Co to jest zapalenie mieszków włosowych? Przyczyny, profilaktyka i leczenie

... Zapalenie mieszków włosowych najczęściej spowodowane jest zakażeniem gronkowcem. Cechą charakterystyczną tego schorzenia są różnego rodzaju krostki wokół włosków na rękach, nogach, plecach czy głowie ...

dawno temu

Nowy zapach Givenchy promuje Uma Thruman!

... , paczuli, włoską cytrynę. Reklama wyreżyserowana została przez Mirę Nair, a zdjęcia do niej wykonane zostały przez Mario Testino. W spocie reklamowym Uma występuje jako kobieta o dwóch twarzach ...

dawno temu

Depilacja ipl

... kiedy zamierzamy wybrać się na tygodniowy spływ kajakowy albo też pojechać na pole namiotowe nad morzem. Zazwyczaj w takich sytuacjach trudno jest znaleźć miejsce i sposób na to, by pozbyć się włosków. Co w takiej ... owłosienia. Polega ono na ...

dawno temu

Kotleciki ryżowe

... nie tylko wegetarianie jest ryż. Chodzi tu nie tylko o to, że z powodzeniem zastępuje on ziemniaki czy też makaron. Bardzo dobrze sprawdza się on także w przepisach, gdzie występuje zamiast mięsa. Jednym ... się o innych pomysłach na potrawy z ...

dawno temu

Pasty do chleba i nie tylko

...   Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić kilka przekąsek. Pomysłów na obiad mamy też bez liku. Przerobiliśmy już nawet sosy i dressingi. Czas więc na kilka smarowideł. Na każdego przychodzi taki czas ... Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... z oliwek z obu stron. Gotowa ryba powinna być złocista i chrupiąca. Takie paluchy można podawać z sosem czosnkowym bądź pomidorową salsą. Przy serwowaniu można je przyprószyć serem żółtym ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... : Miękki ser żółty Kawałki kurczaka Ananas w puszce Sos salsa Do płatów ciasta wkładamy ser żółty, kawałki kurczaka i drobno pokrojone ananasy. Możemy lekko zawinąć rogi, aby nadzienie nie wypadło ... wkładamy do tortilli i zapiekamy. Ten rodzaj ...

dawno temu

O mój rozmarynie...

... Używany głównie w potrawach kuchni bałkańskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej, ale także u nas - do mięs, wędlin i sosów. Nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Rozmaryn wykorzystywany ...

dawno temu

Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć

... Jestem przekonana, że jesteś miłośniczką grzybów i wcale mnie to nie dziwi. Grzyby mają niezwykły smak i fantastyczny aromat. Stanowią one idealny dodatek do sosów, mięs oraz zup. Za ich pomocą ...

dawno temu

Chińska żywność w naszych sklepach. Dlaczego lepiej jej unikać?

... Oszukane orzechy włoskie z kamieniem w skorupce? Ryż wyglądający jak prawdziwy, a wykonany z plastiku? Grudki ziemi zamiast czarnego pieprzu? Co parę miesięcy podrabiana żywność z Chin staje ...

dawno temu

Kruchy i soczysty indyk z piekarnika? To możliwe!

... , to na pewno wiesz, że nie trudno doprowadzić go do wysuszenia. Wtedy nie pomoże nawet najlepszy sos stanowiący dodatek do tego dania. Dowiedz się, w jaki sposób przyrządzić perfekcyjnego w smaku indyka! ...

dawno temu

Zabierz przyjaciół w kulinarną podróż

... specjalnie przygotowaną na takie właśnie spotkanie. Rozgrzejemy się węgierską Borleves (zupą z wina), zjemy armeńskiego Chaszac hawe czirow (kurczaka w sosie owocowym), a w ramach deseru delektować się będziemy libijskimi Ka'ak sukri (słodkimi ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... w sosie będzie upieczony, wyjmij go z rękawa i pokrój w plastry. Na każdym kawałku połóż dżem z żurawiny. Krok 5 Indyk w żurawinie gotowy. Smacznego!   ...

dawno temu

Letnie desery

... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów skropiony, np. sosem brzoskwiniowym. ... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów ...

dawno temu

Dania z grzybami

... gulasz z grzybami, sos grzybowy z kopytkami, świąteczny bigos wykorzystujący suszone borowiki lub łazanki. Ważne jest jednak, aby przed przyrządzaniem jakichkolwiek dań mieć pewność, że zebrane ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... rozpuszcza się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z przynajmniej 3 różnymi sosami do mięsa.   ... się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z ...

dawno temu

Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ... się bez nich obejść? Wyobrażacie sobie ...

dawno temu

Jak ugotować rosół chiński?

... chilikawałek świeżego imbiru (4 cm)sos sojowysok cytrynowypieprzKrok 1 To będzie rosół chiński z makaronem. Połam więc makaron i gotuj go 5 minut w osolonym wrzątku. Krok 2 Teraz przygotuj aromatyczne ... dania? Wyjątkowe składniki, które ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... się na kawałeczki w czasie duszenia i nie otrzymaliśmy jednolitej masy, możemy całość zblendować.   Pasta z tuńczyka z anchois  1 puszka tuńczyka w oleju,1 mała puszka anchois,5 ząbków czosnku,4 zielone ... , drylowane oliwki,1 łyżeczka ...

dawno temu

Placki ziemniaczane z pieczarkami

... kuchennego. Krok 2 Do powstałej masy dodaj pieprz, sól, jajko oraz mąkę i dokładnie wszystko wymieszaj. Placki ziemniaczane już przygotowane. Krok 3 Przyszła pora na sos pieczarkowy. Oczyść pieczarki ...

dawno temu

Najdziwniejsze składniki w kuchni. Czy zjadłabyś taki przysmak?

... sylwetki. Suszone rybki anchois 54336 Można je kupić paczkowane niczym chipsy. Rzeczywiście te suszone rybki stanowią doskonałą przekąskę do piwa. Można je podawać również na wiele innych sposobów ...

dawno temu

Warzywne chili

+ Pokaż więcej