Przepis na gulasz - dla wegetarian i nie tylko

... papryki (kolorowe),mała cukinia,2-3 łodygi selera naciowego,1/2 szklanki kukurydzy konserwowej,2 ząbki czosnku,kostka bulionu warzywnego,łyżka sosu sojowego,1-2 łyżki mąki razowej,2 łyżki oleju,liść ... tak, aby zakryła ziarno. Ugotuj. Cebulkę ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... przyrządzania ratatouille to podstawa jego smaku jest niezmienna. Znajdziemy więc to pomidory, cebulę, cukinię, paprykę i bakłażany (te ostatnie warto wcześniej posypać solą i pozostawić, aby warzywo ... . Pamiętajmy by bakłażany i cukinie ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

... białego, wytrawnego wina,40ml śmietanki 30%,20g cukinii,20g czerwonej papryki,1 ząbek czosnku,sól, pieprz,oliwa z oliwek   Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Oliwę bardo dobrze rozgrzewamy ... zacznie się szklić dodajemy pokrojone w ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

...   200ml jogurtu naturalnego, 100ml śmietany 12%, 2 duże cukinie, sól, pieprz   Obie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody przez około 20 – 25 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać ...

dawno temu

Z miłości do spaghetti!

... polecam przepis na spaghetti z łososiem w sosie śmiatanowo-koperkowym – Kalejdoskop Kulinarny Dla wegetarian pomysłem jest spaghetti a la bolognese z cukinią - Passionfruit Mnie najbardziej przypadł ...

dawno temu

Tradycyjne potrawy kuchni greckiej

... zamiast bakłażana występuje cukinia lub ryż. Saganaki natomiast to smażony ser. Samo słowo oznacza zaś małą patelnię. Używa się także go, aby powiedzieć, że coś jest smażone. Sałatka greckaw Grecji znana ...

dawno temu

Lekka dieta na dobry nastrój w upalny dzień

... jogurtu naturalnego, 100ml śmietany 12%, 2 duże cukinie, sól, pieprzObie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody przez około 20 – 25 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać i utworzy ...

dawno temu

Lekkie dania na czerwcowe upały

... makaron, dokładnie mieszamy i podajemy.   Chłodnik cukiniowy  200ml jogurtu naturalnego,100ml śmietany 12%,2 duże cukinie,sól, pieprz   Obie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody ...

dawno temu

Na grillowanie czas!

... wzloty i coś jeszcze Nie zapomniałam też o wegetarianach. Dla nich proponowałabym grillowane cukinie – Moja mała kuchnia   Dla miłośników ryb polecam przyrządzenie norweskiego łososia z grilla ...

dawno temu

Przepis na ratatuj

... mielonego drobiowego, 5 jajek, 2 cebule, 2 bakłażany, 2 cukinie, 5 pomidorów, 4 papryki oraz oliwę z oliwek, koperek, sól i pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Mięso mielone należy wcześnie ... lub pokrojoną w cienkie krążki cebulkę i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... kulinarnej z mięsa drobiowego możesz użyć swojej wyobraźni tak, aby każdy posiłek był unikalny i oryginalny. Doskonale z soczystym mięsem skomponują się: żurawina, buraczki, brokuły, bakłażan, cukinia ... właściwości antynowotworowe, cukinia ...

dawno temu

Figura jabłko - jak się ubrać?

... , fasolka szparagową, marchewką, cukinią, jabłkami. Warto też sięgać po duże ilości świeżych ziół i zastępować nimi sól.   ...

dawno temu

Paella z kurczakiem

... go jednak na samym końcu, po tym, jak przygotujemy resztę dania. Na początek na rozgrzanej oliwie podsmażamy na złocisto kurczaka, dodajemy do niego duszone pomidory, cukinię, paprykę, zeszkloną cebulkę ...

dawno temu

Jakie warzywa dla niemowląt?

... miesiąc dotyczy dzieci karmionych sztucznym mlekiem, 6 miesiąc dzieci karmione piersią); 6 miesiąc: brokuły, pietruszka, seler, kalafior, liście koperku, dynia, ryż; 7 miesiąc: brukselka, buraki, cukinia ...

dawno temu

Zupa minestrone - przepis na słoneczne Włochy w twoim domu

... minestrone jest już prawie gotowa. 10 minut przed końcem gotowania dodaj do niej fasolę, pokrojoną cukinię i makaron. Krok 6 Teraz wystarczy doprawić pyszne danie solą i pieprzem. Smacznego!   ...

dawno temu

Krewetki z grilla - jak je przygotować?

... grilla już prawie gotowe. Rozłóż je na gorącym ruszcie i podgrzewaj około 10 minut. Powinnaś je często przewracać. Krok 4 I proszę, pieczone krewetki lądują na twoim talerzu. Świetnie pasują do nich grillowane warzywa, na przykład cukinia lub ...

dawno temu

Dieta na dobry nastrój

...   Śniadanie I 2 kromki chleba pumpernikla 2 plasterki szynki z indyka Pomidor cały Śniadanie II Garść suszonych owoców (morele/śliwki) – ok. 5 sztuk Obiad Zupa z cukinii z groszkami ptysiowymi ... opakowania jogurtu naturalnego, szczypta ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak ozdobić tort owocami świeżymi lub mrożonymi? Glazurowanie owoców

... . Jeżeli jednak robimy ciasto na bazie warzyw, np. z dyni, marchewki czy cukinii, dlaczego by nie wykorzystać tych pysznych plonów natury do stworzenia pięknych ozdób? Słodkie marchewki czy wspomniane ...

5 miesięcy temu

Danie z tuńczykiem

... w żaroodpornym naczyniu z wcześniej ugotowanym makaronem i dokładnie mieszamy. Wierzch potrawy posypujemy parmezanem i tartą bułką. Risotto z tuńczykiem - można je wykonać łącząc rybę z cukinią i pomidorami ...

dawno temu

Na lato dobre na parze

... rzadkie warzywa (tj, cukinia, bakłażan, szparagi itp.). Całość wstaw do parownika na 30 minut i delektuj się delikatnym obiadem. Powyższe przepisy należą do tych najczęściej wykorzystywanych w moim domu. Może któraś z mam podzieli się swoimi ...

dawno temu

Co zabrać na ognisko?

... przekąskę.   Cukinia lub bakłażan– warzywo można ponacinać nożem i powtykać w dziurki ząbki czosnku, dzięki czemu całość nabierze aromatycznego smaku.   Jakie specjały z ogniska podpisalibyście do tego zestawienia? ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

... z cebulką przez kilka minut. Do tak przyrządzonej mieszanki wrzucamy pokrojoną paprykę (możemy wykorzystać kilka odmian), pomidory i cukinię. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając ...

dawno temu

Pieczone warzywa

... z tego, że te niezwykle bogate w witaminy i minerały produkty spożywcze bardzo łatwo jest ugotować, usmażyć, wysuszyć, a nawet upiec. Dzięki temu otrzymamy pyszną zupę ogórkową, wyśmienite leczo, zapiekankę z cukinii ... . Nie czekaj zatem i ...

dawno temu

Ukłon w stronę tradycji – bigos po staropolsku

... . Wszystko zależy od naszych indywidualnych gustów. Bigos jest najlepszy do spożycia zwykle następnego dnia, kiedy się lekko “przegryzie” i nabierze odpowiedniego aromatu. Podobny przepis znajdziecie na blogu My Cuisine. Przepis jak przyrządzić ...

+ Pokaż więcej