Naukowcy są jednogłośni – ten zielony przysmak poprawi twoje zdrowie!

... cholesterolu we krwi i ryzyka chorób serca. 54472 W jaki sposób dodać pistacje do diety? Zmieszaj je z suszonymi owocami, dodaj do sałatki z tuńczykiem lub kurczakiem albo do płatków śniadaniowych ...

dawno temu

Zdrowe i smaczne przekąski

... także na nastrój, dzięki wysokiej zawartości aminokwasu tryptofanu służącego do syntezy serotoniny, nazywanej hormonem szczęścia. Chrupać możemy też pestki dyni czy nasiona słonecznika. Podobnie jak w przypadku ... lodów śmietankowych z ...

dawno temu

Dynia jest kulinarnym symbolem jesieni, a do tego źródłem zdrowia! Jak najsmaczniej ją przyrządzić?

... . Zobacz, jak przygotować ciasto z dynią. Pierogi dyniowe z kurczakiem i gorgonzolą 56827 Te rumiane pierogi możesz podać przyjaciołom podczas wspólnego spotkania lub zjeść na lunch w pracy czy na uczelni ... . To sycąca, a do tego zdrowa ...

dawno temu

Menu na babski wieczór

... . Wykwintnym daniem będzie kurczak w sezamie. Piersi kurczaka warto dzień wcześniej włożyć do marynaty (2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka wina, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki wody, pół ... łyżeczki proszku do pieczenia, półtora ...

dawno temu

Często są groźne dla zdrowia. Grillowane potrawy pełne toksycznych substancji

... tłuszczu, m.in karkówka. Tłuszcz, który dostaje się do rozżarzonego węgla powoduje powstawanie toksycznych i rakotwórczych gazów. Najlepiej więc wybierać chude mięsa i ryby, np. filety z kurczaka ...

dawno temu

Surówka z sałaty lodowej

... . Kolejnym krokiem jest dodanie do jogurtu rozgniecionego czosnku i doprawienie sosu do smaku solą oraz pieprzem. Teraz już tylko wystarczy na osuszoną sałatę ułożyć pomidory, grzanki i całość polać przygotowanym wcześniej sosem. Rób to tuż ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... pieczarkowym świetnie komponującym się z różnego rodzaju mięsami, a zwłaszcza z drobiem. Jeżeli masz ochotę na jakąś chrupiącą przekąskę, wystarczy, że przygotujesz krokiety z pieczarkami i koperkiem ...

dawno temu

Dania z soją

... kotlety przez włożeniem na patelnię należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron, aż skórka stanie się rumiana i chrupiąca. Takie danie świetnie będzie smakowało w zestawieniu z warzywną surówką ...

dawno temu

Placki z otrębami

... . Kiedy staną się chrupie i złociste, trzeba je zdjąć z ognia i przełożyć na talerzyki. Tak przygotowane placki można udekorować odrobiną cukru pudru i serwować np. jako zdrowe drugie śniadanie. Podawać ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... i chrupiącą skórkę. Najlepiej podawać je z kefirem lub sosem czosnkowym lub serwować jako dodatek do mięsa czy ryb. Wyśmienicie będą także komponować się z pomidorkami koktajlowymi. ...

dawno temu

Światowi „lodożercy”

... hockey pockey. Są to lody waniliowe z kuleczkami chrupiącego toffi. Hockey pockey, eksportowane do Japonii i krajów w regionie Pacyfiku, stały się dla wielu symbolem Nowej Zelandii. Aby dogonić ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... z powidłami, a nie czekoladowo-nugatowo-karmelowe… O normalnych słodyczach typu czekolada czy pralinki lepiej na czas świąt zapomnieć - zamiast tego chrupmy aromatyczne miodowe pierniczki Pij ...

dawno temu

5 pomysłów na pyszne zupki dla Twojego dziecka

... jarzynowa z kurczakiem Te zupę możesz modyfikować w zależności od tego, na jakim etapie rozszerzania diety znajduje się dziecko. Możesz wszystkie składniki zblendować albo pozostawić większe kawałki ... kurczaka. Składniki: 800-1000 ml wywaru ...

dawno temu

Przepis na zupę wprost ze słonecznej Italii!

... . w regionie Emilia-Romania są to faszerowane pierożki, w Valle d’Aosta fondue, na Sycylii oraz w Siennie wspaniałe desery, w Turynie kurczak, a we Florencji befsztyk oraz wiele innych dań mięsnych. Nie sposób ... zielonej cukini pociętej wzdłuż ...

dawno temu

Co jeść, by utrzymać sprawność umysłową?

... , kurczak, chuda wołowina.Odradzane: spaghetti, pizza, frytki, kanapki z masłem kakaowym, herbatniki.Kolacja Zalecane: łosoś lub inna ryba z rusztu, zielone warzywa, pomidory, owoce.Odradzane: smażone na tłuszczu befsztyki, pieczone ziemniaki ...

dawno temu

Kolacja w "blasku" lawy

... raczyli się szampanem i przystawkami, czterech kucharzy, uzbrojonych nawet w maski spawalnicze – gotowało. Kucharze przygotowali zupę z homarów, żabnicę, kurczaka oraz cebulę szalotkę. Okazało ...

dawno temu

Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?

... , mogą być pozostałości piór. Nie ma innego sposobu, dlatego lepiej znaleźć zaufanego hodowcę, który będzie nam dostarczał kurczaki czy indyki. Jeśli chcemy przygotować popularnego tatara, musimy wybrać mięso ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... – rosół, pomidorową, krupnik lub ogórkową – i drugie danie. Tu króluje mięso, czyli kotlety schabowe i mielone, kurczak oraz mięso w sosach. Do tego na talerzu lądują ziemniaki, ryż, warzywa i surówki ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... – powstała z indyka lub kurczaka. Cechuje ją subtelny smak. Doskonała dla osób odchudzających się ze względu na niską wartość kaloryczną. W 10 g jest około 100 kcal. Kiełbasa z dzika – bardzo ...

dawno temu

Mikrofalówka z odtwarzaczem YouTube

... . Castoven to projekt japońskiego Uniwersytetu Keio. Jest to mikrofalówka z ekranem LCD o przekątnej 10,4 cala oraz głośnikiem. Wszystko po to, by podczas podgrzewania zupy, czy rozmrażania kurczaka ...

dawno temu

3 wiosenne przepisy z rzodkiewką w roli głównej

... . Sprawdź, jakie dania przygotujesz z wykorzystaniem zdrowej rzodkiewki. Sałatka z rzodkiewki, rzepy i selera Ta chrupiąca sałatka stanowi doskonały dodatek do wielu wiosennych propozycji obiadowych ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... także pamiętać, że to dzięki chrupaniu nierzadko twardych warzyw, dziecko odpowiednio ćwiczy ruchy szczęki i zgryzu. Zdrowotne właściwości warzyw pozwalają odpowiednio wzmocnić organizm dziecka przed częstymi ...

dawno temu

Pieczona cukinia

... pieczonych krążków cukinii z dodatkiem suszonych pomidorów i koziego sera. Jeżeli masz ochotę na chrupiącą przekąskę, wystarczy, że upieczesz kawałki tego niezwykłego warzywa po wcześniejszym obtoczeniu ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... chrupiącego bekonu z doprawionym (choć subtelnym) smakiem sosu rodem z Meksyku. Pychotka. Składniki: 5 pasków średniej grubości bekonu, 3 średniej wielkości dojrzałe awokado (przeciąć na pół ...

+ Pokaż więcej