Co włożyć w pieroga?

... płomienia tak, aby szczaw nie stracił koloru. Szczawiowo – imbirowe pierogi są wyśmienite z sosem czosnkowym, sosem tatarskim, lub z dobrze usmażoną cebulą.  Farsz z łososiem, rzodkiewką i czerwoną cebulą ... . Gdy składniki się połączą i ...

dawno temu

Czy w ciąży należy pić mleko?

... , sięgnijmy po jarzyny, takie jak brokuł, szpinak, dynię i warzywa strączkowe. Uważajmy też na gotowe deserki jogurtowe, które oprócz nabiału zawierają mnóstwo cukru i tuczących zagęstników- lepiej wypić kefir czy maślankę lub samodzielnie ...

dawno temu

Przepisy na dania dietetyczne

... rodzaje jarzyn, jakie masz akurat w domu. Może to być marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, cebula. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj 25 minut. Pk tym czasie dodaj 1/3 kostki rosołu z kury ...

dawno temu

Przepis na naleśniki - naleśniki wegetariańskie

... wegetariańskie są już prawie gotowe. Wystarczy teraz położyć jarzyny na każdym placku, zawinąć go i zapiekać kilka minut w piekarniku na posmarowanej tłuszczem blasze. Smacznego!   ...

dawno temu

Efekt jo-jo - jak go uniknąć?

... 2 Błonnik to twój ratunek. Rozłóż jego spożywanie na wszystkie posiłki. Na śniadanie zjedz muesli lub chleb razowy, na obiad surówkę, a na kolację ryż i jarzyny. Im bardziej różnorodne postacie ...

dawno temu

Dieta idealna - jak ją wybrać?

... diecie niezbędny. Dlatego nie zapominaj o płatkach zbożowych, kaszach i jarzynach. Krok 5 Odpowiednio zbilansowane posiłki nie zapewnią drastycznej utraty wagi, lecz wolne, systematyczne i trwałe ...

dawno temu

Doskwierają ci jesienne chłody? Poznaj rewelacyjne przepisy na rozgrzewające zupy!

... czosnkowa 55088 Czosnek będzie stanowić rozgrzewający składnik zupy, a jednocześnie czynnik wzmacniający odporność organizmu przed chorobami. Do 1 litra bulionu dodaj 5 małych ziemniaków pokrojonych w kostkę ... się miękka. Wszystkie składniki ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... warstwę „farszu”. Co do sosów to sprawdzi się czosnkowy, pieczarkowy, czy jogurtowy. Ziemniaki z grzybami – propozycja dla tych, którzy są na diecie. Owszem, ziemniaki posiadają wiele kalorii ...

dawno temu

Barszcz wigilijny - jedyny w swoim rodzaju

... z uszkami najlepiej smakuje następnego dnia po przygotowaniu. Zanim go podasz odcedź jarzyny i dodaj szklankę wywaru z grzybków. 7. Wigilijny barszcz wystarczy teraz doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem. Ewentualnie można dodać sok z ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... na przystawki z krewetek, jak krewetki w sosie czosnkowym lub krewetki z nutką kokosu. Znacznie rzadziej mamy okazję spróbować wyśmienitej zupy krewetkowej albo kremu z krewetek o wyraźnym ostrym smaku ...

dawno temu

Pyszne kiełki na zdrowie

... ją do mięsno–warzywnej mieszanki. W następnej kolejności dodaje się odsączoną wcześniej fasolkę czerwoną i kukurydzę, a potem całość doprawić posiekanym koperkiem i szczyptą soli oraz pieprzu. Do tak przyrządzonej sałatki świetnie pasować będzie ...

dawno temu

Oryginalne weselne menu

... bazylii i curry,w ramach dodatku do mięsa, zamiast tradycyjnych ziemniaków, frytek czy ryżu, kulki ziemniaczane w panierce z sosem czosnkowym lub jogurtowym,na deser zamiast oklepanych płonących lodów ... czy sałatki owocowej i sorbetu, zaskocz ...

dawno temu

Nietypowa lodziarnia

... w Wenezueli i oprócz tych tradycyjnych, jakimi zwykliśmy się delektować, oferuje także lody cebulowe, pomidorowe, grzybowe, czosnkowe, czy nawet....o smaku sardynki w brandy Trzeba przyznać ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

... z pieczarkami i ziemniakami. Co więcej, duże pole do popisu daje nam również możliwość przygotowania sosów, do których zaliczyć można takie ich rodzaje, jak koperkowy, czosnkowy, paprykowy ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... jak: sałata lodowa, ogórki kiszone oraz krewetki. Aby wydobyć z niej większą głębię smaku można również dodać ząbek czosnku. Całość warto urozmaicić sosem majonezowym lub koperkowo-ziołowym i doprawić ... do smaku solą oraz pieprzem. Do takiej ...

dawno temu

Placki z otrębami

... i łatwo można było uformować placki. Po zdjęciu ich z ognia można je serwować z sosem czosnkowym czy jogurtowym. Trzeba jednak pamiętać o tym, że taki dodatek znacząco zwiększy kaloryczność posiłku ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... i chrupiącą skórkę. Najlepiej podawać je z kefirem lub sosem czosnkowym lub serwować jako dodatek do mięsa czy ryb. Wyśmienicie będą także komponować się z pomidorkami koktajlowymi. ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... z kury można podawać np. z pieczywem czosnkowym lub maślanymi grzankami... koniecznie udekorowany listkami natki z pietruszki! Czy taka angielska zupa będzie miała szansę gościć na Waszych stołach równie często, jak nasz polski rosół? ...

dawno temu

Paluszki serowe - przepis

... papryką. Możemy także użyć sezamu. Wskazówka: paluchy serowe wyśmienicie smakują także z pomidorowym, meksykańskim lub czosnkowym dipem. To niezastąpiona przekąska podczas domowych imprez jako zamiennik chipsów. ...

dawno temu

A na obiad zjemy żeberka mamuta…

... i czosnkowej, a w każdym opakowaniu znajduje się dodatkowo dip. Z drugiej strony – czy kiedykolwiek miałeś w życiu okazję zachowywać się jak prawdziwy jaskiniowiec? Więcej zdjęć mamucich żeberek znajdziecie w źródle wiadomości. ...

dawno temu

Cztery sposoby na ograniczenie ilości oleju zużywanego do przygotowania posiłków

... wrzucisz na olej wszystkie jarzyny, ugotuj je na parze. Do przygotowania na patelni twardych warzyw, takich jak zdrowa marchew potrzeba dużo czasu, czyli dużo oleju roślinnego. Wcześniejsze podgrzanie ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... . Krewetki zawierają witaminy z grupy B oraz są cennym źródłem selenu, potasu czy magnezu. Małże – świetnie smakują z masłem czosnkowym. Jada się je na surowo lub pieczone czy duszone i podaje ...

dawno temu

Schemat żywienia niemowląt

... powinno dostać warzywa, tak jak np. gotowaną marchewkę. Dopiero kiedy oswoi się z jarzynami, można podawać owoce. Chodzi o to, by dziecko od początku nie przyzwyczaiło się do słodkiego smaku, bo wtedy ...

dawno temu

Na dziś – kuchnia francuska

... , po czym dorzucamy ją do garnka na 5 minut przed końcem gotowania. Zupę tę jada się z pieczywem czosnkowym, lub z grzankami.   Królik z pieczarkami  1½ kg mięsa z królika,300g pieczarek,2 cebule,300ml ... . Całość redukujemy do konsystencji ...

+ Pokaż więcej