Sałatka z ananasem i kurczakiem

... . Dzięki takiemu postępowaniu uzyskuje się wyjątkowy smak, ale także zachęcający zapach i oryginalny wygląd potraw. Żurawina, jabłka, borówka albo śliwki to tylko niektóre z owoców, jakie z powodzeniem ... możemy wykorzystać w trakcie ...

dawno temu

Dlaczego Koko jest spoko?

... . Ponieważ jednak zaraz rozpocznie się długo wyczekiwana impreza pod nazwą Euro 2012, której głównym założeniem jest (oprócz aspektu sportowego i finansowego) świętowanie tego co polskie i co narodowe, postanowiłam, że też się wypowiem na temat ...

dawno temu

Pomada do brwi. Czy warto nią zastąpić tradycyjną kredkę?

... Pomada do brwi – czym różni się od kredki? Podstawowa różnica między pomadą do brwi a kredką to konsystencja. Tradycyjna kredka jest dosyć twarda i w celu zachowania ostrości i precyzji należy ją ...

dawno temu

Gorąca i ostra książka?

... Gotowanie, pasja, praca, hobby, miłość i sposób wyrażania. Każdy, kto kiedykolwiek miał styczność z możliwością popłynięcia i zatopienia się w wirze smaków wie, że przyprawy są nieodzownym elementem każdej potrawy. ... każdej potrawy. Zwykła sól ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... Często nie przywiązujemy wagi ani do tego, co jemy, ani do sposobu przygotowania potrawy. Tak jest zwykle do czasu, kiedy choroba nie wymusi na nas zmiany nawyków żywieniowych. W trosce ... rzucił palenie, bo się przestraszył. Lekarz zalecił mu ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... Dla wielu szpinak to potrawa, która swoim wyglądem skutecznie zniechęca do spróbowania. Jednak jak to zwykle bywa z daniami, których forma, czy koloryt raczej nie zachwyca, to nie da się ukryć ...

dawno temu

Co i kiedy najchętniej jedzą Polacy?

... Coraz więcej Polaków zamawia gotowe potrawy przez Internet. Z badania przeprowadzonego w październiku bieżącego roku przez Foodpanda.pl (jeden z serwisów oferujących dania z dowozem do klienta ... ) wynika, że najwięcej zamówień on-line składamy ...

dawno temu

Zobacz kolekcję ubrań i akcesoriów stworzonych przez Anję Rubik dla Mohito! Co sądzisz o propozycjach modelki?

... ? Za sprawą nowej kolekcji ubrań i akcesoriów, którą Anja stworzyła dla Mohito, teraz stanie się to znacznie łatwiejsze. "Bardziej niż kolekcję w tradycyjnym znaczeniu, chciałam pokazać zestaw ikonowych ...

dawno temu

Czy jedząc sushi, mogę przytyć? List do Dietetyka

... Boryna, w odpowiedzi na list Czytelniczki zwraca jednak uwagę, że nie może być to kuchnia „zeuropeizowana”, zmodyfikowana przez polskich restauratorów. ... nowe przepisy kulinarne i poszukiwać zdrowszej alternatywy tradycyjnych  polskich dań. ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Ile nasze dzieci zjadają niezdrowych potraw i dlaczego na to pozwalamy?   ...

dawno temu

Galareta z kurczakiem

... atrakcyjnych pomysłów. Począwszy od tak klasycznych potraw jak sałatka jarzynowa albo śledzie po kaszubsku, skończywszy na rybie po grecku albo tatarze wieprzowym. Ciekawym pomysłem na przygotowanie zimnej ... , w jaki sposób je przygotować. ...

dawno temu

Zgłaszam gwiazdę Orzechowskiej do Międzyzdrojów!

... „Tell me who you are” – pytanie wyśpiewane kiedyś przez CKOD powraca jak bumerang, lecz polscy mikrocelebryci zręcznie się uchylają, żeby nie oberwać tym groźnym orężem w puste łebki. Z żalem stwierdzam, że berło manii wielkości dzierżą w naszym ...

dawno temu

Marka Valera wchodzi na polski rynek, oferując delikatną stylizację od szwajcarskich specjalistów

... Już od października na polskim rynku dostępne są produkty marki Valera – specjalisty w dziedzinie urządzeń do stylizacji i pielęgnacji włosów. Podstawowym założeniem szwajcarskiej firmy ...

dawno temu

Labiominoroplastyka – zaawansowane techniki oraz aspekt kwalifikacji do zabiegu

... oraz metodach operacyjnych pisze dr n. med. Tomasz Basta, założyciel Intima Edu Institute, dyrektor medyczny Intima Clinic Gropu, prezes Polskiego Towarzystwa Ginekologii Estetycznej i Rekonstrukcyjnej. ...

7 miesięcy temu

Barszcz wigilijny - jedyny w swoim rodzaju

... Barszcz wigilijny to najważniejsza świąteczna potrawa. Nie ma chyba stołu, na którym by się nie pojawił. Niewiele jest także osób, które nie oddałyby za niego wszystkiego, no może prawie wszystkiego. W każdym domu smakuje nieco inaczej, w każdym ...

dawno temu

Gdy wargi sromowe mniejsze… są duże!

... . Co z tym fantem zrobić? Czy można sobie pomóc? Podpowiada dr. n. med. Tomasz Basta, ginekolog oraz ekspert ginekologii estetycznej i plastycznej z krakowskiej Intima Clinic, wiceprezes zarządu Polskiego Towarzystwa Ginekologii Plastycznej i ...

dawno temu

Piersi z kurczaka z pieczarkami

... rozwiązaniem dla osób rozpoczynających swoją przygodę z kuchnią? Zaliczyć tu trzeba przede wszystkim potrawy, w skład których wchodzą produkty łatwo znoszące nasze braki dotyczące właściwego obchodzenia ... . Co więcej, to idealne rozwiązanie ...

dawno temu

Chińskie desery

... bogactwa, pikanterii i intensywności dań głównych. Wypieki nie są w Chinach popularne i tak naprawdę w niewielu domach znajdują się piekarniki. Najbardziej znane są ciastka z migdałami. Przygotowałam na dziś kilka prostych przepisów, które ...

dawno temu

Jabłko czy batonik? Czy wiesz co je Twoje dziecko?

...   Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Jak wiele niezdrowych potraw zjadają nasze dzieci i dlaczego na to ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... tracimy. Podobnie wygląda użycie tłuszczu ...

dawno temu
+ Pokaż więcej