Przepisy na lasagne

... się im oprzeć. Przygotowywana w piekarniku lasagne stwarza duże pole do popisu w kwestii doboru składników. Choć jej najpopularniejsze wersje to napoli i bolognese, warto na początku poznać receptę, jak przygotować lasagne z mięsa i tą dla ...

dawno temu

Chińskie desery

... bogactwa, pikanterii i intensywności dań głównych. Wypieki nie są w Chinach popularne i tak naprawdę w niewielu domach znajdują się piekarniki. Najbardziej znane są ciastka z migdałami. Przygotowałam na dziś kilka prostych przepisów, które ...

dawno temu

Pieczone warzywa

dawno temu

Paszteciki z pieczarkami

... . Niewielkie ciasteczka na słono świetnie nadają się nie tylko po upieczeniu w piekarniku, ale także po odgrzaniu na grillu bądź w cieple ogniska. Nie trać zatem tej niepowtarzalnej okazji i poznaj różne pomysły na paszteciki, a także recepturę ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... do nich trzeba zarówno spaghetti bolognese, pierogi z mięsem, kotlety mielone, jak i pizzę, barszcz biały z klopsami czy gołąbki. Jednak szybko i smacznie zjesz, przyrządzając zapiekankę z mięsem ... jest wiele. Jednym z nich jest na pewno fakt, ...

dawno temu

Dania greckie

... , czyli tamtejsze gołąbki Taka potrwa do złudzenia przypomina popularne, polskie gołąbki. Podobne są też użyte produkty, bo danie składa się z mięsa oraz ryżu. Istnieje jednak kilka podstawowych różnic ... , a jeśli się rozpadają, związać nitką. ...

dawno temu

Jak przyrządzić puszyste i kruche biszkopty? Poznaj sekrety znakomitych kucharzy!

... Pieczenie ciast wymaga wprawy i odpowiedniego łączenia składników. Na pewno nieraz zdarzyło ci się wyciągnąć z piekarnika zbyt twarde ciasto albo wręcz na odwrót – niedopieczony zakalec. Na myśl ...

dawno temu

Placek z kaszą manną

... wypiekom subtelny smak oraz ciekawą konsystencję. Poza tym kasza manna świetnie sprawdza się, zastępując ryż bądź ziemniaki, zwłaszcza w przepisach na faszerowane warzywa, gołąbki albo krupnik. Dla nas ważne ... do wysmarowanej tłuszczem i ...

dawno temu

Przekąski w stylu „Mexican”

... z wędzonym kurczakiem i czerwona fasolą - Passionfruit A co powiecie na gołąbki po meksykańsku? - Przepis babci Stasi Obecna pora roku sprzyja grillowaniu, więc jedną z opcji być może będą dla Was ...

dawno temu

Kompoty owocowe

... . Kiedy zdobędziesz się na zamrożenie świeżych truskawek, jednym ruchem ręki dostarczysz sobie ogromną bombę smakową i witaminową. Obok tego, jeśli w piekarniku ususzysz jakieś owoce, będziesz mogła zrobić ...

dawno temu

Ciasto blok

... i właściwości czekolady. Jednym z nich jest ciasto blok. Za jego wykonaniem przemawia dodatkowo fakt, że robiąc je, nie jesteśmy zmuszone do włączania kapryśnego piekarnika. Zobacz, jak zrobić ciasto blok, a także, jakie inne ciasta bez ...

dawno temu

Ciasto shrek

... nim, nawet nie bardzo wiedząc, jak się włącza piekarnik, można wyczarować smaczny i efektownie wyglądający deser. Jeżeli nie masz pojęcia, jak się przygotowuje jakiekolwiek ciasto, a masz niezwykłą ochotę ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... rodzimej kuchni. Idealnie wpisuje się w zestawienia dań z mięsem. Można z niej także przyrządzić placki, gołąbki, sałatki, czy zastosować jako nadzienie do roladek, pierogów, czy naleśników. Ten typ ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... u wszystkich północnych Słowian. Nasze osławione pierogi to potrawa znana także w Rosji, Białorusi i Ukrainie. Gołąbki zaś podawane są w Niemczech. Polska kuchnia jest niestety często niedoceniana ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... można zawinąć w rulon albo tak jak gołąbki. Na koniec należy podsmażyć naleśniki na oleju. Jeżeli chcesz, by były bardziej chrupkie, możesz je obtoczyć w bułce tartej. Smacznego! ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... (podobnie jak zawija się gołąbki). Kolejnym krokiem jest obtoczenie ich w bułce tartej i podsmażenie na oleju. Smacznego! ...

dawno temu

Blanszowanie

... . przygotowując liście kapusty na gołąbki. Co i jak blanszować?Blanszowaniu poddajemy warzywa liściaste, kukurydzę, kalafior, brokuły, fasolę, groch i szparagi. Ta technika gotowania nie jest konieczna ...

dawno temu

"Troista droga", Ross MacDonald

... trzeci sposób. Historia chorego psychicznie weterana z Iwo Jimy poszukującego mordercy swojej poślubionej po trzech dniach znajomości żony powstała pod koniec lat 40., więc jest już siwa jak gołąbek ...

dawno temu

"Zagubiona tożsamość", Phillip Margolin

... „Zagubionej tożsamości” karmi sarenki i gołąbki, nieważne – nie wszyscy wielbiciele kryminału/thrillera/sensacji chcą czytać o wypruwaniu flaków, tak jak nie każdy autor musi o tym pisać. „Zagubiona ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... ? Są to: pasztety, kiełbasy, kaszanki, krokiety, wędliny, konserwy mięsne, pulpety, gołąbki w słoiku, burgery etc. Jak się okazało, przemiał mięsny znajduje się również w niektórych obiadkach dla niemowląt ...

dawno temu

Mięso w sosie

... to także podstawowy składnik gołąbków. Wybornie smakować będzie także spaghetti, jeśli mięso mielone połączymy z jajkiem usmażonym na patelni aż stanie się lekko białe, a następnie wlejemy do niego sos Napoli. ...

dawno temu

Obiad nasz codzienny

... się zadowolić upodobania kulinarne wszystkich domowników. Były więc pieczenie i śląskie kluski, zupa z makaronem własnej roboty i gołąbki. Były pyszne sosy, gotowane warzywa i świeże surówki. Babcia ...

dawno temu

Czy rezygnować z kaszy podczas odchudzania?

... - w połączeniu z serem, warzywami, grzybami może stanowić farsz do naleśników, pierogów, gołąbków; nadaje się do faszerowania warzyw np. papryki oraz jako dodatek do sałatek. Kasza jęczmienna - składnik ... deserów; idealna na śniadanie w ...

dawno temu

Wszystko, byle nie miłość

... . Tak, tak. "…mężem i żoną." Lądujemy w jakiejś stołówce. U sufitu wiszą balony i styropianowe gołąbki. Wujkowie czekają na pierwszy toast, a ciotki zerkają wymownie na twój brzuch. Aha, musicie? No to wszystko jasne ...

+ Pokaż więcej