na francuskim cieście - Elementarz Kulinarny Basi   Dla mięsożernych zaś jest np. tarta z porami, boczkiem i mozarellą – Moja Mała ...

dawno temu

Ciasto na pierogi

... kuchni polskiej, ciesząca się powodzeniem również poza granicami naszego kraju. Nie ma w tym nic dziwnego! Delikatne ciasto i znakomity farsz sprawiają, że potrawa ta jest wyjątkowo smaczna. Na pierwszy ... rozwiązaniem jest sięgnięcie po gotowe ...

dawno temu

Przepisy na bakłażany

... czosnku zetrzyj na tartce, wymieszaj z pietruszką i bułką tartą i posyp nimi pomidory. Wstaw do piekarnika na 30 minut. Bakłażany zapiekane z seremSkładniki: 4 bakłażany,40 dag startego sera żółtego ... wykładając na papier. Do naczynia ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... jajka,1 duża cebula,sól, pieprz, zioła prowansalskie,olej,bułka tarta   Kapustę myjemy, przekrawamy na ćwiartki i wykrywamy głąb. Następnie gotujemy ją w osolonej wodzie około 20 minut (mniej więcej al ... ,pęczek szczypiorku,sól, ...

+ Pokaż więcej