GMO przyspiesza śmierć!

... , że najczęściej modyfikowana genetycznie jest kukurydza, soja i ryż. Czy można w jakikolwiek sposób kontrolować uprawy GMO? Należałoby kontrolować rozprzestrzenianie się pyłków roślin zmodyfikowanych ...

dawno temu

Ochotę na słodycze mamy w genach?

... Dlaczego dawniej słodkie było zielonym światłem dla naszego organizmu, a dziś przyczynia się do wielu chorób? Dawniej słodkie to przede wszystkim owoce, niektóre warzywa, mleko, zboże, czy miód. A dziś... ... Smak jest jednym z podstawowych ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... na gołąbki z mięsem i ryżem? Nie zwlekaj i zobacz, co musisz zrobić, by zaserwować najbliższym gołąbki z mięsa mielonego. Przepis na gołąbki z mięsemDo przygotowania gołąbków z mięsem będziesz potrzebowała ... : 1 główki białej kapusty,1 ...

dawno temu

Ananasowe ciekawostki. Tak poznasz, że owoc jest soczysty

... 1988958 Łagodzi stany zapalne oraz bóle i jest uznawany za afrodyzjak. Ananas - owoc, który z jednej strony kusi słodkim wnętrzem, a z drugiej zniechęca twardą skórką. To ona sprawia, że trudno ...

dawno temu

Landrynkowy zawrót głowy

... Która z nas nie kocha słodyczy. Landrynki to też coś na słodko. Taką bowiem, landrynkowo – cukierkową kolekcją uraczyła nas Maria Borkowska z Popo Galerii. ... Która z nas nie kocha słodyczy. Landrynki to też coś na słodko. Taką bowiem, ...

dawno temu

Kurczak po hawajsku

... przede wszystkim na imbirze. Nam natomiast Hawaje kojarzą się przede wszystkim z ananasem, za pomocą którego przygotujemy wyśmienitego kurczaka na słodko. Przepis na kurczaka po hawajskuDo zrealizowania przepisu ... kurkumą i papryką słodką. ...

dawno temu

Ta potrawa musi pojawić się na twoim stole w Wigilię! Jak wykonać pyszny, słodko-kwaśny barszcz czerwony?

... Świąteczny barszcz czerwony powinien cechować się lekko słodkim i jednocześnie lekko kwaśnym smakiem. Poza tym, zupa ta powinna mieć intensywny, fioletowo-czerwony kolor. Do jej przyrządzenia ...

dawno temu

SEKS KAMERKI. Tak Polacy zarabiają na życie. Wśród nich samotne matki i młode małżeństwa

... Grzegorz Szymanik, autor głośnego reportażu "Szklane Dreszcze" zdradził szczegóły przy swoim reportażu. ... W ciągu ostatnich czterech lat około 50 tysięcy Polaków postanowiło zostać aktorami porno - tymi słowami zaczyna się reportaż Grzegorza ...

dawno temu

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

... znamiona orientalności! Przejęta została przez wiele kuchni europejskich. Przyrządzana jest z ryżu podsmażonego na tłuszczu, którym jest zwykle szpik wołowy, masło, a czasem oliwa. Ryż przygotowywany ... jest razem z cebulą i czosnkiem, ...

dawno temu

"Zagubiona tożsamość", Phillip Margolin

... Phillip Margolin należy do dużej grupy solidnych autorów thrillerów (wydawanych w ogromnej mierze w wydawnictwie Albatros), którzy zapewniają rozrywkę i nikt o zdrowych zmysłach nie posądzi ... dla autora thrillerów dziwnym – ujmującym ciepłem. ...

dawno temu

Mikołajki z lizakiem MultiFan

... Dzieci uwielbiają słodycze! Szukasz słodkiej, ale jednocześnie zdrowej przekąski dla malucha? Mamy to! Do mikołajkowego prezentu dołącz bezcukrowe lizaki MultiFan. Będzie i słodko i zdrowo! ... i ich przepuszczalność, pomagając tym samym ...

dawno temu

Kontrowersje wokół Jana Pawła II. "Jak mógł zostać świętym?"

... Autor "Dziennika watykańskiego" zapewnia, że w Stolicy Apostolskiej trwa walka o władzę. ... się tam od wieków walką o władzę. Autor komentuje, że społeczeństwo wyobraża sobie Watykan jako wielką korporację, w której ostateczne decyzje należą do ...

dawno temu

„Bóg zapłać”, Wojciech Tochman

... To czwarta książka tego autora. Dzieło mistrzowskie, napisane przez życie. Autor pisze o ludziach zmagających się z cierpieniem: z chorobą, śmiercią bliskiej osoby, samotnością i brakiem zrozumienia ... 20871Polski reportaż naprawdę ma się ...

dawno temu

Pierwsza PARODIA „Miłości na Bogato”! Lepsza od oryginału?

... „Miłość na Bogaciej” to najnowsza produkcja od Abstrachuje.TV. Autorzy zainspirowani serialem Viva Polska postanowili stworzyć własną wersję, ale „szybciej, mocniej, piękniej i bogaciej”. ... „Miłość na Bogaciej” to najnowsza produkcja od ...

dawno temu

"Kołysanka dla wisielca", Hubert Klimko-Dobrzaniecki

... Słodko-gorzki wydźwięk tej książki jest tak mocny, że pozostawia wrażenie przeżycia czegoś, a nie zwykłej lektury. Może to dlatego, że „Kołysanka dla wisielca” jest naznaczona prawdziwą śmiercią ... - jak się zdaje - w dzisiejszej prozie wątki ...

dawno temu

Jabłko czy batonik? Czy wiesz co je Twoje dziecko?

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Jak wiele niezdrowych potraw zjadają nasze dzieci i dlaczego na to ...

dawno temu

JENNIFER LAWRENCE na wrześniowej okładce VOGUE!

... Wrześniowe wydanie amerykańskiego Vogue to tradycyjnie najważniejszy numer w roku. Autorem sesji jest słynny Mario Testino. Zobaczcie kulisy sesji! ... się kultowy. Autorem sesji jest słynny Mario Testino, a wywiad z gwiazdą przeprowadził ...

dawno temu

"Hymn demokratycznej młodzieży", Serhij Żadan

... Serhij Żadan z upodobaniem uprawia literaturę sowizdrzalsko-pijacką, słodko-gorzką. Wciąż sypią się anegdoty, język błyszczy, pojawiają się bohaterowie w stylu Haska, dokrojeni do współczesności ... , że czasy I wojny światowej były mniej ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Ile nasze dzieci zjadają niezdrowych potraw i dlaczego na to pozwalamy?   ...

dawno temu

Naleśniki z serem

... , a następnie dodajemy go sera białego, tworząc słodki twarożek Do ¾ szklanki śmietany dodajemy łyżkę cynamonu i trzy łyżki cukru Gotowe naleśniki nadziewamy przygotowanym nadzieniem i polewamy słodką polewą Wierzch można posypać rodzynkami ...

dawno temu

Jamie Oliver o przetworzonej żywności

... żywność. Oliver twierdzi, że 40 lat temu uczniowie jedli zdrowiej, niż dziś. Brytyjski kucharz, autor książek kulinarnych, a także tata – Jamie Oliver uważa, że obecnie dzieci w szkołach żywią się bardzo ... niezdrowo. Automaty z batonikami i ...

+ Pokaż więcej