Ocet na włosy

... wypłukiwanie włosów po kuracji octowej. Nie zawiera żadnych sztucznych ulepszaczy, więc jest bezpieczny dla skóry. Największą zaletą octu jabłkowego jest to, że nadaje on połysk włosom matowym, bez życia ...

dawno temu

Jak zrobić pastę jajeczną?

... do twarogu wiejskiego z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego. Z innych składników możemy wykorzystać szczypiorek i szynkę drobiową, a także startą na tarce rzodkiewkę lub paprykę. Doprawiamy solą ...

dawno temu

Jak nie przytyć w pracy?

... bardzo dobry wpływ na trawienie), błonnik w postaci zbożowych pałeczek, rzodkiewki, gorzka czekolada (powyżej 70% kakao). osoby, które mogą pozwolić sobie jedynie na szybkie posiłki, niech wybiorą ... . serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, ...

dawno temu

Faszerowane pomidory

... biały połączony z jogurtem naturalnym i ugnieciony na gładką masę), szczypiorek, rzodkiewki, 1 cebulka, ząbek czosnku oraz sól i pieprz dla smaku. Warzywa tak jak w poprzednich przypadkach należy wydrążyć ... od środka, usuwając gniazda nasienne ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... , słonecznika, rzodkiewki itp. najlepiej kupić w sklepie zielarskim. Należy je wypłukać, umieścić w słoiku i zalać przegotowaną wodą, przykryć słoik gazą i uszczelnić otwór słoika gumką recepturką, żeby ... zaczynają kiełkować i kiełki są gotowe ...

dawno temu

Sposoby na kaca

... Przyczyną kaca jest gromadzenie się aldehydu octowego w organizmie.Dzieje się tak na skutek spożycia zbyt dużej ilości alkoholu. Octanulega spalaniu w wątrobie, ale po hucznych imprezach wątroba ...

dawno temu

Grzyby służą zdrowiu

... proste. Ponadto sposób ten w niewielkim stopniu zmienia właściwości grzybów. – radzi dietetyk z Naturhouse. Uwielbiane przez wszystkich grzybki marynowane zawierają dużo kwasu octowego ...

dawno temu

Sos winegret - idealny dodatek do sałatek

... składnik sosu winegret, od wieków stosowany jest jako środek leczniczy. Zawdzięcza to zawierającym się w nim kwasie octowym, który korzystnie wpływa na układ krwionośny, poprawiając między innymi ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie w pracy

... przegryzki typu chipsy, cukierki, ciastka, warto mieć przy sobie suszone owoce, orzech, migdały lub po prostu surowe warzywa pokrojone w słupki lub plasterki typu marchew, papryka, ogórek, rzodkiewka ...

dawno temu

Dodajemy smaku twarożkowi

... dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki, szczypiorek, paprykę oraz ogórek zielony. Zamiast śmietany możemy tutaj użyć jogurtu naturalnego, bo jest o wiele mnie kaloryczny, więc śmiało w takiej wersji nada ...

dawno temu

Alternatywa dla naleśników – tortilla

... minut w temperaturze 200 stopni. Nie zapominając o wegetarianach proponuje wykorzystać wyżej wymieniony przepis, zastępując jedynie kurczaka chudym twarogiem w towarzystwie rzodkiewek ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... , dzięki któremu nasza skóra będzie odżywiona i odporna na działanie promieni UV. Jeśli zaś będziemy chcieli uzupełnić niedobory żelaza, przegryzajmy czerwone rzodkiewki, a obiadowe menu wzbogaćmy ...

dawno temu

Dieta protal, czyli jak schudnąć jedząc białka

... , w które je się tylko proteiny. Dozwolone są: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasola, kapusta, grzyby, seler, fenkuł, wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwina ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... w zestawieniu z łososiem. Do tego można dodać pieczarki, sos oraz całość udekorować koperkiem. Inną propozycją może być także połączenie ich z kurczakiem, rzodkiewką, serem żółtym i sosem majonezowym ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... , ziemniakami i rzodkiewką. Wtedy składniki możemy wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem.   Pizza – okazuje się, że tutaj tez szpinak jest mile widziany. Jako dowód proponuję wypróbować ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... , czy rzodkiewkę. Całość smażymy na maśle i zdejmujemy z patelni, kiedy omlet lekko się zetnie. Tak przyrządzony omlety będzie świetnie smakować np. z ziołowym ketchupem.   Ziemniaki zapiekane z fetą ...

dawno temu

Last minute na plaży z dzieckiem

... , co zbudujecie, i pozbieraj z nim potrzebne materiały. Na koniec pracy wbiegnijcie razem do wody, aby zmyć z siebie „zaprawę murarską”. Możecie wtedy przy okazji pobawić się w „Uwolnij wieloryba”. Tata byłby ...

dawno temu

Jak kształtować zdrowe nawyki żywieniowe u dziecka

... , ale co robić gdy ono nie chce ich jeść. Warto przyrządzić posiłek w formie zabawy i wspólnie z dzieckiem. Przygotujmy coś bajkowego. Niech kanapki mają roześmiane buzie, oczka z rzodkiewki, uszy ...

dawno temu

Jadłospis dla rocznego dziecka

... znajdować się w codziennym menu. Rozszerzanie diety dzieckaW 12 miesiącu życia do diety dziecka wprowadzamy: owoce: cytryny, pomarańcze, mandarynki, grejpfruty, limonki;warzywa: sałata, rzodkiewka ...

dawno temu

Co na kaca?

... . To nic innego, jak zatrucie organizmu aldehydem octowym, który powstaje w wyniku rozkładania alkoholu. Według naukowców nasilanie się kaca idzie w parze z ilością metanolu w alkoholu. Proporcjonalnie ...

dawno temu

Gdy dopadnie nas wiosenne przesilenie...

... i minerały. Żeby uzupełnić ich braki po zimie, należy jeść dużo warzyw i owoców, kiełki rzodkiewki, lucerny, rzeżuchy, pszenicy, pić ziołowe i owocowe herbatki, świeżo wyciskane soki. Dieta powinna ...

dawno temu

Przygotuj prosty lunch do pracy!

... to idealna propozycja dla zapracowanych kobiet. Do jej przygotowania warto wykorzystać warzywa, takie jak koper, seler i rzodkiewka, a następnie dorzucić zioła i dressing. Większość przygotować możesz ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... (mogą to być pomidory, papryka, rzodkiewka, marchewka z dodatkiem kiełków).41906 Pyszne gołąbki powstają także, kiedy dodamy do ryżu świeżych, sezonowych grzybów i zamiast sosu pomidorowego zastąpimy go sosem ...

dawno temu

Kiełki – co kryją w sobie?

... , żelazo i łatwo przyswajalne białko. Zjadanie tych kilkucentymetrowych żółtych nitek zmniejsza ryzyko wystąpienia niedokrwistości.Kiełki rzodkiewki. Zawierają dużo witaminy C, mają działanie wykrztuśne ...

+ Pokaż więcej