SZTUKA DEKOROWANIA STOŁU Fyrklövern - ekspert w dziedzinie aranżacji stołu

... się na świąteczno – noworoczne przyjęcia. Zastawa zawiera szeroki wybór talerzy, salaterek, półmisków, a także sztućców, kieliszków i innych dodatków, dzięki którym idealnie udekorujemy świąteczny stół ... , półmiski, salaterki, solniczki, ...

dawno temu

Apetyt na seks

... na przykład skrzydełka kurczaka, pieczone jabłka lub dodać ją do ryżu z warzywami. Jeśli przygotowanie takich dań przerasta twoje umiejętności kulinarne, jego apetyt na seks zaostrzą także imbirowe ... , która ich nie znosci. Jeśli więc ...

dawno temu

Dania z parówek

... w piekarniku rozgrzanym do 220°C (z włączoną opcją góra-dół). Taka przekąska świetnie smakuje podana po prostu z ketchupem lub sosem z papryczek chilli albo z ulubionymi warzywami. Koreczki z parówek ... w serze z folii i ostrym nożem kroimy po ...

dawno temu

Leczo z pieczarkami

... do ich realizacji produktów. Lato to okres, w którym z chęcią sięgamy po różnego rodzaju warzywa. Jednym z nich jest papryka, na bazie której przygotowuje się leczo. Przeczytaj poniższy artykuł ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... jej do innego garnka, omijając dno, na którym znajduje się przypalona część. Jeśli mimo to zupa wciąż ma wyczuwalny przypalony aromat, warto spróbować dodać do niej surowego ziemniaka lub marchewkę. Warzywa ...

2 miesiące temu

Sałatka ziemniaczana ze śledziem

... . 6. Pora na podawanie sałatki śledziowej. Ułóż ją w półmisku i ozdób zieloną sałatą oraz śledziem pokrojonym w paski. Jeszcze tylko trochę majonezu i gotowe. Smacznego!   ...

dawno temu

Szynka z chrzanem

... wymieszaj z chrzanem. Roladki z chrzanem są coraz bliżej. 3. Dopraw farsz solą i pieprzem. 4. Na każdy plasterek szynki nakładaj jajka z chrzanem i zawijaj mięso w rulonik. 5. Układaj szynkę faszerowaną chrzanem na półmisku wyłożonym zieloną ...

dawno temu

Gorące placki truskawkowe - nikt im się nie oprze

... je na złoty kolor z obu stron. 5. Ten pyszny deser warto podać na rozgrzanym półmisku. Posyp go cukrem pudrem. Truskawki w cieście będą też znakomicie smakowały z bitą śmietaną. Smacznego!   ...

dawno temu

Jajka faszerowane pieczarkami

... do pasztetów czy sera. Jeżeli jednak tego typu zmiana w jadłospisie jest dla nas zbyt drastyczna, wystarczy, że przygotujemy dobrze znane warzywa, owoce albo mięsa w zupełnie niespotykany dotychczas sposób ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zachować odporność w okresie zimowym?

... z naszego jadłospisu żywność wysokoprzetworzoną, a więc na przykład fast foody, słodycze i produkty zawierające tłuszcze zwierzęce. Zimą szczególnie należy dbać o to, aby w naszej diecie znalazły się owoce i warzywa ... w okresie zimowym? ...

dawno temu

Jesienna aranżacja stołu – jak ozdobić strefę jadalnianą?

... się zachodnim świętem Halloween. Dlatego mniejsze dynie możemy umieścić bezpośrednio na stole, podczas gdy większe warzywa położyć np. na parapecie lub podłodze. Z dyniami idealnie będą komponować ...

4 miesiące temu

Sałatka z fasolką szparagową i parówkami

... przez 2-3 minuty. 3. Dodaj teraz szparagówkę i smaż jeszcze 2 minuty. Pod koniec wrzuć zmiażdżony czosnek, dopraw sałatkę z fasolką szparagową ketchupem i pieprzem. Ułóż wszystko na półmisku. 4. Pora ...

dawno temu

Przepis na sałatkę z pomarańczy i awokado

... pomarańcze i pokrój je w plastry. Umyte pomidory pokrój na ósemki. Przekrój awokado na pół i usuń za pomocą łyżeczki pestki. Obierz je ze skórki i pokrój w plastry. Ułóż wszystkie składniki na półmisku ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... je, zdejmij skórę, wyjmij ości. 5. Ułóż pyszne pstrągi na półmisku i udekoruj je jajkami oraz marchewką. Puść wodze fantazji i stwórz prawdziwe dzieło sztuki. 6. Pora na przygotowanie galarety ...

dawno temu

Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?

... i odsączoną wcześniej czerwoną fasolę. Krok 6 Dopraw solą i pieprzem i smaż około 10 minut. Krok 7 Dodaj ketchup i smaż jeszcze przez chwilę. Krok 8 Rybę ułóż na półmisku i zalej ją sosem. Krok 9 Jedz na ciepło albo na zimno. Ryba w sosie ...

dawno temu

Jak zrobić zupkę jarzynową dla dzieci?

... pietruszka,1 łyżeczka oliwy z oliwek,2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego,100 ml wody. Przygotowanie: Umyj dokładnie warzywa pod bieżącą wodą. Obierz je i opłucz. Wszystkie pokrój w drobną kostkę. Wodę ... zagotuj. Na wrzątek wrzuć przygotowane ...

dawno temu

Wątróbka w sosie piwnym - sposób na pyszny obiad

... , na dużym ogniu. Rób to tylko przez kilka minut, by mięso pozostało w środku różowe. Na koniec dopraw indyka pieprzem i solą. Krok 4 Wątróbkę z indyka przełóż na półmisek, dodaj do niej cebulę ...

dawno temu

Pomysł na sylwestra – finger party

... „na baczność” na półmisku i zalewamy je do połowy wysokości sosem bazyliowym.   Tartinki  4 francuskie bagietki,500g białego sera,200ml śmietany,6 jajek,200g pieczarek,100ml majonezu,ogórek,pomidorki ... ? Odpowiedź znajdziecie w poscie "Co ...

dawno temu

Poznaj przepis na doskonałe, zdrowe frytki warzywne!

... Warzywa z których przyrządzisz frytki 57155 Frytki warzywne piecze się w piekarniku z niewielką ilością oleju rzepakowego. Jednak nie z każdego warzywa możesz przygotować ten chrupiący przysmak ... . Niektóre spośród nich stają się zbyt miękkie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak urozmaicić psią dietę?

... lub biegunka. Wspomniane objawy wskazują na alergię. Zdrowe przekąski dla psa Nie wszystkie czworonogi lubią warzywa, ale warto sprawdzić, czy Twój pupil ucieszy się z gryzaka w postaci zielonego ... ogórka lub surowej marchewki. Takie przysmaki ...

dawno temu

Pałki z kurczaka - pikantne danie

... ? To już wszystko. Przełóż danie mięsnena półmisek i polej je ostrym sosem. Potrawa drobiowa świetnie smakuje także na zimno.   ...

dawno temu

Sałatka z makreli wędzonej

... szczypiorku5 łyżek oliwy3 łyżki soku z cytrynysólczarny pieprz1. Zacznij przygotowywanie sałatki od sałaty. Usuń zewnętrzne liście, a pozostałe umyj osusz i rozdrobnij. Ułóż sałatę na półmisku. 2. Zajmij ...

dawno temu

Pieczony boczek na zimny dzień

... w cząstki i wrzuć do upieczonego mięsa, zostawiając je w piekarniku jeszcze na kwadrans. Krok 5 Brawo! Pyszna mięsna potrawa nadaje się już do jedzenia. Ułóż boczek na półmisku i otocz go cebulą oraz skwarkami. Smacznego!   ...

+ Pokaż więcej