Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

... Jesienne menu w dużej mierze różni się od jadłospisu letniego – lekkie sałatki zastępujemy sycącymi, ciepłymi potrawami. Wraz z ochłodzeniem temperatury powietrza pojawia się wiele aromatycznych ... z kotlecikami mielonymi i sałatką ...

dawno temu

Pokrzywa – zdrowe ziółko na wiosnę

... i krzem. Ze względu na doskonałe wartości odżywcze, listki młodych pokrzyw można polecić jako ciekawy dodatek do wiosennych sałatek, zup lub omletów. ... również w skład licznych suplementów poprawiających kondycję włosów i paznokci. Ze względu ...

dawno temu

Oryginalne omlety

dawno temu

Dania greckie

... już przystawek grillowych, takich jak warzywna sałatka w majonezie czy talerz pomidorów z cebulką. Jakie greckie dania można wykorzystać podczas wspólnego spędzania czasu na świeżym powietrzu? ... już przystawek grillowych, takich jak warzywna ...

dawno temu

Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... zajmie ci więcej czasu, niż zamówienie pizzy. Jeżeli jednak codziennie starasz się przygotować zdrowy posiłek, przyrządzenie sałatki, czy ugotowanie warzyw na parze, nie zajmie wiecej czasu ... !”Po co przyrządzać ogromną michę sałatki warzywnej ...

dawno temu

Ryba w warzywach

... kanapek bądź sałatek. Jednym z nich jest niewątpliwie przepis na rybę w warzywach. Jej przygotowanie nie tylko przyniesie nam dużą dozę kulinarnego spełnienia i relaksu, ale także będzie wyrazem troski ... papryki czerwonej,1 marchewki,2 łyżek ...

dawno temu

Co można zrobić z mango?

... i aromatyczny owoc można spożywać zarówno na surowo jak i po przetworzeniu. Z mango robi się soki, dżemy, galaretki a suszone owoce dodaje się do sosów. Mango dobrze smakuje także w sałatkach, z łososiem i z potrawami mięsnymi. Co jeszcze można ...

dawno temu

Pomóż wątrobie przetrwać święta

... mazurki i babki, tłusta pieczeń, pasztet, sałatka z majonezem, żurek z białą kiełbasą, jajka pod wieloma postaciami. Tylko co na to nasza wątroba? ... Do kanonu świątecznych specjałów, zgodnie ze staropolską tradycją, należą m. in.: jajka i to w ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... namiastki ulubionych produktów na czas długiej i mroźnej zimy. Jednym z nich jest marynowanie papryki, ogórków, sałatek warzywnych, ale przede wszystkim grzybów. Zobacz, jak w szybko i w prosty sposób możesz zapełnić swoją spiżarkę tymi ...

dawno temu

Naukowcy są jednogłośni – ten zielony przysmak poprawi twoje zdrowie!

... Zdaniem hiszpańskich specjalistów spożywanie 60 g pistacji dziennie zamiast innych rodzajów tłuszczu zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2, a dokładniej prowadzi do redukcji poziomu cukru i insuliny ... cholesterolu we krwi i ryzyka chorób serca. ...

dawno temu

Kiełki – właściwości

... . Kiełki dostaniesz w każdym sklepie z ekologiczną żywnością. Co więcej, wiele odmian możesz wyhodować sama! Sprawdź, jakie kiełki warto dodać do kanapek i sałatek naszych milusińskich. ... . Kiełki dostaniesz w każdym sklepie z ekologiczną ...

dawno temu

Kiwi dla dzieci

... Kiwi może pojawić się w diecie ośmiomiesięcznego niemowlęcia w postaci przecierów owocowych. Starsze dzieci mogą śmiało zjadać surowe owoce. Kiwi znakomicie komponuje się w sałatce owocowej ...

dawno temu

Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie

... domowej spiżarni. Japońscy naukowcy udowodnili, że ocet jabłkowy, stosowany w marynatach, sosach i dressingach do sałatek, może pomóc w walce z nadmiarem kilogramów. Badacze dowodzą, że główny składnik octu, którym jest kwas octowy, uaktywnia ...

dawno temu

Łapki - łyżki na każdą okazję

... kuchennych. To właśnie jej nazwiskiem sygnowana jest najnowsza kolekcja, wktórej znajdują się łopatki - łyżki do serwowania przede wszystkim sałatek i makaronów. Trzeba przyznać jedno - jest to hit ...

dawno temu

Jesteśmy hipokrytami

... antybiotykami mięso zwierzęcia, które umierało w cierpieniach i stresie, niż zjeść sałatkę i czuć się lepiej? Może pierwszym krokiem do lepszego życia bez hipokryzji, byłoby ograniczanie mięsnych pokarmów. Może wyeliminowanie mięsa z diety nie ...

dawno temu

Właściwości melona

... Zawiera zaledwie ok. 35 kcal w 100 gramach. To wspaniały dodatek do sałatek i deserów. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni. Co więcej, przypisuje mu się liczne właściwości zdrowotne. Na co pomaga melon? ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... . Naprawdę warto jej spróbować. Sama się przekonaj. Przygotuj: po 30 dag białej i czerwonej kapustycebulękawałek marynowanej papryki2 kiszone ogórki2 pomidory3 łyżki oliwek bez pestek2 ząbki czosnku2 łyżki ... to włożenie kapusty do salaterki i ...

dawno temu

Szałwia lekarska

... Ma podłużne posrebrzane listki i znakomicie prezentuje się w przydomowym ogródku. Znana w kuchniach całego świata jako przyprawa do mięsnych farszów, sałatek i deserów. Jej lekko gorzkawy ...

dawno temu

Kuchnia czeska

... Za najbardziej zdrową uważa się kuchnię śródziemnomorską i z tego powodu jest ona chyba najpopularniejszą dietą współczesnego Europejczyka. Znamy ją bardzo dobrze i z chęcią zajadamy się sałatką ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... tu nie tylko o zdrowe sałatki i owoce morza, po które bardzo często sięgają osoby chcące zadbać o swoją linię bądź też starające się poprawić swoją kondycję zdrowotną. Nierzadko, kiedy chcemy ... , aż zaczną być odrobinę miękkie. W tym czasie ...

dawno temu

Uwielbiasz jeść ser? Poznaj wady i zalety tego produktu

... Sery żółte, twarogi, serki homogenizowane – asortyment serów jest bardzo szeroki. Jest to produkt bardzo popularny i uniwersalny w naszej kuchni. Możemy używać na kanapki, do sałatek, do zapiekania itp. Wykorzystujemy sery do dań słonych i ...

+ Pokaż więcej