Węgierskie specjały cz. II

... i drobno pokrojone grzyby. Sos dusimy jakieś 4 – 5 minut, aż grzyby zmiękną. Gotowe.   I coś dla tych z nas, którzy nie jedzą mięska:   Kotleciki wegetariańskie  100g marchewki,100g czerwonej soczewicy ... , pietruszkę i marchewkę, a także ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety ziemniaczane?

... małe kotleciki. Muszą być delikatnie spłaszczone. Następnie obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krok 7 Kotlety ziemniaczane gotowe. Smacznego!   ...

dawno temu

Zajęcia z gotowania dla dzieci. To jest modne!

... . Ale dobrze byłoby, gdyby nasze dzieci wiedziały, że frytki są z ziemniaków, a kotlecik pochodzi od kurczaczka lub świnki (choć to może być szokiem). Dlaczego warto wysłać naszego malucha na zajęcia ...

dawno temu

Piersi z kurczaka na obiad – trochę nietypowo

... na co najmniej pól godziny. Po tym czasie kurczaka dusimy na niewielkim ogniu, aż zmięknie (ok. 15 minut). Podajemy z ryżem lub kuskusem. Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym 50dag filetów z kurczaka,2 łyżki ... mąki pszennej,2 łyżki masła,2 ...

dawno temu

Krokiety z serem

... . Kiedy będziemy mieli już ciasto o jednolitej strukturze, smażymy je na patelni z niewielką ilością oleju, tworząc małe naleśniki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na oleju. Kolejnym ... etapem jest dodanie do niej ...

dawno temu

Jak stworzyć idealnego burgera w 5 prostych krokach?

... tłuszczu. Jeżeli masz taką możliwość, zmiel mięso samodzielnie. W ten sposób upewnisz się, że podczas smażenia pozbędziesz się wszelkich bakterii. Gdy kupujesz gotowe mięso mielone w sklepie ... kilka rodzajów mięsa i wybierz najlepsze. Podczas ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów. Istotą tego dania jest umieszczenie farszu między kawałkami ciasta i jego umiejętne zamknięcie. Wskazać można wiele rodzajów pierogów ... oraz farszu. Przepisy na ciasto pierogowe mogą być ...

dawno temu

Co twoje dziecko je w szkole?

... , warzywa i błonnik. Dla dzieci między 9 a 12 rokiem życia idealny posiłek szkolny winien się składać z falafela, czyli smażonych kulek lub kotlecików z przyprawionego bobu lub ciecierzycy z surówką ...

dawno temu

Kotlety gryczane

... Podawaj z warzywną sałatką Czy takie kotleciki mają szanse zagościć w Waszym jadłospisie? Mam nadzieję, że tak! ...

dawno temu

Przepis na domowe hamburgery

... tego „dietetycznego grzeszku” polecam przyrządzenie ich po domowemu. Przygotuj: 500 g mielonego mięsa mielonego, bułki do hamburgerów, 2 jajka, 2 pomidory, 1 paprykę, 20 dag sera żółtego, 1 cebula, majonez lub ketchup ... , sól i pieprz.   Mięso ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... kiełbasy,szczypiorek,sól,pieprz.Sposób przygotowania: Na początku należy dokładnie umyć ziemniaki. Najlepiej będzie wybrać spośród nich największe okazy, do których łatwo włożymy farsz. Czas pieczenia ... będzie krótszy, jeżeli podgotujemy je w ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... . W międzyczasie zajmij się farszem – pokrój grzyby w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, dopóki się nie zarumieni i dodaj wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie ... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do ...

dawno temu

Rodzaje makaronu

... . Doskonale nadaje się podawany z gęstym sosem i przyprawami. Nie jest polecany do zup. Canelloni – krótkie grube rurki, które wykorzystuje się do nadziewanie ich mięsnym bądź warzywnym farszem ... , wykorzystywane do dań zapiekanych. Kawałki ...

dawno temu

Przepis na burritos

... na suchej patelni. Jakie farsz? Podstawę stanowi tutaj ryż meksykański, czerwona fasola i dobrze przyprawione kawałki mięsa (może to być kurczak, byle był pikantny). Do tego dodajemy sałatę, sos salsa ... farszu w burritos możemy zatem zawinąć ...

dawno temu

Kawa wyszczupli i ujędrni twoje ciało! Dowiedz się, jak wykonać niezwykły, aromatyczny peeling kawowy

... złuszczać przy pomocy peelingu z kawy. Potrzebne ci będą: kawa, mielony cynamon, mielony imbir, kurkuma, starta skórka z pomarańczy, oliwa z oliwek, olejek goździkowy. https://www.youtube.com/watch?v=mR8UMcGQ2NU I jak ci się podoba taki domowy ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... będziemy: 2 woreczki ryżu 1,2 mięsa mielonego 1 główka białej kapusty Przecier pomidorowy Śmietanę Olej 2 jajka Bulion rosołowy Masło Bułkę tartą 1 cebulę czosnek Przyprawy: sól, pieprz, ziele ... angielskie, vegeta Kapustę wcześniej gotujemy w ...

dawno temu

Rolada z indyka

... do mielenia mięsa. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy do niej pieczarki. Całość smażymy do czasu, aż zredukuje się sos. Następnie odstawiamy farsz do wystygnięcia ...

dawno temu

Jak zrobić lasagne?

... . Czego chcieć więcej? Zamiast jednak pędzić do najbliższej restauracji polecam Wam krótka lekcję nauki przyrządzania tego dania. Przygotuj: 250 dag makaronu lasagne opakowanie mięsa mielonego sos ... na małe kawałki i lekko sparz na patelni ...

dawno temu

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

... pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A może zrobiłabyś gołąbki bez zawijania? Czas przygotowania znacznie się wtedy skróci. Warto sprobować. Przygotuj: kilogram mielonego mięsa1 szklankę kaszy ... Rozgnieć dokładnie warzywa z kaszą manną, ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ... rolę jako dodatek do deserów oraz farsz do ...

dawno temu

Siemię lniane

... są bardzo podatne na zniszczenia,siemię lniane powinno się mielić stopniowo i przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2 tygodnie, w hermetycznie zamkniętym pojemniku. Mielone siemię lniane można dodawać do makaronów, ciasta chlebowego lub ...

dawno temu

Omlet francuski

... z cebulą około 2 minuty. Dodaj tymianek i cząber. Patelnię przykryj i odstaw tak, aby farsz nie wystygł. Następnie wbij 5 jajek do miski, dodaj 2-3 łyżki mleka lub wody, posól i popieprz do smaku ... jajka i smaż na małym ogniu, aż omlet ...

dawno temu

Przepis na ratatuj

... mielonego drobiowego, 5 jajek, 2 cebule, 2 bakłażany, 2 cukinie, 5 pomidorów, 4 papryki oraz oliwę z oliwek, koperek, sól i pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Mięso mielone należy wcześnie ... mieszanki dodajemy mięso mielone. Po ...

+ Pokaż więcej