Przystawki na przyjęcie

... Wędzony łosoś, owoce mango, ser kozi, bruschetta to tylko niektóre ze smakowitych składników tworzących lekkie przystawki, które można podawać zarówno na początek wytwornego posiłku, jak i w formie pysznej przekąski. Oczywiście mogą to być ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... Do kolorystycznej różnorodności zachęcają naukowcy, którzy podzielili warzywa i owoce na pięć grup: zieloną, czerwoną, żółto- pomarańczową, fioletową i białą. Zgodnie z ich zaleceniami powinniśmy ... , rzeżucha, ogórek, szparagi, agrest, ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... Ślimak, ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi... – to powiedzenie, które towarzyszyło nam podczas każdego spotkania z mięczakiem. Niektórzy z nas nierzadko wybierali się na zbiór ... się nie tylko jako przystawka, lecz również jako dodatek ...

dawno temu

Uniwersalne kolory dla dzieci

... , choć nie jest to regułą. Istnieje wiele neutralnych kolorów, które nie są przypisane do żadnej płci. Żółty i zielony Są to najczęściej wybierany kolory przez tych rodziców oczekujących przyjścia ... na świat potomka, którzy nie znają jeszcze ...

dawno temu

Otręby na odchudzanie

... . Ich uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać nie tylko do jogurtu, ale także stosować jako panierkę do mięs lub dodatek do sosów, zup czy sałatek. Może zatem warto się do nich przekonać? ... . Ich uniwersalność polega na tym, że ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... W polskiej kuchni warzywa to najczęściej obiadowy dodatek do bardziej lub mniej mięsnego dania. Są nierzadko także składnikiem zupy. Nie ma co ukrywać, że naszą specjalnością są wszelkiego rodzaju ... (przebić końcówką noża),3 żółte papryki ...

dawno temu

Dania fast food

... . Każdy z nas zdaje sobie sprawę z wysokiej kaloryczności przekąsek typu fast food, jednak to nie przeszkadza nam sięgać po nie dość często. Wiele z nich ma w swoim składzie ciężkostrawny ser, czyli składnik podwyższający poziom cholesterolu i ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... Trudno wyobrazić sobie słodkie torty, rozgrzewające zupy, pyszne sosy lub orzeźwiające lody bez dodatku choćby odrobiny śmietany. I choć produkt ten nie koniecznie służy naszej figurze, to czasami ... . Rodzaje śmietanyZ zasady wyróżnia się dwa ...

dawno temu

Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe!

... Co dziś na obiad? Chłodnik dla Ciebie, spaghetti bolognese dla męża i krem z pomidorów dla dziecka. Jeśli przy stole okaże się, że maluch nie ma ochoty na zupę, w lodówce masz jeszcze lasagne ... ? Twoją historię doskonale rozumieją twórcy marki ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem - kuchnia włoska

... posiekaj. 2. To będzie szpinak z serem. Przysmaż go więc z tym dodatkiem, a także masłem i przyprawami. 3. Nałóż smażony szpinak do sześciu kokilek. W środku zrób zagłębienie, wbij w nie jajko ... , posól, popieprz, posyp startym serem i wstaw ...

dawno temu

Sos grzybowy ze śmietaną

...   Zapach grzybów unoszący się w mieszkaniu budzi skojarzenia z Wigilią. Ten niezwykły aromat powinien jednak gościć w naszej kuchni jak najczęściej i jeśli nie w postaci zupy, to w formie pysznego dodatku do dań, którym możemy podkreślić smak ...

dawno temu

Oczyszczanie organizmu ziołami

... , regenerują wątrobę, zwiększają produkcję oraz wydzielanie żółci, a także pobudzają pracę przewodu pokarmowego. Wśród ziół detoksykacyjnych znajdują się: brzoza biała, fiołek trójbarwny, wiązówka błotna, łopian większy, mniszek lekarski, ...

dawno temu

Kuchnia francuska

... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię francuską z takim potrawami jak ślimaki, żabie udka czy owoce morza. Kraj ten słynie także z pysznych serów i wytwornych win podawanych do posiłków. Warto ... Zapewne większość z nas kojarzy kuchnię ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... je serem? Dżemem? A może spróbować czegoś nowego? Przedstawiam przepis na smaczne i zdrowe naleśniki z jabłkami rodzynkami i owsianką. ... je serem? Dżemem? A może spróbować czegoś nowego? Przedstawiam przepis na smaczne i zdrowe naleśniki z ...

dawno temu

Ziemniaczane purée w nowej odsłonie

... Ziemniak jest niezwykle popularnym produktem spożywczym, który ma w polskiej kuchni wiele zastosowań – służy do przyrządzania zup, zapiekanek czy jako dodatek do mięsa. Według wielu osób, jedną ... wiele sposobów na zmodyfikowanie tego ...

dawno temu

Właściwości gruszki

... idealne na kompot z suszu. Owoc znakomicie komponuje się w połączeniu z serem pleśniowym i orzechami włoskimi. To częsty składnik sałatek. Dlaczego warto sięgać po gruszki? ... idealne na kompot z suszu. Owoc znakomicie komponuje się w ...

dawno temu

Amarantus - sięgnij po zdrowie

... w każdym sklepie ze zdrową żywnością, choć nie jest tani, to warto czasami dodać go do zupy, sosu czy innych potraw. Dlaczego? ... wielu z nas o nim słyszało, to nieliczni tylko mają go w swojej codziennej diecie. Można go kupić w każdym sklepie ...

dawno temu

Atrakcje Arequipy

... Arequipa to piękne miasto, które ma wiele do zaoferowania przyjezdnym. Pełne żółtych taksówek, peruwiańskiej wrzawy, jaskrawych kolorów, liści koki na pokonanie choroby wysokościowej. Znajdzie tu coś ... . Cała aleja była wypełniona żółtymi ...

dawno temu

Bulion warzywny - pyszny i aromatyczny

... bulionu warzywnego jest dodanie cebuli. Najpierw trzeba ją jednak obrać, opalić na płomieniem i przekroić na pół. 3. Dodaj do pysznej zupy namoczone grzyby, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... składników używanych w tego rodzaju kuchni jest mleko kokosowe. Dodawane jest ono zarówno do sałatek, pożywnych owocowych drinków, jak i mięsa, sosów czy zup. Do tego naczelne miejsce w menu zajmuje ... , homary, kraby). Na bazie krewetek można ...

dawno temu

Dlaczego tłuszcze nasycone wcale nie są twoim wrogiem?

... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. Jednak wyniki ostatniego badania sprawią, że na nowo przemyślisz zawartość obu tych składników w diecie. ... ” kwasami nasyconymi, które znaleźć można w mięsie, serze i maśle. ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą krajalnicę?

... Uwielbiasz idealnie równe kromki chleba przyozdobione cieniutkimi plastrami sera i wędliny? Aby je uzyskać, nie potrzebujesz profesjonalnych zdolności kucharskich – wystarczy dobra krajalnica ...

dawno temu

Przekąski w podróży

... kojarzy nam się z jedzeniem. A jedzenie plus urlop to podwójna dawka pozytywnych emocji i skojarzeń. Dlatego podróżne przekąski mają w sobie coś szczególnego i odświętnego, nawet jeśli to zwykła bułka z serem. ... z serem. Na stronie US Today ...

+ Pokaż więcej